Android - AdMob

poruka: 15
|
čitano: 2.431
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Android - AdMob

Bok ljudi!

Treba mi zapravo stručna pomoć jednog Android developera koji je koristio AdMob na svojim aplikacijama.

Završavam aplikaciju i kada stavim ovaj kod u xml kako bi mogao koristiti taj oglas u emulatoru ...

<com.google.ads.AdView android:id="@+id/ad"
      android:layout_width="wrap_content"
      android:layout_height="wrap_content"
      ads:adUnitId="--------"
      ads:loadAdOnCreate="true"
      ads:adSize="BANNER"
      />

Dobijem error.

Uđem u emulator i otvorim aplikaciju da mu error a kada maknem ovo iz xml mogu je pokrenuti i vidljivo je da je problem u tih par redova koda.

Napravio sam sve kako bi trebalo. Pratim Android tutoriale sa TheNewBoston...

Nemam nikakvog errora tamo di pokaže kada je greška (onaj mali "x" kraj imena projekta).

Zato stvarno molim pomoć i molio bih da mi se javi netko da mi pomogne. MOLIM VAS!

HVALA!

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 11:37 (dantee1950).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Android - AdMob
dantee1950 kaže...

Bok ljudi!

Probaj na telefonu ako imaš koji Android telefon.

Pošalji error koji dobivaš. Odi u logCat u Eclipsu i iskopiraj crveni tekst koji ti se javlja kada pokreneš aplikaciju (kada dodaš admob).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
12 godina
neaktivan
Android - AdMob

Evo priložio sam dvije slike o problemu...

0 0 hvala 0
17 godina
dantee1950 kaže...

Evo priložio sam dvije slike o problemu...

Provjeri da li imaš dobro napisan adView xml tag. Slobodno ga postaš ovdje.

Provjeri da li imaš dobro definiran adMob lib u svom projektu i da li imaš postavljen "export" u classPath-u za taj projekt?

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
12 godina
neaktivan
Android - AdMob

Stavio sam ti par slika i mislim da sve radim kako treba...

Nisam baš razumio ovo drugo šta si rekao ... Možeš li objasnit?

Evo slika xml oznake. Evo slika xml oznake.
Slika Graphical Layouta te xml ad oznake. Vidiš da piše google by ads.. Slika Graphical Layouta te xml ad oznake. Vidiš da piše google by ads..
Slika Manifest gdje sam dodao activity i dozvole. Slika Manifest gdje sam dodao activity i dozvole.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Android - AdMob

BOK!

Evo uspio sam riješiti problem...

Right Click na folder projekta > Properties > Java Build Path > Order and Export i postavio GooggleAdMobAdsSdk na vrh.  To je to i u slikama vidiš da se oglas pojavljuje u emulatoru..

Jedino sad čekam na AdMob.com da ovaj crveni krug postane zeleni....

evo oglasi evo oglasi

0 0 hvala 0
17 godina

Odeš desni klik na projekt, pa "build path", "configure build path", pa tab "order and export" i pogledaj da li ti admob ima kvačicu. Ako uopće nema admob-a na popisu tamo, tada nemaš taj lib dodan u projekt (što isto tako moraš napraviti).

Lib se dodaje :

Pokreneš Android SDK manager. Skineš google admob support (na kraju liste). Odeš u direktorji <android_sdk_direktorij>/extras/google/ i provjeriš da li se tamo nalazi direktorij admob_ads_sdk. Ako da, tada si uspješno skinuo lib za admob.

Nakon toga u eclipse, pa "build path",  "add libraries",  " user library", "user libraries", "new", utipkaš AdMob, odabereš adMob, "Add external jars", nađeš GoogleAdMobAdsSdk-XXX.jar (to ti je u onom direktoriju koji ti se pojavio "admob_ads_sdk"), pritisneš ok, i onda samo tiskaj OK, dok se ne pogase svi izbornici. Nakon toga probaj ponovno (i da dodaj ga u export prema rečenici iznad).

17 godina
dantee1950 kaže...

BOK!

Evo uspio sam riješiti problem...

Jep baš sam ti pisao. Inače ne moraš ga staviti baš na vrh (dok je na vrhu mi to sve glupo izgleda u eclipsu). Stavi ga da je iznad svih ostalih dependency-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 14:10 (dado2202).
12 godina
neaktivan
Android - AdMob
Fala ti puno na strpljenju .. Jos jedno pitanje... Koliko zaradujes na admobu i kako? Klikom na oglas ili skidanjem aplikacije? I PM mi svoje aplikacije da ti pomognem

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Android - AdMob

Error sa slike dobivam kad napravim projekt novi..

0 0 hvala 0
17 godina
Android - AdMob

Odgovaram ti na problem koji si me PM-ao. Provjeri prvo da li si novi activity definirao u AndroidManifest-u. Ako nisi, tamo ga definiraj.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Android - AdMob
Dragi forumaši,

znam da se ovaj moj post ne uklapa u odabranu kategoriju, ali obraćam Vam kako bi Vas zamolila da mi pomognete u svezi jednog istraživanja. Izdvojite 2 minute vremena za ovu anketu i puno ćete pomoći jednoj studentici ;)

https://docs.google.com/forms/d/1y9173AIIIwvaQhpo_pdDV2KIOW1iHV-dAVDzO2w7ofU/viewform

HVALA PUNO!!

0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Android - AdMob

Jedan jako čudan problem dobijam kada idem stavit oglase u xml manifest..

Idem napravit aktiviti... ali mi da je error..

pomozite!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 21:45 (dantee1950).

0 0 hvala 0
17 godina
Android - AdMob

Trebali bi malo više informacija o greški. Ili drži iznad greške ili nam pokaži "Problems" tab(view)u eclipsu.

Možda ti se koja postavka kosi sa drugom, provjeri ovdje

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Android - AdMob

ma teža glupost ... oprosti šta sam te PM-ao samo sam copy-pasteao sa android developers i sad radi a nije prije iako je bio potpuno isti tekst.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice