[Prodaja] Gaming PC Ryzen 7 5800x/32GB RAM/3TB SSD zaključana tema

poruka: 14
|
čitano: 2.394
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
[Prodaja] Gaming PC Ryzen 7 5800x/32GB RAM/3TB SSD

Prodajem stolno računalo sa sljedećim komponentama:

CPU: AMD Ryzen 7 5800x (kupljeno 28.12.2023.; kutija + račun, garancija)
COOLER: Arctic Freezer 36 Black Tower, Double Fan (kupljeno 08.09.2025.; kutija + račun, garancija)
MBO: Gigabyte B550 Gaming X (kutija sa dodacima)
RAM: Crucial Ballistix 2x16GB, 3000MHz CL16, model: BLS16G4D30BESB.16FD (nema kutije, račun ni garanciju)
GPU: bez GPU, moguća ugradnja po dogovoru (bilokoja iz ponude na mojem profilu, u testovima korištena RX 7800 XT)
SSD: Patriot Viper VP4300 Lite PCIe 4.0 2TB (kupljeno 09.09.2025.; original ambalaža + račun, garancija)
SSD2: XPG SX6000 Pro 1TB PCIe 3.0 (kupljen 23.01.2023.; račun, bez kutije i garancije)
PSU: be quiet! Pure Power 13 M 850W, 80+ Gold (kupljeno 08.09.2025.; kutija sa svim kablovima i dodacima, račun + garancija)
CASE: Corsair Frame 4000D RS Black (kupljeno direktno na Corsairu 07.09.2025.; kutija, račun i garancija + dodaci) + 2x Arctic P12 Black (kupljeno 08.09.2025.; kutija + račun, garancija)

Slike računala možete vidjeti ovdje.

Na računalu je instaliran friški Windows 11, aktiviran sa digitalnom licencom, sa svim potrebnim upravljačkim i polaznim programima te su instalirani benchmark programi i programi za praćenje temperature (koje možete vidjeti u slikama oglasa).
Odmah je spreman za rad, plug&play.

Cijena: na njuškalu je 750€, za forumaše popust 100€.

Preferiram osobno preuzimanje Čakovec/Varaždin i okolica, moguć dogovor i za Zagreb/Koprivnica i okolica još danas i sutra, ali nemam kutiju od kućišta i zbog toga ne šaljem.

Moguća je ugradnja bilokoje druge grafičke kartice ili SSD-a sa mojeg njuškalo profila koje su na prodaju, po dogovoru.

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2025 21:20 (acmilan2).
12 godina

Pošto je bilo više upita i nejasnoća vezano uz grafičku karticu, dolje pišem objašnjenje:

650€ košta računalo bez grafičke kartice. Ukoliko želite jednu, bilokoju po izboru, kartica košta još nešto dodatno, po dogovoru.

Cijene komponenti su poprilično skočile, a ovdje vjerujem, kao i na drugoj konfiguraciji, da je ponuda sasvim solidna i korektna, čak i više od toga.

Ova konfiguracija, ako bi se DANAS uzimala u Njemačkoj, npr. Mindfactory sve novo, oko 833€ košta.
U Hrvatskoj može biti samo skuplje, možda oko 880-900€.
Ja nudim za 650€ ovo sve bez grafičke kartice, a što je sve u ponudi možete vidjeti na mojem njuškalo profilu, cijena je, naravno, za forumaše niža, ali sve je podložno međusobnom dogovoru, ali da netko daje za G.Skill Aegis preko 120€ za 2x16GB DDR4 memoriju, to je ludo...

Kovačić
12 godina

Bump

Kovačić
12 godina

drama me uzeo na zub, od tolikih TD ne spavam noćima.

Bump

Kovačić
16 godina

Ne znam što si tako osjetljiv kao curica na te dislajkiće kad prodaješ nešto što nije aktualno ni cijenom ni performansama. Na tvom mjestu bih se zabrinuo za svoj integritet i kontradiktornost koja se lako iščita iz ove dvije slike koje prilažem :) Iskopaš mi post star godinu dana gdje sam za 450€ prodao u rekordnom roku RX 7800XT sa garancijom od 2 godine i komentiraš kako je to preskupo i da to na njuškalu ide za 400€ a onda sam objaviš nedavno oglas za navedeni model grafičke kartice bez garancije za istu cijenu od 450€. Čestitam!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2025 18:09 (drama).
12 godina
Re: [Prodaja] Gaming PC Ryzen 7 5800x/32GB RAM/3TB

I dalje imamo ista prava, ti za TD a ja za komentiranje.

Hoćemo li time nešto postići? Apsolutno ništa.

Volio sam tog pokemona, no sada mi je mrzak... Bolje da je Charizard.

EDIT: i da se još nadovežem, ni u jednom slučaju nisam napisao da je skupo, komentirao sam samo cijene. Ti si taj koji si nadrkan.

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2025 19:23 (acmilan2).
14 godina

7800XT Challenger je entry model od Asrocka dok im je Steel Legend i Phantom gaming top model, a bijele grafe isto drze cijenu jer je tesko naci bijelu graficku za "pure white build".Tako da ta dva modela nisu za usporedbu i steel Legend ima veci boost klok pa tako i vrijedi nesto vise.

Naravno svatko ima pravo trazit cijenu koju si je zamislio u glavi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2025 21:55 (MGloc).
12 godina

Ma prodana je danas kartica, samo mi se neda prepirat s nekim...

Kovačić
16 godina
MGloc kaže...

7800XT Challenger je entry model od Asrocka dok im je Steel Legend i Phantom gaming top model, a bijele grafe isto drze cijenu jer je tesko naci bijelu graficku za "pure white build".Tako da ta dva modela nisu za usporedbu i steel Legend ima veci boost klok pa tako i vrijedi nesto vise.

Naravno svatko ima pravo trazit cijenu koju si je zamislio u glavi.

Još jedan klasični komentator portala ala index i 24sata koji se upecao na naslov. Daj si malo truda kad već ulaziš u rasprave da razumiješ kontekst koji je u ovom slučaju objašnjen kao slikovnica za djecu kroz dvije slike.

16 godina
acmilan2 kaže...

Nemaš ti argumente da bi se prepirao a ruku na srce ni vokabular i intelekt da bi normalno razgovarao. I pored toga sam te pokopao svojim komentarima koji su poduprti čvrstim argumentima i slikama. 

12 godina
drama kaže...
acmilan2 kaže...

Nemaš ti argumente da bi se prepirao a ruku na srce ni vokabular i intelekt da bi normalno razgovarao. I pored toga sam te pokopao svojim komentarima koji su poduprti čvrstim argumentima i slikama. 

Kopaj prijatelju gdjegod i šta god želiš.

Ja sam svoje prodao, a što ti misliš me zaboli ona stvar.

Kovačić
8 godina

drama - opravdavaš svoj nick

acmilan - već smo pričali i bez obzira na skokove cijena u zadnje vrijeme, malo previše potražuješ za svoje komponente. Ali to je tvoj izbor.. I ako se prodaje, ne treba te bit briga što neko drugi misli. Doduše, uvjeren sam da se prodalo van foruma. 

Uglavnom, prestanite sa svađom, sramotite se.

12 godina
birra kaže...

drama - opravdavaš svoj nick

acmilan - već smo pričali i bez obzira na skokove cijena u zadnje vrijeme, malo previše potražuješ za svoje komponente. Ali to je tvoj izbor.. I ako se prodaje, ne treba te bit briga što neko drugi misli. Doduše, uvjeren sam da se prodalo van foruma. 

Uglavnom, prestanite sa svađom, sramotite se.

Ej kolega!

Jesmo, pričali smo.

Znači, već sam jednom pisao pa ću probati opet. Drama je pisao za RX 7800 XT karticu, nju sam prodao van foruma, no računalo je još uvijek dostupno.

Razumijem da su cijene podivljale, razumijem da je BF mjesec, uskoro i tjedan, ali isto tako mi je teško povjerovati da ako je većina komponenti sa računom, kutijom i garancijom, da bi cijena trebala odmah pasti na 50% vrijednosti kad se novo uzimalo. Cijene može svatko uspoređivati na nabavi:

CPU - 159,09€ najniža u gamershopu, a još uvijek ima kutiju, račun i još godinu dana garancije, recimo da, ako je 5700X po 100€ sada, da ovaj vrijedi barem 115€

COOLER - novi je oko 30€, znači, ovaj 2 mjeseca star bi vrijedio nekih 20-ak eura po mojem mišljenju.

MBO - 98,31 u iponu kojeg svi ionako izbjegavaju, no matična je bez računa i garancije pa onda recimo je i cijena za nju manja, evo recimo da je za nju cijena rabljene 65€

RAM - CL16 jeste, nije 3200MHz, nema račun i garanciju, no iskreno ne znam tko vidi tu razliku, ali evo 32GB RAM-a trenutno vrijedi oko 65-70€ (iako na njuškalu koji nije mjerodavan, više manje ljudi prodavaju, barem pokušavaju, 2x8GB DDR4 RAM po 50-60€, a puno njih novih su sada oko 130-140€ trenutno, no recimo i da tu umanjim cijenu pa kažem da vrijedi 60€

SSD - najniža cijena u mojtoneru 154€, no nema na stanju, sljedeći 1€ više. Znači 2 mjeseca star, sa kutijom, računom i garancijom bih rekao da može vrijedit onda nekih 120€

SSD2 - kupljen pred gotovo 3 godine, ima račun, no kutije i garancije nema, pošto je 1TB, novi SSD-ovi su trenutno po 65€, recimo da je ovaj 35€

PSU - 136,80€ najniže u hardsoftu, kutija, račun, garancija i sve - recimo 20% niža cijena - 109,44, neka bude 105€ eto

CASE - kupljen baš u Corsair Njemačka direktno, no vidim da su cijene u HR oko 85-90€, znači nekih 65-70€ ako snizim 20% dolje, ima račun, kutiju i garanciju i dodatke, ništa ne fali. Također, u case su ubačena 2 Arctic P12 Pro Black NOVA ventilatora, oba imaju kutiju i garanciju, svaki recimo 5€.

Redom: 115+20+65+60+120+35+105+70+10= dolazimo na ukupno 600€ BEZ GRAFIČKE KARTICE. Sa grafičkom sam probao dignuti cijenu i eto, za sada nije išlo. Vjerujem da nitko ne cijeni ovdje ničiji trud da se sastavi, isproba, testira nego svi gledaju striktno samo čistu cijenu komponente, i reći ću da je to možda u redu, jer i na forumu sam već kupio neke stvari gdje su prodavači GARANTIRALI DA SVE SUPER RADI, na kraju sam pola toga morao otvarati, čistiti, mijenjati paste, padove itd. što opet materijal košta, a i vremena uzme.

Ja ovo prodajem, sve što treba je ubaciti grafičku karticu i slobodno se koristi odmah, zato su i postavljene slike testova itd.

Znači skidao sam 20% cijene za 2 mjeseca starosti što vjerujem da je i više nego realno, ako ne vrijedi 600-tinjak eura barem, onda najbolje pokloniti ili zadržati...

No skakat će cijene RAM-a, popratit će to SSD-ovi i možda grafičke kartice, možda kroz mjesec-dva ova konfa bude vrijedila i više, a možda se varam...

Spustit ću cijenu na njuškalu na 650€, a ovdje za forumaše bude 600€ + ako bude vožnje negdje da se da nešto za put.

Također, ako bi se slalo negdje, kuciste se moze bez graficke komotno smjestiti u kutiju, a ostatak kutija bi se onda trebalo još jednom posebno poslati.

I da, ja se nisam svađao ni sa kime, dežurnih ovdje ima hvala Bogu koji će to odraditi i umjesto nas...

LP pozdrav svima!

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2025 16:51 (acmilan2).
12 godina

Oba PC-a su prodana. Ostavit ću temu otključanu u slučaju da dragi čarmilion želi možda odjavnu špicu? 

Kovačić
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice