[Prodaja] MSI RTX 2060 Gaming Z zaključana tema

poruka: 50
|
čitano: 3.908
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
[Prodaja] MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB

PRODANO ZA 1600 KN

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2022 13:02 (Padobranac82).
13 godina
neaktivan
Re: [Prodaja] MSI RTX 2060 Gaming Z

Prošlo je vrijeme takvih cijena.

12 godina
neaktivan

Odi na nabavu, jeftinije, geizhals, idealo, gdje god želiš. Prosječna cijena ekvivalentnih modela je 2700 kn.

15 godina
4 godine
[Prodaja] MSI RTX 2060 Gaming Z
Du bist eines meiner kleinen Schweinchen !
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2022 9:02 (Zaporožac).
12 godina
neaktivan

U svakom slučaju oba komentara su jednako blesava :) Ako tvoj tetak daje takvu besplatno, uzmi je besplatno. Važno je samo kakva je srednja cijena na tržištu umanjena za cijenu rabljene.

12 godina
neaktivan

To je bio samo trol komentar kao odgovor na isti takav trol komentar :)

4 godine

ja se slažem s tobom da su 12 Gb modeli skuplji, što pokazuje i link s nabava net , oko 3500/3600kn, ali ovo što si napisao u oglasu Rekao bih koliko je stara, ali ne sjećam se gdje sam je kupio da pogledam :)

..baš i ne privlači potencijalne kupce..em nisi naveo je li 6 GB ili 12 GB model..

užas od oglasa...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2022 9:09 (Zaporožac).
15 godina
Padobranac82 kaže...

U svakom slučaju oba komentara su jednako blesava :) Ako tvoj tetak daje takvu besplatno, uzmi je besplatno. Važno je samo kakva je srednja cijena na tržištu umanjena za cijenu rabljene.

To što ti je mama kupila grafičku dok si bio mali po srednjoj tržišnoj cijeni, pa si zaboravo kad i gdje ,to ne znači da se po toj i prodaje 🙂

12 godina
neaktivan
Zaporožac kaže...

ja se slažem s tobom da su 12 Gb modeli skuplji, što pokazuje i link s nabava net , oko 3500/3600kn, ali ovo što si napisao u oglasu Rekao bih koliko je stara, ali ne sjećam se gdje sam je kupio da pogledam :)

..baš i ne privlači potencijalne kupce..em nisi naveo je li 6 GB ili 12 GB model..

užas od oglasa...

@..baš i ne privlači potencijalne kupce.. - obrazloženje? Ti se sjećaš gdje si kupio svaku komponentu ako sastavljaš vlastiti komp i updateaš ga svakih par godina? Nisu svi na forumu žestoki zaljubljenici u računala da bi znali takve stvari kad ih probudiš u 3.

@12 GB - jednostavno objašenjenje, nisam uopće znao da taj model postoji. A ne bi mi ni palo na pamet jer 12 GB na takvoj kartici nema smisla. Imalo bi kao future proofing, ali tko future proofa karticu iz 2018?

@užas od oglasa - jedini užas ovdje je prosječna razina kulture i stav gdje se ljude maltene vrijeđa ako im nešto ne pokloniš.

Dakle, moja metodologija prodaje bilo čega je:

1 pogledati kolika je median cijena novog ekvivalenta

2 pogledati nedavno prodane rabljene da dobijem odnos vrijednosti rabljena/nova za taj predmet

3 staviti cijenu koja je uvijek malo manja nego što taj odnos sugerira

Btw evo ulogirao sam se u sve moguće sajtove... kupljena je u casekingu 2/2019 za 402.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2022 9:34 (Padobranac82).
15 godina

Za nekoga tko se ne sjeća kad i gdje je kupio komponentu ti si napisao lijepu dizertaciju o prodaji. 

Samo kad pogledaš cijenu prvih pet dućana na nabavi cijena je osjetno manja od 2700 kn.

PS : nemoj mi pisati privatne poruke 🙂

4 godine
Padobranac82 kaže...

@..baš i ne privlači potencijalne kupce.. - obrazloženje? Ti se sjećaš gdje si kupio svaku komponentu ako sastavljaš vlastiti komp i updateaš ga svakih par godina? Nisu svi na forumu žestoki zaljubljenici u računala da bi znali takve stvari kad ih probudiš u 3.

@12 GB - jednostavno objašenjenje, nisam uopće znao da taj model postoji. A ne bi mi ni palo na pamet jer 12 GB na takvoj kartici nema smisla. Imalo bi kao future proofing, ali tko future proofa karticu iz 2018?

@užas od oglasa - jedini užas ovdje je prosječna razina kulture i stav gdje se ljude maltene vrijeđa ako im nešto ne pokloniš.

Dakle, moja metodologija prodaje bilo čega je:

1 pogledati kolika je median cijena novog ekvivalenta

2 pogledati nedavno prodane rabljene da dobijem odnos vrijednosti rabljena/nova za taj predmet

3 staviti cijenu koja je uvijek malo manja nego što taj odnos sugerira

Btw evo ulogirao sam se u sve moguće sajtove... kupljena je u casekingu 2/2019 za 402.

kažeš da nisi znao kako model od 12 GB postoji, a kao cijenu nam navedeš link i karticu od 12 Gb memorije, koja košta preko 5 tisoć keka.. 

dakle, tvoj model je 6 ili 12 Gb memorije ?

*osobno čuvam sve račune i garanciju, kutiju matične, grafičke, memorije itd... dok.... je li, ne prodam.

--ako je istekla garancija nikoga ne zanima da navedeš račun i garanciju, koliko si ju platio, gdje si ju kupio, već samo; u kakvom je stanju kartica, koji model, koliko ima memorije, prihvaćaš li zamjene, ili ne, i, tako to...

nemaš elementarno znanje kako se oglas popunjava, što je bitno, što nije...

evo, prodajem ja rabljenu veš mašinu, cijena 2 tisuće kuna... i gotovo... to je za tebe oglas...

12 godina
neaktivan
aladdin kaže...
Padobranac82 kaže...

To što ti je mama kupila grafičku dok si bio mali po srednjoj tržišnoj cijeni, pa si zaboravo kad i gdje ,to ne znači da se po toj i prodaje 🙂

Da jer 1700 kn je otprilike 400+ eura :) A i ironično je da pišeš takve komentare jer po nerazumijevanju materije očito je da si puno mlađi od mene :)

12 godina
neaktivan
aladdin kaže...

Za nekoga tko se ne sjeća kad i gdje je kupio komponentu ti si napisao lijepu dizertaciju o prodaji. 

Samo kad pogledaš cijenu prvih pet dućana na nabavi cijena je osjetno manja od 2700 kn.

PS : nemoj mi pisati privatne poruke 🙂

Ti se buniš na disertacije, ovaj drugi se buni da nisam ništa napisao, nađite se pa se dogovorite.

Prosječna cijena za MSI RTX 2060 6 GB je 3464 kn, i to Ventus model.

Ovo zadnje mi nije jasno. To sad sugeriraš da ja tebe spamam uvredama na PM jer si mi pisao, a ja sam odgovorio? :)

12 godina
neaktivan
kažeš da nisi znao kako model od 12 GB postoji, a kao cijenu nam navedeš link i karticu od 12 Gb memorije, koja košta preko 5 tisoć keka.. 

dakle, tvoj model je 6 ili 12 Gb memorije ?

*osobno čuvam sve račune i garanciju, kutiju matične, grafičke, memorije itd... dok.... je li, ne prodam.

--ako je istekla garancija nikoga ne zanima da navedeš račun i garanciju, koliko si ju platio, gdje si ju kupio, već samo; u kakvom je stanju kartica, koji model, koliko ima memorije, prihvaćaš li zamjene, ili ne, i, tako to...

nemaš elementarno znanje kako se oglas popunjava, što je bitno, što nije...

evo, prodajem ja rabljenu veš mašinu, cijena 2 tisuće kuna... i gotovo... to je za tebe oglas...

Potrudi se malo, razmisli, sigurno ćeš uspjeti shvatiti :)

Dakle, aladdin je poslao link na sličnu karticu koji je valjda trebao značiti "pogledaj, tvoja ponuda nije najjeftinija na cijelom internetu". Osim što je na razini trolanja, to je i pomalo besmisleno.
Stoga sam ja poslao link na sličnu karticu koja je druga krajnost. Nisam čitao cijeli onaj RZBXSV dio, samo sam bacio pogled da vidim je li RTX 2060. 12 GB nije ni važno jer je kartica možda par posto brža u praksi.

Što se oglasa tiče, pravilo je da sve što nije posebno navedeno nema. Dakle pretpostavljaš automatski da je 6GB i da je istekla garancija. Napisao sam da nisam nikad imao problema s njom.

Ali recimo da nisi bio svjestan toga, a zanimalo te, bi li odustao od kupnje jer si lijen pitati?
Pogotovo s obzirom na to da te kupnja ni ne zanima, a imaš dovoljno vremena da ideš po oglasima i pišeš "alo lik,  ne znaš pisat oglase, dođi vidjet kakav sam ja oglas pisao, nauči nešto", što je prilično jadno na ljestvici stvari kojima se ljudi obično hvale :)

4 godine
Padobranac82 kaže...

Noooovaaa s 3 godine garancije 1.865,00 kn

koja prosječna cijena ?!

netko će kupiti tvoju za 1700..

da, ali tvoja je MSI... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2022 11:07 (Zaporožac).
12 godina
neaktivan
Zaporožac kaže...
Padobranac82 kaže...

Noooovaaa s 3 godine garancije 1.865,00 kn

koja prosječna cijena ?!

netko će kupiti tvoju za 1700..

da, ali tvoja je MSI... 

Aha, ne znaš što je prosječna cijena. Pa tako reci.
Prosječna cijena ti je kad odeš na dućane npr. Protis ima takvu za 3300, Team Media za 3300, itd. Pa onda to sve zbrojiš i podijeliš s brojem dućana... eto, to ti je prosječna cijena.

Ja obično kupujem svugdje, ali nekak me u Njemačkoj ispadne najeftinije pa npr. Mindfactory ima za 2544 kn.

Također, primijeti da Mindfactory nema crvene natpise sa uskličnicima i spuštene cijene sa 650 eura na 250 eura jer nisu sumnjiv dućan.

I sve su to Ventus kartice po kojima sam se ravnao iako Gaming Z > Ventus i bio je bar deset posto skuplji.

Možeš i guglati prosječne cijene rabljenih kartica za sedmi mjesec i vidjet ćeš da su cijene drito takve kakvu sam i ja stavio :)

13 godina
neaktivan

1800 kuna nova, s 3 godine garancije. Ti možeš pisati eseje, romane, polovna bez garancije, radila bog zna što, na boga pitaj kojem napajanju u kakvim uvjetima, skuplja. Može biti prosječana cijena h svakom dućanu 80000 kn, a jedan je dućan prodaje za 800kn i ima na stanju realna cijena nije 80000 nego 800.

12 godina
neaktivan

Ne, realna cijena je cijena po kojoj se nešto trenutno prodaje. I nijednog prodavatelja apsolutno nije briga ni za kakvu drugu cijenu jer s jedne strane imamo velik tržišni uzorak, koji je s pravom takav, a s druge strane imamo krajnosti, koje su isto vjerojatno s pravom takve.
Svaki put kada sam išao za "ideš koja cijena", ispostavilo se da postoji neka začkoljica i na kraju sam samo gubio vrijeme vraćanjem robe jer nitko neće dati nešto ispod realne cijene iz dobrote svoje duše, pogotovo ako su firma čiji je cilj profit, a ne npr. pojedinac s previše para.

Apsurdno je da takve stvari uopće moram objašnjavati.

Ako ja imam dućan i kupujem nešto za 50 eura i prodajem za 100. Misliš da mogu reći "aha, trebam još tih artikala, pa ću na sekundu spustiti cijenu na 5 eura i onda nazvati dobavljača i pokazati mu link da to zapravo dođe 5 eura."

Reći će mi da to njima nije isplativa računica i da kupim onda za 5 eura, kao što sam ja rekao aladdinu.

Da ne pričam da bi svakom naivcu na internetu bilo dovoljno samo i sprčkati fejk stranicu da mu pokažeš lažnu cijenu i gotovo.

U svakom slučaju ja apsolutno podržavam da svi vi, i ostali zainteresirani, kupite te povoljne kartice, samo ne vidim kakve to veze ima sa mnom.

12 godina
neaktivan

Javite mi svi na PM kad budete nešto prodavali. Ja ću naći puno manju cijenu, pa ćete mi prodati po toj, može? :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2022 14:18 (Padobranac82).
12 godina
neaktivan

Ne razumijem zašto se bunite, to je doslovno ista situacija :)

12 godina
neaktivan

Čak ni u Americi nisu jeftinije.

4 godine
Padobranac82 kaže...

Aha, ne znaš što je prosječna cijena. Pa tako reci.
Prosječna cijena ti je kad odeš na dućane npr. Protis ima takvu za 3300, Team Media za 3300, itd. Pa onda to sve zbrojiš i podijeliš s brojem dućana... eto, to ti je prosječna cijena.

Ja obično kupujem svugdje, ali nekak me u Njemačkoj ispadne najeftinije pa npr. Mindfactory ima za 2544 kn.

Također, primijeti da Mindfactory nema crvene natpise sa uskličnicima i spuštene cijene sa 650 eura na 250 eura jer nisu sumnjiv dućan.

I sve su to Ventus kartice po kojima sam se ravnao iako Gaming Z > Ventus i bio je bar deset posto skuplji.

Možeš i guglati prosječne cijene rabljenih kartica za sedmi mjesec i vidjet ćeš da su cijene drito takve kakvu sam i ja stavio :)

Quod initio vitiosum est, non potest tractu temporis convalescere...

ENDE.. 

12 godina
neaktivan

Besmislena izjava u ovom kontekstu. Ako netko barata drukčijim podacima, rado bi ih vidio. Ali sve što sam dosad uspio naći ukazuje na istu stvar.

4 godine
Padobranac82 kaže...

Besmislena izjava u ovom kontekstu. Ako netko barata drukčijim podacima, rado bi ih vidio. Ali sve što sam dosad uspio naći ukazuje na istu stvar.

ne pomaže ti tu google translate...

prijevod je; "Što je od početka pogrešno, ne može se naknadno ispraviti."

ukakio si na početku, vađenje je besmisleno...

12 godina
neaktivan

Da, izjava je besmislena. "Ukakio sam" tako što sam stavio realnu cijenu i to čak ne s nekim bahatim stavom, već stavom "pokažite mi statistike koje govore drukčije", i nitko nije uspio složiti ništa osim vague uvreda i klasičnog forumskog trolanja :)

13 godina
neaktivan

Ako je cijena nove u radnji 1800 kuna s 3 godine garancije, a ti svoju koju ne znaš kada si kupio cijeniš 1900... Ono...

12 godina
neaktivan
iilija64 kaže...

Ako je cijena nove u radnji 1800 kuna s 3 godine garancije, a ti svoju koju ne znaš kada si kupio cijeniš 1900... Ono...

Kupio sam je u 2/2019.

Cijena nove je 3700 kn u Protisu, 3300 u Team Mediji i 4100 u Uzi Shopu, slabijeg modela nego moja.
Nije toliko samo u tom jednom shopu koji diže red flags na sve strane, a ja sam tri posljednje stvari koje sam kupio u renomiranijim dućanima po cijenama koje su zvučale predobro da bi bile istinite sve tri vratio.
Dvije su bile očito rabljene, a jedna je čak bila defektna i morao sam proći velike gnjavaže da vratim novac. Pisao sam barem o jednom iskustvu i tu na forumu.

Mindfactory npr. meni uvijek ima ponajbolje cijene i kod njih je cijena nove, opet malo slabiji model, 340 eura ili >2500 kn. S time da ćeš i kod njih platiti 30+ eura poštarine i 15+ eura forwarding, pa će ispasti 3000.

Cijene rabljenih za 7/2022 u Americi su cca. 1700 kn, a kod nas je rijetko kad išta moguće dobiti po američkim cijenama, a ja nisam ni tražio 1900 nego 1700.
Sad dodaj tomu činjenicu da računalne komponente mogu trajati jako dugo ako je korisnik normalan (moj Radeon 4850 iz 2009. još radi bez problema, moj šef ima terenski laptop iz 1990-ih.)

Dakle imaš novu za 3000, što je skup sport.

Imaš rabljenu u pola cijene, što je ok.

I imaš sumnjivu koja je isto lošiji model, skuplja od rabljene i možda će bit a) najbolja kupovina ikad ili b) skupljanje novca za odvjetnika.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice