Zamjena Procesora AM3 na AM3+

poruka: 27
|
čitano: 6.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Poštovanje!
Nedugo sam kupio novu AsRock 970 extreme 4 koja podrzava AM3+ procesore. Pa me zanima sljedece:

Trenutno imam AMD Phenom II X4 925 2.8 Ghz.a 

Pa bih htio staviti novi AM3+ procesor..Dotični AMD x6 FX-6100 ( 1.150 kn )

Zanima me dali mi se to isplati. Racunalo koristim ono..Gaming i Internet ( Više gaming )

Pc Konf. je :

8 GB ram.a 1600 Mhz.a
Sapphire Ati Radeon HD 6950 2 GB verzija
1 KW  Raptoxx Napajanje
HDD od 1 tb
AsRock 970 Extreme 4
Win 7 Ultima 64 bit

0 0 hvala 0
14 godina

Ne isplati se.Kupi posteni cooler i digni takt procesora na 3.6-3.8 ghz i miran si.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uredu. Onda jos jedno pitanje..ako bi uzimao neki procesor..do 1100 kn koji da uzmem da lijepo radi sto se tice igara i tako toga. Ne zelim overclokirat. 

0 0 hvala 0
14 godina

Taj ti je sasvim dovoljan i nista bolje od njega neces naci za 1100 kuna.Eventualno Phenoma II X6 ali on nije nista bolji u gamingu,samo u CPU zahtjevnim procesima gdje broj jezgri dolazi do izrazaja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 20:08 (zoharbizo).

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Zamjena Procesora AM3 na AM3+
upravo ti je rekao da ne uzimas procesor. uzmi neki posteni cooler od 500-tinjak kuna i digni proc na 3.5-4 ghz i miran si. prelazak na bulldozer je jednostavno neisplativ.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan
preteko me kolega
14 godina
neaktivan

Hvala vam.

Imate li koji prijedlog za hladnjak? Imam VERITAS 3000 kučiste..nemam bas nekog pretjeranog mjesta unutra..tako da ono...ako imate sta bi pasalo unutra slobodno recite :)  Hoce li mi overclock smanjiti rok trajanja procesora?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
overclock ne smanjuje vijek trajanja proca, bez brige. ;)
sto se tice hladnjaka, dosta forumasa preporuca scythe katanu 3. ako imas prozirnu stranicu, zalman cnps 9900 max red je super izbor.
15 godina
protjeran
Suddenly Psychotic kaže...
overclock ne smanjuje vijek trajanja proca, bez brige. ;)
sto se tice hladnjaka, dosta forumasa preporuca scythe katanu 3. ako imas prozirnu stranicu, zalman cnps 9900 max red je super izbor.

Svaki overclock smanjuje vijek trajanja komponentata.

Kod procesora je to zapravo veliki postotak, jer smanjuje vijek trajanja za više od 20 godina,

tako da umjesto 50 godina radi recimo 25-30 godina.

Sve u svemu, za 30 godina je taj procesor ionako smeće, tako da ga se valja "stlačiti" dokle ide.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan

Šta mislite o 

AMD Phenom II X4 970  Black Edition

Uzeti ili ne :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Istina!

15 godina
protjeran
MaRaX65 kaže...

Šta mislite o 

Razlika između tvog i 970BE je u taktu i otključanim množiteljima.

Ako svoj CPU OC-aš na frekvenciju 970BE, imaš performanse tog procesora, tako da ti je neisplativo davati novce za novi.

Isplati se jedino 960T ako znaš da ćeš unlockati svih 6 jezgri. Čirs

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
MaRaX65 kaže...

Šta mislite o 

Dobar procesor,ja bih uzeo da sam na tvom mjestu{#}

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
14 godina
protjeran

Samo ti uzmi lepo Corsair H40 i dodaj jos jedan ventilator napred i malo podigni takt CPU. Maltretiranjem koje moze da ohladi samo tower glomazni kuler neces dobiti nista bitno i presudno.

Normalan klok moze i taj H40 a ne bacaj pare na gluposti nego sve pare lepo ostavi sada pa tamo u junu mesecu prodaj to nekome pa uzmi Z77 i i5. 

Ali Z77 ne Z68 Gen3 na eVGA Forumu su lepo objasnili sta je to Gen 3 u stvarnosti koja reklama u odnosu na Z77 koji ce za to da bude stvoren kada su zanovetali da hoce Z68FTW Gen 3, pa nek idu kod prevaranta ROGatog.

Kada bi ljudi znali kako je malo izmedju 300Mhz kloka razlika u fps u igrama a nekada su u stanju zbog 300-400MHz preko normalnog srednjeg overkloka da uniste izgled kompa. da nategnu plocu, da sve bude na granici stabilnosti za 1fps u igrama i 1000 CPU poena u 3D Mark Vantage.

Ali su prvi na benchmarku. Benchmark traja pola sata zadovoljstvo ili par dana dok drugi ne nategne svoj, a komp gledam na stolu svako jutro.

A AM3+ Ne zaglavljuj se u nesto sto ne znas ni da li ce ni kada ce ni kako ce. 

http://www.evga.com/articles/00645/
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 23:18 (Vlada011).
17 godina

Za 1000 Kn bolje uzeti npr neki dobar cpu hladnjak (250 Kn npr Cooler Master Hyper 212 Evo), nekakvu zvučnu ako koristiš integriranu (npr Asus Xonar DG za 250 Kn), nešto od bolje periferije...

FX-6100 se ne isplati u usporedbi s Phenom II 925.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 23:13 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
191x7 kaže...

Za 1000 Kn bolje uzeti npr neki dobar cpu hladnjak (250 Kn npr Cooler Master Hyper 212 Evo), nekakvu zvučnu ako koristiš integriranu (npr Asus Xonar DG za 250 Kn), nešto od bolje periferije...

FX-6100 se ne isplati u usporedbi s Phenom II 925.

Ne brini, kroz par mjeseci će ionako morati keširati 400+ kn za novo napajanje (ovaj 1kW RaptoxX je SmećexX kvalitete).

13 godina

sto se tiče coolera mislim da je ovaj best buy

Phenom II x4 955@4,0GHz, HD 6870, 4 GB RAM-a@1600 MHz, Gigabyte GA-990XA-UD3 XFX 550W Maxtor 160GB-
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 23:37 (crazywarrior).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Pretekli me.

Phenom II x4 955@4,0GHz, HD 6870, 4 GB RAM-a@1600 MHz, Gigabyte GA-990XA-UD3 XFX 550W Maxtor 160GB-
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jao koja tema, ubit cu se :)

jedan kaze kako mu se ne isplati procesor ali da uzme hladnjak od 500kn, Vlada po obicaju, vodeno hladjenje, nova maticna i novi procesor da bi dobio 3 fpsa u igrama....

uzmi kakav hladnjak za 300tinjak kuna najvise i vozi.

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Htio bi si kupit neki procesor normalni koji je dosta jak ,dobro radi i pouzdan je. Ne zelim nista overclokirat jer me onda stalno grize iscekivanje kada ce nesto otic u racunalu.

Uzeo bi si taj  Phenom II X4 970 black edition i eventualno kasnije uzeo mozda kakav hladnjak.onu recimo Katanu III i to bi bilo to. Što se tiče overclokinga...znam da uvijek loše zavrsi ,a i nisam toliko upoznat sa time pa me je uopce strah nesto dirati u biosu!

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
MaRaX65 kaže...

Pozdrav!

Htio bi si kupit neki procesor normalni koji je dosta jak ,dobro radi i pouzdan je. Ne zelim nista overclokirat jer me onda stalno grize iscekivanje kada ce nesto otic u racunalu.

Uzeo bi si taj  Phenom II X4 970 black edition i eventualno kasnije uzeo mozda kakav hladnjak.onu recimo Katanu III i to bi bilo to. Što se tiče overclokinga...znam da uvijek loše zavrsi ,a i nisam toliko upoznat sa time pa me je uopce strah nesto dirati u biosu!

krivo znas. overclockiran mi je svaki procesor od ranih devedesetih i nikad nista nije otislo po zlu. danas nista ni ne moze otici po zlu jer procesori imaju automatski shutdown kad im se temperatura priblizi kriticnima. nekad nije bilo tako i trebalo je dobro znati sta radis. danas overclockat moze i malo dijete bez ikakvih posljedica.

Ako se tebi baca novac samo izvoli. Davati 1000kn za 2 fpsa u igri po meni je glup

14 godina
neaktivan

Kako se onda overclocka? Podignem mu radni takt i jos ? 

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-amd-procesora-dualtriplequad/37917.aspx - ovdje imas dosta potrebnih i jos vise nepotrebnih informacija.

Tvoj procesor nema otkljucan mnozitelj tako da se overclocka dizanjem osnovne radne frekvencije. Bez diranja u napone taj procesor bi trebao ici minimalno na 3.2-3.3Ghz. Kao takav bez problema ce gurati tvoju graficku.

Ono najbitnije sto ti zelim reci je da je tvoj procesor i sad bez overclocka jako dobar procesor i da ti se kupovina novog nikako ne isplati. S njim bez problema mozes igrati jos koju godinu do trenutka kad ces promijeniti cijelu platformu (maticna + proc).

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 11:20 (BlueMax).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 11:37 (MaRaX65).
14 godina
protjeran

Ja sam rekao samo da skuplja pare za pravu masinu na leto da ne pravi sitni upgrade.

Phenom II ce se slabo nositi sa grafikama koje se prave nadalje, AM3+ nesiguran. 

Da ne daje 200e za nesto sto ce da traje godinu dana a malo je jace nego njegovo. Nego da skupi pare pa da 400e za novu generaciju Intel koja ce 3 god da bude ekstra od leta pa naredne 3 godine. Njegova vladavina pocinje na leto. A Phenoma pre 3 god. 

Ako se ima bas slab komp koji ne moze nista pa treba sada nesto jeftinije onda AM3, AM3+, ako se vec tako nesto ima, nikakav upgrade, dorada sa X4 na X6 ili X8.

Sve pare u stek prodaja toga na leto i uzimanje i5 i Z77 IB i to nece biti 3fps u narednim godinama. Ili prodas sve i uzmes SB za 200e i 100e plocu i cao zdravo smrskao si performanse AMDa svakog i juricete jos 2 god.

Sta trebam ja da uradim da se dodjavola zaglavljujem sada u X6, pa da prodajem to pa FX-8150, pa CH5F i sta, sta dobijam time.

Dao bi 500e za to i....

NIKAD. Tih 500e recimo u stek plus prodaja CH4F I X4965BE i ja imam za iste pare na EVGA Z77FTW i i7-3770k a ta kombinacija i CH5F FX-8150 je nemerljiva a proci cu 100e skuplje sa Intelom.

Za iste pare koje bi ulozio sada da se zaglavljujem u AM3-X6, AM3+, X6BG, X8BD kombinacije.

Ali bi neko pametan rekao ajde uuuu kupujemo X6 1100T, ma ne odmah FX-8150. Ni u ludilu.

Ja za cenu FX-8150i prodaju X4 965BE ja imam i7 IB. A to ne moze da se poredi niti mi sada treba upgrade momentalno.

http://www.evga.com/articles/00645/
17 godina
protjeran
Vlada011 kaže...
Da ne daje 200e za nesto sto ce da traje godinu dana a malo je jace nego njegovo. Nego da skupi pare pa da 400e za novu generaciju Intel koja ce 3 god da bude ekstra od leta pa naredne 3 godine. Njegova vladavina pocinje na leto. A Phenoma pre 3 god. 

Ako se ima bas slab komp koji ne moze nista pa treba sada nesto jeftinije onda AM3, AM3+, ako se vec tako nesto ima, nikakav upgrade, dorada sa X4 na X6 ili X8.

... na leto i uzimanje i5 i Z77 IB i to nece biti 3fps u narednim godinama. Ili prodas sve i uzmes SB za 200e i 100e plocu i cao zdravo smrskao si performanse AMDa svakog i juricete jos 2 god.

hellou, Vidoviti Milan calling. Ja sam cuo da ce ovaj pajldrajver da smrska sve te intele na 22nm i sire iako je on veci i mocniji i izaduje se na 32nm. Jednostavno damn ima arhitekturu za unistiti intela

A sad ozbiljno koje to kartice i kakav crni setup s QuadCFX HD7970 ti treba da mu neki prastari quad/hex od AMDa nece biti dosta za upogoniti ga. To je pretjerivanje. Jasno ako imas za cetiri 7970 onda nije problem ni ddati jos 1000e za procesor. No u ovom rangu od 500€ se jednostavno da naci procesor i ploca, 4x8GB "spore memorije" na 1600MHz. Umjesto da samo kupis intel platformu i osrednji proc i rastezes ga sam da dobijes istih tih 3-5fps vise zato sto ide na 5GHz a vecini prastari damnova je limit na nes vise oko 4,2GHz

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2012 20:55 (gljinoliga).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice