Zamjena matične ploče

poruka: 4
|
čitano: 3.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Zamjena matične ploče

Pozdrav ekipa, ovako, budući da sam kupio i grafičku i procesor, red je došao i na matičnu ploču, jer bih htio procesor AMD Phenom II x4 960T otključati u 6 jezgri čime postaje 1605T, a na ovoj trenutnoj matičnoj to ne mogu jer maximum TDP iznosi 95W.
E sad, ja sam našao matičnu ASUS M5A97 R2.0 po veoma pristupačnoj cijeni u Hrvatskoj. Trenutna matična mi je GIGABYTE GA-MA74GMT-S2.
Zanima me sljedeće, budući da je stara matična ploča mATX, a ova nova je ATX, hoće li moći stati u moje kućište taj ATX?
Evo dimenzija stare i nove matične.
Stara matična: 24.4cm x 22.0cm
Nova matična: 30.5 x 22.9cm 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Zamjena matične ploče
playjob kaže...

Pozdrav ekipa, ovako, budući da sam kupio i grafičku i procesor, red je došao i na matičnu ploču, jer bih htio procesor AMD Phenom II x4 960T otključati u 6 jezgri čime postaje 1605T, a na ovoj trenutnoj matičnoj to ne mogu jer maximum TDP iznosi 95W.
E sad, ja sam našao matičnu ASUS M5A97 R2.0 po veoma pristupačnoj cijeni u Hrvatskoj. Trenutna matična mi je GIGABYTE GA-MA74GMT-S2.
Zanima me sljedeće, budući da je stara matična ploča mATX, a ova nova je ATX, hoće li moći stati u moje kućište taj ATX?
Evo dimenzija stare i nove matične.
Stara matična: 24.4cm x 22.0cm
Nova matična: 30.5 x 22.9cm 

Sve Asus matične ploče koje u svojoj oznaci sadrže R2.0 ne mogu otključavati jezgre AMD procesora. Moraš naći drugu ploču. Pitaj ovdje : http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/savjeti-o-nadogradnji-racunala/164263.aspx

10 godina
Zamjena matične ploče

Ovih dana ću promijeniti matičnu ploču iz GIGABYTE GA-MA74GMT-S2 u ASUS M5A78M-L/USB3. Zanima me moram li nanovo rušiti i dizati sustav?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zamjena matične ploče

Najvjerojatnije nećeš. Ako ne digne od prve pokušaj nekoliko puta. Više informacija imaš na ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/savjeti-o-nadogradnji-racunala/164263.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice