nekuzim te cijena od amd x2 ili x3. dok je x2 neki skuplji od x3 , a ovaj s x3 ima 3 jezgre odkljucavati se moze i 4 i jos mi izgleda bolje.. a na x2 mozes odkljucati samo 3 jezgru.. zasto su onda neke cijen vece? :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma danas ti je uobičajena praksa da je procesor dosta skuplji zbog 100-200MHz višeg takta.
nekuzim te cijena od amd x2 ili x3. dok je x2 neki skuplji od x3 , a ovaj s x3 ima 3 jezgre odkljucavati se moze i 4 i jos mi izgleda bolje.. a na x2 mozes odkljucati samo 3 jezgru.. zasto su onda neke cijen vece? :D
Ovisi koji.
Phenom II X2 je skuplji od Athlon II X3 ili X4 zbog naprednije arhitekture.
Ovisi koji.
Phenom II X2 je skuplji od Athlon II X3 ili X4 zbog naprednije arhitekture.
Nema on napredniju strukturu nego L3 cache.Inace sto se tice perfomasni tesko da je napredniji od Athlona II X4.
Nema on napredniju strukturu nego L3 cache.Inace sto se tice perfomasni tesko da je napredniji od Athlona II X4.
IMC mu je svakako bolji.
Sa Athlonom II ne mogu potegnuti RAM preko 17XX MHz stabilno, jednostavno ga ne može držati.
Phenom II, a tek BD, imaju boji IMC od Athlona II, a BD je mila majka, 2000+ MHz bez muke.
to bi sad trebalo znacit da je x2 bolji od x3? :D
to bi sad trebalo znacit da je x2 bolji od x3? :D
Nebi
cemu odna tak mutave cijene? pak oni gube onda dosta ne mi? :D
cemu odna tak mutave cijene? pak oni gube onda dosta ne mi? :D
Ne gube oni ništa upravo zato što ima takvih kao što si ti pa puše te retardirane cijene prema kojima je dvojezgreni proc s 200MHz većim taktom skuplji od trojezgrenog. Ništa tu ne ide izravno tebi, samo si poslužio kao dobar primjer :D
Imaš dosta takvih primjera u ponudi hardwarea. Recimo slabije grafičke kartice koje zbog toga što imaju 2GB VRAM (koji im baš i ne koriste) znaju koštati jednako ili više od značajno jačih modela sa 1GB.
Nisam popusio foru.. :)
ja sam namjeravokupit x3 455 .. pa mi bilo smjesno kako su cijen vece a x3 jefitniji pa sa pito mbe ima koji razlog :D