Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ma ja sam par mjeseci intel pentium d 925 držao bez paste, to je još procesor koji se dosta grije.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Otključavanje AthlonII x3 i PhenomII x2 x3 UKR
murkovicdaniel kaže...

...
Cital sam da mogu odkljucat 4 jezgru.. pa di ima o tome opsirno svaki korak...

Prvi post u ovoj temi, sama tema, tu nisi gledao?

Pa cijeli moj tekst ove teme govori kako se otključava...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
murkovicdaniel kaže...

...
Cital sam da mogu odkljucat 4 jezgru.. pa di ima o tome opsirno svaki korak...

Prvi post u ovoj temi, sama tema, tu nisi gledao?

Pa cijeli moj tekst ove teme govori kako se otključava...

da ali nisam siguran dali se lako mogu moj procesor i maticna.. samo je maticna ista... 

17 godina
murkovicdaniel kaže...
...

da ali nisam siguran dali se lako mogu moj procesor i maticna.. samo je maticna ista... 

Nisam te baš skuži al ajd...

Navedene upute vrijede za sve matične koje imaju mogučnost otključavanja AMD procesora i za sve AMD procesore kojima se nešto može otključati.

Dakle tako je svejedno koja je ploča i koji je proc sve dok ta ploča ima opciju za otključavanje (ACC, nVCC, UCC,...) i proc jest neki kojemu se može otključati jezgra-dvije.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan

odkljucal sam u 4 jezgru. sada radim onaj test s prime programom.  dok radi taj program ja mogu rati sve gore(igrat cod4 ;))
i koji je dobar program da provjerim temprature.  

17 godina
murkovicdaniel kaže...

odkljucal sam u 4 jezgru. sada radim onaj test s prime programom.  dok radi taj program ja mogu rati sve gore(igrat cod4 ;))

Ako ti Prime vrti neki od testova (Large FFT, Small FFT, Blend) nema šanse da bi ti CoD4 ili nešto slično glatko radilo pošto ti ovo zauzima 100% svih jezgri procesora.

A za provjeru temperatura imaš AsRock OC Tuner (samo za AsRock matične), HW Monitor, Core Temp, Speedfan, Senzori u Aida64 programu...

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
murkovicdaniel kaže...

Ako ti Prime vrti neki od testova (Large FFT, Small FFT, Blend) nema šanse da bi ti CoD4 ili nešto slično glatko radilo pošto ti ovo zauzima 100% svih jezgri procesora.

A za provjeru temperatura imaš AsRock OC Tuner (samo za AsRock matične), HW Monitor, Core Temp, Speedfan, Senzori u Aida64 programu...

igram cod4... i fps mi je 250lock.. ali dojde i na 150 :D ali ide dost oke ;) 
imam asrock ;)
hvala.. ajvit cu rezultate ;)  

15 godina
neaktivan

e ovako imam phenom x4 960t 3.00ghz i unlockao sam ga u x6 ali sa stock coolerom pa sam napravio test stabilnosti i zanima me sto vi kazete kakvi su rezultati jer prvi put to radim, procesor nisam clockao jer sam probao turbo ucc al nije radio pa sam samo ucc enableao

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 6:23 (taco080).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor

Dakle, probao sam otkljucati svog x3 455, stavljao sam novi bios na plocu,dizo takt,spusto takt, dizo napon ugl. sve sta mi je palo na pamet, ali svaki put kada acc stavim na auto ili all cores kada dode do onog dijela kada se windows dize onda se restarta komp i tako svaki put. Dakle moj zakljucak je defektna jezgra. E sad dali ima jos ono zadnja nada da se otkljuca? i kako? ako ne hvala na vremenu i pomoci. Pozdrav

Krpa
15 godina

Ovako,

1. digni malo napon SB-a te stavi overclock mode asinkrono ako imas tu opciju da ti bezveze ne dize pci clock

2. podigni napon procesora oko 1.4 te ukljuci UCC, nemoj nista ga clockat

3. UGASI OBAVEZNO Spread spectrum (mozda imas 2, proc i grafa, oboje ugasi)

4. ugasi cool and quiet, LLC i C-state ako imas

5. spusti memoriju na 1333 ako ti je preko

6. drzi fige i bootaj

7. plati mi pivu ako je uspjelo

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 12:28 (Leryan).

1 0 hvala 0
17 godina

Taco080, sve djeluje OK. Temperature uredne. Ako je stabilno nemaš problema.

KrpaZG, jel pomoglo što od koleginih naputaka?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 12:47 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nadam se da nije bilo kabooom. :D

0 0 hvala 0
13 godina
Leryan kaže...

Ovako,

1. digni malo napon SB-a te stavi overclock mode asinkrono ako imas tu opciju da ti bezveze ne dize pci clock

6. drzi fige i bootaj

Probat cu kad dodem doma (javim kako proslo). Unaprijed hvala.

EDIT : Usput, mozel li mi objasnit sto je Spread Spectrum? Sa ostalim opcijama sam upoznat posto sam clockao vec prije...

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 13:26 (KrpaZG).
13 godina
Leryan kaže...

Ovako,

6. drzi fige i bootaj

iiiiiiiiii........NIJE USPJELO. :( stavio mod asinkrono, digo napon proca ,ugasio spread spectrum i qnq, spustio memoriju na 1333 i kad dode do onog dijela di se ucitava windows sam se restarta i nece dalje. prijedlozi? ima   li jos mogucnosti ili se moram pomirit da imam defektnu jezgru?=

Krpa
17 godina

KrpaZG, nemaš sreće žao mi je. No ne brini, dobar je to proc i kao X3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
KrpaZG kaže...

iiiiiiiiii........NIJE USPJELO. :( stavio mod asinkrono, digo napon proca ,ugasio spread spectrum i qnq, spustio memoriju na 1333 i kad dode do onog dijela di se ucitava windows sam se restarta i nece dalje. prijedlozi? ima   li jos mogucnosti ili se moram pomirit da imam defektnu jezgru?=

Digni SB napon na 1.2

Zagasi Load line calibration ako imas i C-state opcije

mozes probati i lagano dici napon od NB-CPU-a

Ostavi NB na 2000Mhz kao i HT Link.

13 godina
Leryan kaže...
KrpaZG kaže...

Digni SB napon na 1.2

Zagasi Load line calibration ako imas i C-state opcije

mozes probati i lagano dici napon od NB-CPU-a

Ostavi NB na 2000Mhz kao i HT Link.

Sb napon? nisam vidio nigdje sb napon? I ove C-state opcije isto nisam vidio? Probao sam dic napon na NB-u i ostavit ga na 2000mhz. i isto tako nisam vidio load line calibration?

Krpa
15 godina
KrpaZG kaže...

Sb napon? nisam vidio nigdje sb napon? I ove C-state opcije isto nisam vidio? Probao sam dic napon na NB-u i ostavit ga na 2000mhz. i isto tako nisam vidio load line calibration?

SB je southbridge i mora negdje bit. Ovo ostalo ako nemas onda nemas.

17 godina
Leryan kaže...

Pa ni nema opciju mijenjanja napona southbridgea, ima samo za napon NorthBridgea.

13 godina
191x7 kaže...
Leryan kaže...

Pa ni nema opciju mijenjanja napona southbridgea, ima samo za napon NorthBridgea.

Slazem se da nema. Samo NB.

Krpa
15 godina

Jbg... Obicno imaju ploce... Probaj sa novijim biosom. ja recimo na starome nemam LLC. Zato za OC-anje koristim stariji jer mi LLC zezne oc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dobro, jos jedno pitanje da li mi je bolje imati x6 3.0ghz ili da vratim na x4 i da clockam na 4.0ghz otprilike zanima me u kojem slucaju bi bile bolje performanse u gejmingu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.2.2012 18:28 (taco080).

0 0 hvala 0
13 godina
Leryan kaže...

Jbg... Obicno imaju ploce... Probaj sa novijim biosom. ja recimo na starome nemam LLC. Zato za OC-anje koristim stariji jer mi LLC zezne oc.

VEC JE NAJNOVIJI bios gore :/

Krpa
15 godina
neaktivan

zasad je ova integrirana hd 4250 jer sam nedavno kupio maticnu ali kroz neko vrijeme planiram uzet vjerojatno sapphire 1gb gddr5

0 0 hvala 0
13 godina
taco080 kaže...

zasad je ova integrirana hd 4250 jer sam nedavno kupio maticnu ali kroz neko vrijeme planiram uzet vjerojatno sapphire 1gb gddr5

lol...KOJU???

Krpa
17 godina
KrpaZG kaže...  

lol...KOJU???

Uzet će neku u rasponu od HD 5670 (600 Kn) do HD 6950 1GB (2000 Kn), a koju točno to ovisi o novcu koji bude imao.

Sve one zadovoljavaju uvijet "sapphire 1gb gddr5".

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 14:54 (191x7).
13 godina
191x7 kaže...
KrpaZG kaže...   

lol...KOJU???

Uzet će neku u rasponu od HD 5670 (600 Kn) do HD 6950 1GB (2000 Kn), a koju točno to ovisi o novcu koji bude imao.

Sve one zadovoljavaju uvijet "sapphire 1gb gddr5".

Aha ok...ako je tako onda ti preporucujem 6850...mozda ju otkljucas u 6870...odlicna grafa....i nije ni preskupa :)

Krpa
17 godina
KrpaZG kaže...  

Aha ok...ako je tako onda ti preporucujem 6850...mozda ju otkljucas u 6870...odlicna grafa....i nije ni preskupa :)

6850 se ne može otključati u ništa. Tek se neke HD 6950 mogu otključati u HD 6970.

14 godina

Bok, evo da probam i ja svog X2 otkljucati u X3 ali prije toga par pitanja: 

Sada mi je na 3,6GHz 30-35 temp u idlu, 45 max (100% opterecenje) kada budem dizao na x3 da li moram vratiti na defualt tj 3,0GHz i da

li moram skinuti novi bios tj. flashat? 
Ako bude stabilno X3 da onda clockam na 3,6 kao sto mi je bio X2 ili da ostavim 3,0 oce to biti dosta? LP.. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 17:21 (XVII Mini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XVII Mini kaže...

Bok, evo da probam i ja svog X2 otkljucati u X3 ali prije toga par pitanja: 

Sada mi je na 3,6GHz 30-35 temp u idlu, 45 max (100% opterecenje) kada budem dizao na x3 da li moram vratiti na defualt tj 3,0GHz i da

li moram skinuti novi bios tj. flashat? 
Ako bude stabilno X3 da onda clockam na 3,6 kao sto mi je bio X2 ili da ostavim 3,0 oce to biti dosta? LP.. 

A odakle ti ideja da se Athlona II x2 može otključati? To je čisto dvojezgreni procesor, nemaš tu šta otključavati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice