Temperatura CPU

poruka: 11
|
čitano: 2.877
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Temperatura CPU

Pozdrav svima,
Jučer sam skinuo takozvani "Core Temp" program koji mjeri temperaturu CPU-a, i zaprepastio sam se kad sam vidio da je temperatura pod opterećenjem dosegla čak 74°C . Danas sam montirao hladnjak od 20$ sa DX-a i on održava temperaturu oko 25°C, a pod opterećenjem dođe do maksimalno 40°C, pa me sad zanima da li je to normalna temperatura i da li je sve u redu?

Links Hardware : http://www.links.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Temperatura CPU
Minimoy33 kaže...

Pozdrav svima,
Jučer sam skinuo takozvani "Core Temp" program koji mjeri temperaturu CPU-a, i zaprepastio sam se kad sam vidio da je temperatura pod opterećenjem dosegla čak 74°C . Danas sam montirao hladnjak od 20$ sa DX-a i on održava temperaturu oko 25°C, a pod opterećenjem dođe do maksimalno 40°C, pa me sad zanima da li je to normalna temperatura i da li je sve u redu?

ako si imao stock moglo bi se reči da je 74C normalna temp

Strm
13 godina
neaktivan
da, bio je stock, ali opet mi je 74C izgledalo malo previše
Links Hardware : http://www.links.hr/
15 godina
Minimoy33 kaže...

Pozdrav svima,

40°C pod opterecenjem su ti vrlodobre temp. !  Nije na odmet provjeravat temp. s vise programa , za slucaj da neki program nebi krivo ocitavao !

Music As A Weapon !!
14 godina
Minimoy33 kaže...
da, bio je stock, ali opet mi je 74C izgledalo malo previše

Sve do nekih 85C je normalno za sve procesore, a s obzirom da imaš stock kuler i AMD-a koji se griju-nemaš frke, inače si odmah čim si kupio pc staviti novi kuler, zlatno pravilo za AMD proceve ;)

Strm
15 godina
Strm kaže...

Sve do nekih 85C je normalno za sve procesore, a s obzirom da imaš stock kuler i AMD-a koji se griju-nemaš frke, inače si odmah čim si kupio pc staviti novi kuler, zlatno pravilo za AMD proceve ;)

Meni je 85°C previse ! Nebih si nikad dozvolio toliku temp. na procu !

Music As A Weapon !!
14 godina
Haf932 kaže...
Strm kaže...

Meni je 85°C previse ! Nebih si nikad dozvolio toliku temp. na procu !

Znam da je tebi previše, i meni je. Ali svejedno procesoru ništa neče biti na toj temperaturi, peformanse če se možda neznatno smanjiti, ali i dalje neče mu ništa biti. Moj prijatelj ima C2Q Q9800 i 2.5mj, mu je je radio na idle:90C full load 109C i nije procu ništa bilo. Ustanovio sam da je kulerov vent skoro pa stao zbog prašine, i od toga je prošlo 1god i dalje proc sretno radi, imao je sreče ;)

Strm
11 godina
Nemoj me pogreshno shvatit ali ja prvi put cujem za Q9800.
Postoji li taj cpu?
13 godina
protjeran
Chico12 kaže...
Postoji li taj cpu?

to je nas strm forumas, on ima ono sto nitko nema{#},,hehe! LP{#}

Intel® Core™ i7-4770S inside
14 godina
Stjepanj kaže...
Chico12 kaže...
Postoji li taj cpu?

to je nas strm forumas, on ima ono sto nitko nema{#},,hehe! LP{#}

A znam da je neki Q, samo nemogu pohvatati koji pa mi nemojte zamjeriti{#}

Q9800,Q6600 i te pi*ke xD

Strm
14 godina
Minimoy33 kaže...

Pozdrav svima,

Ne daj Bože da se ugrijao do 40C !!!! Gasi komp odma i bacaj ga van, zapalit će se !!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice