Ovo je konfiguracija racunara koju posjedujem:
-MB MBI AM2 nF560 K9N Neo-F V3 ATX
-ADUADX6000CZBOX Athlone 64X2 AM2
-4x DDR2 RAM 1024 PC6400 (800MHz) Samsung Orig
-2x HIT-HDS721616PLA380 Deskstar 160GB, SATA
-FDD 3.5", 1.44 MB, ALPS black
-ATI Radeon HD 3800 Series - RX3870 Overclocked edition 512mb DDR4
-DVDRW Pioneer DVR-112D-BK 18x bulk black
-APLUSCASE Midi Tower CS-188AF 250mm Fan
Kuciste ima jedan veliki i jaki ventilator sa strane.
-FORTRON EPSILON 600
-TERRATEC SoundSystem Aueron 7.1 PCI bluk
Racunar se prilikom kupovine cuo veoma tiho, medutim sada je tako glasan da prilikom igranja igara kao sto je COD6 ili GTA4, a cak i slabijih igara kao Freedom Fighters racunar pocne stvarat toliku buku da se cuje i u drugim prostorijama stana. Otvorio sam racunar i svaku komponentu posebno izvadio, ocistio i vratio, malo se smanjila buka, ali je neprimjetna razlika. Temperatura Procesora mi je oko 55 dok je prilikom igranja oko 60-65. Sinoc sam updateovo i BIOS na najnoviju verziju sto je isto proslo bez problema, osim sto mi je procesor poceo radit na manjoj frekvenciji pa sam je manualno preko biosa podigao:
Ako neko ima neki prijedlog za ubravanje rada, uklanjanje tog preglasnog zvuka i slicno slobodno neka se javi, isto tako ako je potrebna neka slika iz BIOSa,racunara ili slicno tu sam.
Unaprijed Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Taj CPU imam i ja ali mi se tvoje temperature čine previsoke.Kod mene u idle ne prelazi 30 stupnjeva.
Kažeš da si svaku komponentu zasebno vadio ,pa pretpostavljam da si odvojio cooler od CPU-a.
Ako već nisi obavezno obnovi termo pastu.Temperatura bi ti morala biti slična kao i kod mene.Što se tiče buke slično je i kod mene na zahtjevnijim igrama
pa mislim da je stvar u stock cooleru koji ide s tim procom.Pomogao bi ti jedino neki jači a tiši pa možda ko ovdje ima neku preporuku.
EDIT-Provjeri brzinu venta od CPU-a sa Speedfanom ili nekim sličnim programom
Čak i pod OC-om.
ja sam prvo mislio da su lezaji u pitanju radi ove buke hehe :))
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-amd-am2-procesora/19444.aspx
Zaboravi na klokanje s tim obicnim hladnjakom, kolko je vidim prema reviziji procesora to je ona verzija 6000+ od 125W znaci grije se itekako a s losim hladnjakom jos i vise. Treba ti bolji hladnjak od ovog kojeg si dobil uz procesor i to ce onda bit ok a s klokanjem tog proca ne bus nist dobil zapravo eventualno budes izvukel 3.3ghz. Reci di mozes kupovat u kojem ducanu pa da ti preporucimo neki bolji hladnjak kojeg budes mogel iskoristit i na nekom novom kompu normalno.
kupio sam termo gel i podmazo, temperatura je spala na 37-38-39 stepeni, a sto se tice buke, podmazo sam malo lezista i jos malo detaljnije ocistio, skoro da se i ne cuje vise :))
kupio sam termo gel i podmazo, temperatura je spala na 37-38-39 stepeni, a sto se tice buke, podmazo sam malo lezista i jos malo detaljnije ocistio, skoro da se i ne cuje vise :))
Znaci skinul si dole hladnjak ocistil staru pastu s procesora te hladnjaka i stavil novu pastu jel?
a sta kazete na ovu stabilnost poslje overklokanja, ili da vratim?
Ostavi tako
a sta kazete na ovu stabilnost poslje overklokanja, ili da vratim?
Zakaj bi vracal nazad jos digni na 3.3 ghz i to je to nema potrebe vise nit koristi na tom procesoru. Onda testiraj sa OCCT recimo 30min tj podesi sve ko na fotki i onda nek odradi pa prati temperature. Skini dole u dnu stranice ZIP verziju portabilnu pa samo pokrenes program bez instalacije i nema problema.
Temperature su mi normalne bile, uso sam u GTA4, otiso do wca, vratio se sistem je pao i kada sam ulazio u pc pisalo je "Warning!!! The previous performance of overclocking is failed and the system restored to the default settings...." pa sam smanjio na 3075MHz i opet se desilo isto poslje Call Of Duty 4. Sada je 2985MHz, nadam se da se nece pet desit isto :S Da nije HT-Link u pitanju, koliki on treba da bude? Mozda da povecam i Core Voltage koji je 1.392 Volti?
Desilo se opet isto :S
Temperature su mi normalne bile, uso sam u GTA4, otiso do wca, vratio se sistem je pao i kada sam ulazio u pc pisalo je "Warning!!! The previous performance of overclocking is failed and the system restored to the default settings...." pa sam smanjio na 3075MHz i opet se desilo isto poslje Call Of Duty 4. Sada je 2985MHz, nadam se da se nece pet desit isto :S Da nije HT-Link u pitanju, koliki on treba da bude? Mozda da povecam i Core Voltage koji je 1.392 Volti?
Vrati sva podesenje u Bios-u koja se odnose na klokanje na pocetak, kak je bilo znaci sve kaj si mjenjal i onda odvrti OCCT kak sam navel prije.
Vrati sva podesenje u Bios-u koja se odnose na klokanje na pocetak, kak je bilo znaci sve kaj si mjenjal i onda odvrti OCCT kak sam navel prije.
Ok evo bio sam izvan kuce pa sam stavio da se to radi na 2 sata i evo rezultata u slikama:
Cekam dalje upute :D
Ok evo bio sam izvan kuce pa sam stavio da se to radi na 2 sata i evo rezultata u slikama:
Cekam dalje upute :D
Kolko je vidim OCCT ti je vrtil 2 sata jel ali sve testove nisi to trebal tak uopce ali kaj sad nist. Temperatura ti je dosla do 64 stupnja pod OCCT kak se fino vidi i proslo je sa testovima sve na defoltnoj frekvenciji procesora znaci nije se srusil komp tj windowsi to je bitno.
Postavi OCCT na 30 minuta samo ne treba vise i ostalo podesi kak sam navel i testiraj samo CPU a ostalo nemoj.