Temperatura AMD Athlone X2 6000+

poruka: 19
|
čitano: 3.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovo je konfiguracija racunara koju posjedujem:

-MB MBI AM2 nF560 K9N Neo-F V3 ATX

-ADUADX6000CZBOX Athlone 64X2 AM2

-4x DDR2 RAM 1024 PC6400 (800MHz) Samsung Orig

-2x HIT-HDS721616PLA380 Deskstar 160GB, SATA

-FDD 3.5", 1.44 MB, ALPS black

-ATI Radeon HD 3800 Series - RX3870 Overclocked edition 512mb DDR4

-DVDRW Pioneer DVR-112D-BK 18x bulk black

-APLUSCASE Midi Tower CS-188AF 250mm Fan

Kuciste ima jedan veliki i jaki ventilator sa strane.

-FORTRON EPSILON 600

-TERRATEC SoundSystem Aueron 7.1 PCI bluk

Racunar se prilikom kupovine cuo veoma tiho, medutim sada je tako glasan da prilikom igranja igara kao sto je COD6 ili GTA4, a cak i slabijih igara kao Freedom Fighters racunar pocne stvarat toliku buku da se cuje i u drugim prostorijama stana. Otvorio sam racunar i svaku komponentu posebno izvadio, ocistio i vratio, malo se smanjila buka, ali je neprimjetna razlika. Temperatura Procesora mi je oko 55 dok je prilikom igranja oko 60-65. Sinoc sam updateovo i BIOS na najnoviju verziju sto je isto proslo bez problema, osim sto mi je procesor poceo radit na manjoj frekvenciji pa sam je manualno preko biosa podigao:

Ako neko ima neki prijedlog za ubravanje rada, uklanjanje tog preglasnog zvuka i slicno slobodno neka se javi, isto tako ako je potrebna neka slika iz BIOSa,racunara ili slicno tu sam.

Unaprijed Hvala

Prije Prije
Poslje Poslje
Graficka Graficka
Kuciste Kuciste
Maticna Maticna
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 19:31 (NedoDS).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Temperatura AMD Athlone X2 6000+

Taj CPU imam i ja ali mi se tvoje temperature čine previsoke.Kod mene u idle ne prelazi 30 stupnjeva.

Kažeš da si svaku komponentu zasebno vadio ,pa pretpostavljam da si odvojio cooler od CPU-a.

Ako već nisi obavezno obnovi termo pastu.Temperatura bi ti morala biti slična kao i kod mene.Što se tiče buke slično je i kod mene na zahtjevnijim igrama

pa mislim da je stvar u stock cooleru koji ide s tim procom.Pomogao bi ti jedino neki jači a tiši pa možda ko ovdje ima neku preporuku.

EDIT-Provjeri brzinu venta od CPU-a sa Speedfanom ili nekim sličnim programom

"Why flying?Cose for tennis or football you need only one ball."
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 19:53 (Lestat).
17 godina
neaktivan
Za taj CPU sve iznad 55 je jako loše.

Čak i pod OC-om.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
16 godina
neaktivan
onda je termo pasta sigurno u pitanju, koliko ona kosta?
ja sam prvo mislio da su lezaji u pitanju radi ove buke hehe :))

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
a de mi jos samo recite, sto se tice overclockanja pod ovom konfiguracijom, sta mi preporucujete kako ?
17 godina
neaktivan
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
17 godina
NedoDS kaže...
a de mi jos samo recite, sto se tice overclockanja pod ovom konfiguracijom, sta mi preporucujete kako ?

Zaboravi na klokanje s tim obicnim hladnjakom, kolko je vidim prema reviziji procesora to je ona verzija 6000+ od 125W znaci grije se itekako a s losim hladnjakom jos i vise. Treba ti bolji hladnjak od ovog kojeg si dobil uz procesor i to ce onda bit ok a s klokanjem tog proca ne bus nist dobil zapravo eventualno budes izvukel 3.3ghz. Reci di mozes kupovat u kojem ducanu pa da ti preporucimo neki bolji hladnjak kojeg budes  mogel iskoristit i na nekom novom kompu normalno.Cool

16 godina
neaktivan
ovako :))

kupio sam termo gel i podmazo, temperatura je spala na 37-38-39 stepeni, a sto se tice buke, podmazo sam malo lezista i jos malo detaljnije ocistio, skoro da se i ne cuje vise :))

0 0 hvala 0
17 godina
NedoDS kaže...
ovako :))

kupio sam termo gel i podmazo, temperatura je spala na 37-38-39 stepeni, a sto se tice buke, podmazo sam malo lezista i jos malo detaljnije ocistio, skoro da se i ne cuje vise :))

Znaci skinul si dole hladnjak ocistil staru pastu s procesora te hladnjaka i stavil novu pastu jel?Cool

16 godina
neaktivan
upravo tako :)) hehe

a sta kazete na ovu stabilnost poslje overklokanja, ili da vratim?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NedoDS kaže...

Ostavi tako Cool

RIDER
17 godina
NedoDS kaže...

Zakaj bi vracal nazad jos digni na 3.3 ghz i to je to nema potrebe vise nit koristi na tom procesoru. Onda testiraj sa OCCT recimo 30min tj podesi sve ko na fotki i onda nek odradi pa prati temperature. Skini dole u dnu stranice ZIP verziju portabilnu pa samo pokrenes program bez instalacije i nema problema.Cool

http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download

16 godina
neaktivan

Temperature su mi normalne bile, uso sam u GTA4, otiso do wca, vratio se sistem je pao i kada sam ulazio u pc pisalo je "Warning!!! The previous performance of overclocking is failed and the system restored to the default settings...." pa sam smanjio na 3075MHz i opet se desilo isto poslje Call Of Duty 4. Sada je 2985MHz, nadam se da se nece pet desit isto :S Da nije HT-Link u pitanju, koliki on treba da bude? Mozda da povecam i Core Voltage koji je 1.392 Volti?

Desilo se opet isto :S

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 18:15 (NedoDS).

0 0 hvala 0
17 godina
NedoDS kaže...

Temperature su mi normalne bile, uso sam u GTA4, otiso do wca, vratio se sistem je pao i kada sam ulazio u pc pisalo je "Warning!!! The previous performance of overclocking is failed and the system restored to the default settings...." pa sam smanjio na 3075MHz i opet se desilo isto poslje Call Of Duty 4. Sada je 2985MHz, nadam se da se nece pet desit isto :S Da nije HT-Link u pitanju, koliki on treba da bude? Mozda da povecam i Core Voltage koji je 1.392 Volti?

Vrati sva podesenje u Bios-u koja se odnose na klokanje na pocetak, kak je bilo znaci sve kaj si mjenjal i onda odvrti OCCT kak sam navel prije.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 18:50 (rambox).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
NedoDS kaže...

Vrati sva podesenje u Bios-u koja se odnose na klokanje na pocetak, kak je bilo znaci sve kaj si mjenjal i onda odvrti OCCT kak sam navel prije.Cool

Ok evo bio sam izvan kuce pa sam stavio da se to radi na 2 sata i evo rezultata u slikama:

Cekam dalje upute :D

16 godina
neaktivan
Evo slika iz BIOSa pa moze i preporuke sta da namjestim kako :))

0 0 hvala 0
17 godina
NedoDS kaže...
rambox kaže...
NedoDS kaže...

Ok evo bio sam izvan kuce pa sam stavio da se to radi na 2 sata i evo rezultata u slikama:

Cekam dalje upute :D

Kolko je vidim OCCT ti je vrtil 2 sata jel ali sve testove nisi to trebal tak uopce ali kaj sad nist. Temperatura ti je dosla do 64 stupnja pod OCCT kak se fino vidi i proslo je sa testovima sve na defoltnoj frekvenciji procesora znaci nije se srusil komp tj windowsi to je bitno.Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 0:21 (rambox).
16 godina
neaktivan
hajde sad cu pokusat da ga dignem na 3,2 ili 3,3 pa uradit ovaj isti test posto je trenutno na 2,9 pa postam slike za pola sata da mi javis sta mislis ;)

0 0 hvala 0
17 godina
NedoDS kaže...
hajde sad cu pokusat da ga dignem na 3,2 ili 3,3 pa uradit ovaj isti test posto je trenutno na 2,9 pa postam slike za pola sata da mi javis sta mislis ;)

Postavi OCCT na 30 minuta samo ne treba vise i ostalo podesi kak sam navel i testiraj samo CPU a ostalo nemoj.Cool

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice