Stepping - koliko je važan?

poruka: 5
|
čitano: 838
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Gledam jedan procesor na ebayu i model sa steppingom B0 košta oko $200, a sa steppingom D0 oko $600. Po tome ispada da je to nešto prilično vrijedno... i Google kaže da često zbog drukčijeg steppinga treba updateati bios na matičnoj, što će reći da je to nešto jako različito.

... dok s druge strane u manualu za odgovarajuću matičnu ploču (i na webu od proizvođača), uopće se ne spominje stepping mora imati CPU da bi bio kompatibilan.

Je li to onda važno ili ne... i kako da znam koja ploča podržava koji CPU & stepping kad nigdje ne piše... ili ne znam naći? Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stepping ako se ne varam označava proizvodni proces tj. njegovo usavršavanje, npr. proc sa steppingom A0 označava prvu seriju proizvedenih, a A1 drugu seriju tj. poboljšanju prvu serije u smislu zagrijavanja ili ukoliko posjedujete duo procesor sa mogučnošću otključavanja u quad oni softwerski isključe tu mogučnost na novijim serijama. Također povećava OC- ali marginalno tj. vrlo vrlo malo.

Cijena koju si naveo je previsoka i vjerovatno neka zabuna na ebayu. Stepping ne utječe na brzinu i karakteristike i nema smisla bacati novce.

I da stepping možeš pronaći na kutiji procesora i cpu world stranici

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 18:23 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Zapravo stepping je samo jedan mali korak u proizvodnom procesu - Usavršena verzija prethodne revizije, a obične prednosti su nize temperature i zagrijavanje, a ponekad i potrošnja.

Medutim sve jako zanemarivo, ugl 1-3C temperatura i jednako toliko manje W

// OFP Forever Fan // PM isključen zbog izuzetno dosadnih likova koji pitaju glupa pitanja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hmmm... i meni se čini da bi to trebale biti samo minorne razlike, ali evo ovaj je $600:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dll?ViewItem&item=350324372027

... a ovaj je, kao, "isti", za $200:

http://global.ebay.com/_Intel_Quad-Core_Xeon_ES_E5530_QGXW_B0_240GHZ_LGA1366_/280555524456/item

... i već ga danima nitko nije kupio. Zašto, ako je jednako dobar... ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvi je toliko jeftiniji jer se radi o engineering sampleu.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice