Procesor za igre...

poruka: 63
|
čitano: 12.451
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Procesor za igre...
mabencic kaže...

Bok, dajte mi preporučite jedan, dva procesora prvenstveno za igre. (da nije neki high end)

Grafička mi je nVIDIA GTX580, ali procesor i matična su slabi... trebao bi ih zamjeniti isto!

Hvala, pozdrav!

je mozes slikat ti taj komp da mi vidimo dali stvarno imas ti gtx 580, smrdi mi tu nesto

zvoneXP
15 godina
koko kaže...
mabencic kaže...

Bok, dajte mi preporučite jedan, dva procesora prvenstveno za igre. (da nije neki high end)

Grafička mi je nVIDIA GTX580, ali procesor i matična su slabi... trebao bi ih zamjeniti isto!

Hvala, pozdrav!

je mozes slikat ti taj komp da mi vidimo dali stvarno imas ti gtx 580, smrdi mi tu nesto

Mi se zanjeli oko stvari koja mozda ne postoji.{#}Tj. koju autor mozda nema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 15:24 (ivanoile).
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Xero kaže...

Bravo !!!!!

A sad, misliš da će iskoristit s time grafu?

Neće iskoristit niti 70% grafe.

Ne trkeljaj

Ne trkelja. Baci pogleda na Nvidijin forum, "low gpu usage" ili sl., pa ces vidjeti.

14 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Athlon II 6xx će ispratit svaku mainstream grafu sljedeće 4 godine dok će držati High End još godinu dana.

Ma ti uopce nisi u toku, a siguran sam da ne znas da je x64 CPU overhead ponovo aktualan.

14 godina
neaktivan

kaj je toliko ogranicava grafu da su sve 4 jezgre 100% opterecene.

16 godina
protjeran
Procesor za igre...

ja vas ne kuzim autor sigurno nema tu grafu a vi se raspisujte pisite u temi di se raspravlja o gtx 580

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Procesor za igre...

Ali postoji mogucnost da je kupi, tako da...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Schuka One kaže...
pandza94 kaže...

dok će držati High End još godinu dana.

javi mi se 9.1.2012 pa da vidimo kako (ne)drzi

Eto vidit cemo ;)

CrapFireX kaže...
ATiGamer kaže...
Xero kaže...

Bravo !!!!!

A sad, misliš da će iskoristit s time grafu?

Neće iskoristit niti 70% grafe.

Ne trkeljaj

Ne trkelja. Baci pogleda na Nvidijin forum, "low gpu usage" ili sl., pa ces vidit!

Schuka One kaže...

kaj je toliko ogranicava grafu da su sve 4 jezgre 100% opterecene.

Not possible! :)

CrapFireX kaže...

Ali postoji mogucnost da je kupi, tako da...

Postoji mogućnost da ću ja uzet GTX595...

Athlon II x3 435 OverClock Help
15 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...

Ne trkelja. Baci pogleda na Nvidijin forum, "low gpu usage" ili sl., pa ces vidjeti.

Za to postoji mali milijon razloga...

Ajde da je to neki Athlon 64 ili nedaj boze grijeha da se stavi na Pentijuma, ali jedan moderni quad od 3GHz ce bez sumnje iskoristiti grafu.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
CrapFireX kaže...

Za to postoji mali milijon razloga...

Ajde da je to neki Athlon 64 ili nedaj boze grijeha da se stavi na Pentijuma, ali jedan moderni quad od 3GHz ce bez sumnje iskoristiti grafu.

Jedno su teoretske mogucnosti CPU-a, vezane za njegove performanse, FPU, ALU, kolicina cachea itd.

A sasvim druga stvar je iskoristivost tih istih teoretskih mogucnosti procesora u konkretnoj aplikaciji/ igri, dakle optimiziranost novih aplikacija i novog hardvera da radi sa starim gospodinom.

To bi bilo tako kao sto ti tvrdis, kada bi Nvidiji stalo do toga da Athlon II 6xx pogoni 580 ili 680, i kada bi i developerima to isto bilo na check listi.

Ali posto to nije slucaj, imas probleme sa socket 775, Phenomima I, Athlonima II i Fermijima. Konkretno u vidu lose iskoristivosti GPU-a u ihoho igara.

15 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...

Ali posto to nije slucaj, imas probleme sa socket 775, Phenomima I, Athlonima II i Fermijima. Konkretno u vidu lose iskoristivosti GPU-a u ihoho igara.

???

Možeš ovo objasnit?

Athlon II x3 435 OverClock Help
14 godina
neaktivan
Procesor za igre...

Veliki broj vlasnika Nvidije se zali na low GPU usage u mnogim igrama, koji vodi niskom fps-u.

Poglavito Fermi arhitektura, i poglavito(mada ne iskljucivo) sa starijim CPU-ovima.

http://www.google.hr/search?hl=hr&safe=off&q=site%3Ahttp%3A%2F%2Fforums.nvidia.com%2F+fermi+low+gpu+usage

Ja bih rekao da Nvidija jos nije poslozila kockice oko Fermi arhitekture

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CrapFireX kaže...

Jedno su teoretske mogucnosti CPU-a, vezane za njegove performanse, FPU, ALU, kolicina cachea itd.

A sasvim druga stvar je iskoristivost tih istih teoretskih mogucnosti procesora u konkretnoj aplikaciji/ igri, dakle optimiziranost novih aplikacija i novog hardvera da radi sa starim gospodinom.

To bi bilo tako kao sto ti tvrdis, kada bi Nvidiji stalo do toga da Athlon II 6xx pogoni 580 ili 680, i kada bi i developerima to isto bilo na check listi.

E to je druga stvar, onda je nVidia kriva sto se javljaju ti problemi. Neoptimiziranost arhitekture ili u krajnju ruku sabotiranje donjeg dijela trzista proceva kako njihove kartice nebi uparivali s njima. No cemu sve to? Zasto bi nVdiu bilo briga s kojim se to procom uparuje njihova kartica? Glavni cilj im je potrpat pare u dzep, a za ostalo ih boli ona stvar, AMD isto tako.

Takoder ne znam na koji nacin bi sama arhitektura mogla stvarati konflikte? CPU i grafa radit ce sinkrono i ne bi trebalo biti problema ukoliko nije CPU los pa ga zagusi na 100% usagea, kao sto je to napravila 5850 na Athlonu x2 u par navrata.

Sad bi se trebalo zapitati kako sve to funkcionira sa softverske strane, jesu li driveri optimizirani i ustimani. Kod ATI-a je bilo slucajeva gdje je s odredjenim verzijama drivera bilo problema s niskim GPU usageom.

Sama arhitektura proca i njegove mogucnosti, ondnosno snaga, dovoljne su za normalan rad s GTX580 i svaki quad na 3 GHz ne bi trebao imati problema.

16 godina
CrapFireX kaže...

Veliki broj vlasnika Nvidije se zali na low GPU usage u mnogim igrama, koji vodi niskom fps-u.

Poglavito Fermi arhitektura, i poglavito(mada ne iskljucivo) sa starijim CPU-ovima.

http://www.google.hr/search?hl=hr&safe=off&q=site%3Ahttp%3A%2F%2Fforums.nvidia.com%2F+fermi+low+gpu+usage

Ja bih rekao da Nvidija jos nije poslozila kockice oko Fermi arhitekture

To je zbog drivera,mada ja neman nikakvih problema.

14 godina
neaktivan
Procesor za igre...

Uzmi si phenom 1090t za 1718kn u adm-a i   ploču asrock 890gx extreme3, to ce ti ispast priblizno 2600 ukupno, ali neces pozalit :)

taj procesor ce iskoristiti i 3x gtx 580 bez problema :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 19:09 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
0 10 hvala 0
15 godina
Caesar et Brutus kaže...

Uzmi si phenom 1090t za 1718kn u adm-a i   ploču asrock 890gx extreme3, to ce ti ispast priblizno 2600 ukupno, ali neces pozalit :)

Tu se prica oko 1500kn a ti puknes 2600kn.Iako meni nije jasno kako autor ove teme je kupio GTX 580,a htio bi 1500kn za MBO i CPU.

Najbolje da uzme 2 Intel Xeona X5680 i EVGA Classified SR-2-cca. 30000kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 19:28 (ivanoile).
15 godina
Caesar et Brutus kaže...

vididš da mu je limit 1500kn.

trebao si mu preporučiti i7 980x

14 godina
neaktivan
Procesor za igre...

ma najbolje ti je uzmi i7 980x da zadovoljis budale sa foruma koje misle da cpu nece fizicki zadovoljiti gpu ako nije i7.

0 0 hvala 0
15 godina
ivanoile kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Tu se prica oko 1500kn a ti puknes 2600kn.Iako meni nije jasno kako autor ove teme je kupio GTX 580,a htio bi 1500kn za MBO i CPU.

Najbolje da uzme 2 Intel Xeona X5680 i EVGA Classified SR-2-cca. 30000kn.

Ma sa ovim mojim ce moc ispratit sigurno ovu grafu,{#} jer mislim zasto imat samo jedan proc.{#}

15 godina
neaktivan

Prvo, radim u jednoj firmi sto prodaje kompjutere.... i kupim si sve po nabavnoj cijeni...

Trenutno je unutra (nemojte se smijati jer je konfiguracija bila namjenjena za surfanje na pocetku):

AMD Althon x2 245 procesor hahaha

Asusova maticna (BUS je 2000), oko 500 kn

4 gb ddr3 memorija

1,5 tb HDD

grafička je bila na maticnoj pa onda GTS450, i onda je jedan kupac kupio gtx580 i vratio je jer da mu ne stane u kompjuter i onda sam je ja uzeo jako jeftino.... i ubacio umjesto GTS450 i uzeo si dodatno napajanje od 750w

Sada, procesor je nikakav, matična je kakva takva... Neznam dali mi se isplati uzeti novi procesor i matičnu ili samo procesor, jer na maticnu mogu Phenon x6 1075t

Ali opet neda mi se davati previse novca za neki intel... jer iskreno nemam pojma dali to toliko i vrijedi. i nebi sada uzimao neki high end procesor jer cu mjenjati opet nesto za godinu dana tako da mi se ne baca novac sada..

bratic mi ima i5 760 i vidim da je u benchmarku slabiji od ovoga amd-ovog sta sam ga naveo gore pa razmisljam.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 20:55 (mabencic).
15 godina
neaktivan
Procesor za igre...

i5 760 je slabiji od kojeg gore? X2?

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Procesor za igre...

daj ti slikaj tu 580 da ju ja vidim na netu su sve slike mutne

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

i5 760 je slabiji od kojeg gore? X2?

od ovoga tu: Phenon x6 1075t

15 godina
neaktivan

ma uzmi 1075t i miran si, netrebaš mjenjat ploču ni ram samo proc koji je zvjerski, 6 jezgri na 3GHz za igre i previše xD.

15 godina

sad će te microman napast..... jer kad sam ja napisao dal mi se isplati mijenjat ram i cpu.... odnosno i ploču... radi 570gtx ispalo je da mi je procesor smeće totalno, da jedino valja 980ex.... a to što pričaš o amd-u su već uvrede....

iako imam e8500 koji je bio klokan na 3,8 u to vrijeme....

sad sam ga vratio na stock 3,16... pa sam na kraju odustao od kupnje...

iako kad budem uzimo kantu "novu" vjerovatno ići na amd-a kao što i ti kažeš jer je dosta isplativiji , jedino se isplati čekat ove nove buldo.. ili kako već

14 godina
neaktivan
Procesor za igre...

i5 760 bi bio sasvim dovoljan......

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hmm. gledam sada na Asus stranicama i ipak mi matična ne podržava AMD Phenom II X6 1075T, ali bi mogao ići AMD Phenom II X4 965 ...

Dali mi je to dosta? (za igre prvenstveno)

14 godina
neaktivan
mabencic kaže...

Hmm. gledam sada na Asus stranicama i ipak mi matična ne podržava AMD Phenom II X6 1075T, ali bi mogao ići AMD Phenom II X4 965 ...

Dali mi je to dosta? (za igre prvenstveno)

da

15 godina
neaktivan

x4 965 je dosta za igre,  jer niti jedan igra nekoristi više od 4 jezgre tako da si miran sa x4, al naravno da bi bilo bolje uzet x6 pa si miran u budućnosti. Recimo oni koji su prije 3god uzimali q6600 još i danas su mirni budući da taj proc ide preko 3GHz sam tak, dok oni koji su uzimali dualce recimo e6800 sad već moraju razmišljati o nadogradnji.

15 godina
neaktivan

OK, problem riješen!

Hvala vam svima na pomoći!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice