Barem ja mislim daj e problem.. Procesor bi trebao raditi na 2700 MHZ, kad ja odem provjeriti s cpuid-om ili everestom prikazuje mi da radi na upola manjoj frekvenciji 1355,7 Mhz kao što je vidljivo iz slike. Dali je to problem ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zar nitko pomoći nema...
što u biosu piše?
Di u biosu. nisam ti baš vješ u tome
Množitelj ti je na 6.75x, treba biti na 13.5x, odnosno stavi ga na automatski. U Biosu, naravno.
problem je što on i je postavljen na automatski. kad pokrenem neki proces on na tren skoći na 13,5 i opet se vrati na 6,75
To je normalno... Tehnologija koja smanjuje nepotrebno trošenje električne energije računala. U BIOS-u ugasi Cool 'n' Quit i uvjek će ti raditi na 13,5 multiju
to sam i pretpostavio da bi moglo biti....Hvala
Da, i kod mene se isti procesor obara sa 2.7GHz na 1.35 otkad sam Win7 instalirao.
Ali, ima još jedna zanimljiva pojava, kad igram CoD MW ili MW2, bez obzira bio uključen Cool n Quiet ili ne, često frekvencija pada na 2GHz a ponekad i i spod 1GHz(prema Everestu na LCD-u moje G15), što mi i nije logično budući da je igranje tih naslova zahtjevnije nego samo držanje windowsa u idle-u kada s pravom radi na upola manjoj frekvenciji od nazivne.
Zna li netko išta o ovom fenomenu? Je li moguće da Everest pogrešno očitava vrijednosti ili?
Da, i kod mene se isti procesor obara sa 2.7GHz na 1.35 otkad sam Win7 instalirao.
Ali, ima još jedna zanimljiva pojava, kad igram CoD MW ili MW2, bez obzira bio uključen Cool n Quiet ili ne, često frekvencija pada na 2GHz a ponekad i i spod 1GHz(prema Everestu na LCD-u moje G15), što mi i nije logično budući da je igranje tih naslova zahtjevnije nego samo držanje windowsa u idle-u kada s pravom radi na upola manjoj frekvenciji od nazivne.
Zna li netko išta o ovom fenomenu? Je li moguće da Everest pogrešno očitava vrijednosti ili?
moguce iako nisam nikad cuo za ovakav problem...
Čuj može biti da ti jednoj jezgri u određenom trenutku padne zauzeće te procesor prijeđe u idle stanje
isključi Cool and quite u biosu
lol mislim da je tema odavno mrtva...
disi ti