Problem s athlon 7750 be

poruka: 14
|
čitano: 1.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem s athlon 7750 be

Barem ja mislim daj e problem.. Procesor bi trebao raditi na 2700 MHZ, kad ja odem provjeriti s cpuid-om ili everestom prikazuje mi da radi na upola manjoj frekvenciji 1355,7 Mhz kao što je vidljivo iz slike.  Dali je to problem ?

Damn i'm Good
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2009 15:21 (thomilla05).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem s athlon 7750 be

Zar nitko pomoći nema...

Damn i'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s athlon 7750 be

što u biosu piše?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem s athlon 7750 be

Di u biosu. nisam ti baš vješ u tome

Damn i'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem s athlon 7750 be

Množitelj ti je na 6.75x, treba biti na 13.5x, odnosno stavi ga na automatski. U Biosu, naravno.

15 godina
Problem s athlon 7750 be

problem je što on i je postavljen na automatski. kad pokrenem neki proces on na tren skoći na 13,5 i opet se vrati na 6,75

Damn i'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je normalno... Tehnologija koja smanjuje nepotrebno trošenje električne energije računala. U BIOS-u ugasi Cool 'n' Quit i uvjek će ti raditi na 13,5 multiju

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
15 godina
Problem s athlon 7750 be

to sam i pretpostavio da bi moglo biti....Hvala

Damn i'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s athlon 7750 be

Da, i kod mene se isti procesor obara sa 2.7GHz na 1.35 otkad sam Win7 instalirao.

Ali, ima još jedna zanimljiva pojava, kad igram CoD MW ili MW2, bez obzira bio uključen Cool n Quiet ili ne, često frekvencija pada na 2GHz a ponekad i i spod 1GHz(prema Everestu na LCD-u moje G15), što mi i nije logično budući da je igranje tih naslova zahtjevnije nego samo držanje windowsa u idle-u kada s pravom radi na upola manjoj frekvenciji od nazivne.

Zna li netko išta o ovom fenomenu? Je li moguće da Everest pogrešno očitava vrijednosti ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2009 20:01 (Schumix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Schumix kaže...

Da, i kod mene se isti procesor obara sa 2.7GHz na 1.35 otkad sam Win7 instalirao.

Ali, ima još jedna zanimljiva pojava, kad igram CoD MW ili MW2, bez obzira bio uključen Cool n Quiet ili ne, često frekvencija pada na 2GHz a ponekad i i spod 1GHz(prema Everestu na LCD-u moje G15), što mi i nije logično budući da je igranje tih naslova zahtjevnije nego samo držanje windowsa u idle-u kada s pravom radi na upola manjoj frekvenciji od nazivne.

Zna li netko išta o ovom fenomenu? Je li moguće da Everest pogrešno očitava vrijednosti ili?

moguce iako nisam nikad cuo za ovakav problem...

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
neaktivan
Schumix kaže...

Čuj može biti da ti jednoj jezgri u određenom trenutku padne zauzeće te procesor prijeđe u idle stanje

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
16 godina
neaktivan
Problem s athlon 7750 be

isključi Cool and quite u biosu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s athlon 7750 be

lol mislim da je tema odavno mrtva...

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 0