Prikaz temperature CPU-a u igrama.

poruka: 13
|
čitano: 10.208
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znam da postoje razni programi poput recimo EVGA precisiona koji mogu prikazati temperaturu GPU-a tijekom igranja. Isto tako mogu prikazati i ostae informacije o grafičko kartici. Postoji li koji program kojim mogu pratiti temeraturu CU-a na isti nain? Dakle da je prikazana na ekranu tiekom igranja.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
CPU-z neznam da li moze u igri prikazivati ali je jako dobar program
i pouzdan.I mislim kada igras da ti on moze snimati kako su ti se
kretale temp.Tako kada izadjes mozes vidjeti dok si igrao da li su
bile normalne temp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mozes s programom HW Monitor pratit temp. proca , grafe , maticne , HDD-a ... Pokreni ga i zaigraj neku igru . HW Monitor ce ti zabiljezit najvecu temp. pojedinih komponenti tokom igranja .Kad izađes iz igre mozes to pogledat  !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Prikaz temperature CPU-a u igrama.
Haf932 kaže...

Mozes s programom HW Monitor pratit temp. proca , grafe , maticne , HDD-a ... Pokreni ga i zaigraj neku igru . HW Monitor ce ti zabiljezit najvecu temp. pojedinih komponenti tokom igranja .Kad izađes iz igre mozes to pogledat  !

Ma znam za to. Ali tražim baš nešto što prikazuje temperature na OSD-u tijekom igranja.

15 godina

Bas za takav program jos nisam cuo . Ja koritim ekrane na G13 i G15 za grafu i proc !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

EDIT

---

Uključio mozak tek nakon pisanja posta!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 21:39 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
godo kaže...

EDIT

---

Uključio mozak tek nakon pisanja posta!

U MSI Afterburner-u imaš da ti prikaže temp GPU-a dok igraš a ne temp CPU-a

14 godina
Zekonja11 kaže...

Znam da postoje razni programi poput recimo EVGA precisiona koji mogu prikazati temperaturu GPU-a tijekom igranja. Isto tako mogu prikazati i ostae informacije o grafičko kartici. Postoji li koji program kojim mogu pratiti temeraturu CU-a na isti nain? Dakle da je prikazana na ekranu tiekom igranja.

Skini AIDA 64 Extreme Edition ( nasljednik malo starijim korisnicima dobro poznatog Everesta ). Kad ga pokreneš, imaš njegovu ikonu u tray-u ( pokraj sata dolje desno uglavnom ). Onda klineš desnim klikom na njegovu ikonu, pa alati i klikneš test stabilnosti. Znači samo pokreneš tu akplikaciju i onda naravno nestiseš Start samog testa. Uglavnom, kad upališ taj test, vidjet ćeš kako će iskočiti graf sa svim parametrima računala što se tiče temperatura, zauzeća procesora i napona te ventova. Onda samo ga ostaviš tako ( nepokreneš Stres Test ) i upališ igru koju te zanima. Igraš se neko vrijeme i izađeš. Taj test će ti stojat na monitoru i sve blježit tokom igranja. Onda ljepo možeš gledat po grafovima kako se kretalo zauzeće procesora, temperature, naponi i vrtnja ventova. Imaš par tabova u kojima su sve informacije.

15 godina
neaktivan

HWinfo - program sličan HW Monitoru, ali se u postavkama može namjestiti prikaz cpu temperature.

Uputstva: http://forum.notebookreview.com/alienware/655138-how-monitoring-cpu-gpu-temperatures-game-benchmark-screen-display.html

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.4.2012 21:57 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

ako nemaš, skini si Aida64

uđeš u opcije i imaš dio 'hardverski monitoring'

tamo imaš opciju da uključiš OSD i odabereš što želiš vidjet

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

Našao sam druga riješenja. 

1. Play claw

2: Combo HWinfo i EVGA Precision X mogu prikazati u igri sve informacije svih senzora u računalu.

0 0 hvala 1
13 godina
Play Claw definitivno... Mozes hvatati screenshots i snimati video izmedju ovog sto tebi treba ;)
1 1
ORIGIN: CR0_VandaL ; STEAM: vandalzd ; TDU2: VaandaL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bolji mi je combo HWinfo i EVGA precision. Jer sa precisionom kontroliram automatski i brzinu ventilatora na hladnjaku grafičke što mi skida i do 10 stupnjeva sa temperature GPU-a tijekom igranja i jednim pritiskom tipke mogu sakriti taj OSD kad mi smeta. Osim toga Play claw košta $30. Besplatna trial verzija stavlja watermark na video ako snimaš s tim programom. MSI Afterburner je gotovo identičan EVGA precisionu i također se može koristiti u kombinaciji sa HWinfo. Osim toga MSI afterburner ima isti način snimanja videa u igrama kao Play claw. Jedina razika je u tome što je MSI Afterburner u potpunosti besplatan.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice