Prelazak na quad procesor

poruka: 52
|
čitano: 10.111
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Trenutno imam e7400 i eto sad dolaze igre koje trebaju procesor s 4 jezgre kao što je quad, intel ix. Sad me zanima koji bi vi procesor preporučili da može pokrećat igru sljedećih dvi godine. I ovdje gledam neki imaju 12mb cachea kao q9550 i slično. Da li je važno gledat taj cache

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 7:50 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Prelazak na quad procesor
joze kaže...

I ovdje gledam neki imaju 12mb cachea kao q9550 i slično. Da li je važno gledat taj cache

Moj bi ti savjet bio ovakav. Q9550 košta cca 2000kn, što je stvarno puno za socket koji je praktički zastario. Ja, da sam na tvom mjestu, prodao bi ploču, procesor i memoriju, te se kompletno prebacio na AMD/AM3/DDR3.

Ipak češ dobit platformu, upotpunjenu odličnim komponentama, koju će bit lakše nadogradit u budučnosti. Za nekih 2500-3000kn, imat češ odličnu AMD soluciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 7:59 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
joze kaže...

I ovdje gledam neki imaju 12mb cachea kao q9550 i slično. Da li je važno gledat taj cache

Moj bi ti savjet bio ovakav. Q9550 košta cca 2000kn, što je stvarno puno za socket koji je praktički zastario. Ja, da sam na tvom mjestu, prodao bi ploču, procesor i memoriju, te se kompletno prebacio na AMD/AM3/DDR3.

Ipak češ dobit platformu, koju će bit lakše nadogradit u budučnosti. Za nekih 2500-3000kn, imat češ odličnu AMD soluciju.

Ništa od intela? Ja sam na amdu 10 godina bia i evo na intelu sam par mjeseci po prvi puta.. 

16 godina

Sto se tice cachea ovisi kako koje aplikacije.

Generalno je 12MB cache Q9xxx brzi od 6MB cache, ali vec i 6MB je sasvim dosta.

http://www.tomshardware.com/reviews/cache-size-matter,1709-8.html

Ako ides na quada bez mijenjanja ploce onda na neki Q9x50, ali ISKLJUCIVO ako nadjes povoljno neki polovan.

Novi se jednostavno neisplate jer su debelo preskupi (ako ih uopce pronadjes)

Inace, uz tvoju plocu bi se jedan Q9550/Q9650 savrseno slagao jer je jedna od boljih ploca za te procesore.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 8:04 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Onda je najisplatljivije tražit Q9450

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

q9550 na ebay dođe 240$ na buy it now. Dodaj još 20-30$ poštarine i procesor dobiješ za 1500-1600 kuna na kraju. Jest da je puno skuplje od novih AMD-a, ali ne trebaš kupovat matičnu ni novu memoriju pa je isplativo jer je taj procesor, mada je socket stariji, još uvijek poprilično moćan.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

imam ja Q8400 na 3.6, a ide bez problema na 4.0

može se naći novi za 1200-1300 kn.

ne znam zašto bi čovjek mijenjao i ram i ploču i proc, a svoje jeftino prodao, jer je danas teško dobiti realnu cijenu za soc 775.

vidim da ima graf. 4770.

moj proc sasvim lijepo tjera moju HD 5850 na 1920x1200 pa ne vidim potrebe za skupljim procom.

moja preporuka.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam grafu 4870 ne 4770 Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

a dobro, moja greška, no shvatio si moj post. Namigiva

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad sam počea igrat gta iv pa mi se fps vrte oko 20 pa nekad znam osjetit low fps..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma uzmi q8400, to ti je najisplatljivije, dobro se kloka i ne grije se previše

17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

q9550 na ebay dođe 240$ na buy it now. Dodaj još 20-30$ poštarine i procesor dobiješ za 1500-1600 kuna na kraju. Jest da je puno skuplje od novih AMD-a, ali ne trebaš kupovat matičnu ni novu memoriju pa je isplativo jer je taj procesor, mada je socket stariji, još uvijek poprilično moćan.

Čemu stat onda na q9550, kad qX9650 se može nabavit za istu cijenu na ebayu.

@Joze, ako misliš kupovat preko ebay-a, možeš proć jeftinije al računaj da ti naši mogu naplatit pdv od 23%.

15 godina
odjavljen

Kao što su rekli Q9550/Q9400, nešto u toj serij. Koji god uzmeš nećeš pogriješit jer su svi još uvjek prilično jaki i dovoljno konkurentni najnovijim AMD Phenom II   procesorima.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i ja imam sličnu dilemu kao ti

ja ću ipak vrlo vjerovatni preći na am3 socket....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I da li se osjeti ne samo u igrama već i u winsima prelazak

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

osjetičeš razliku u programima tipa win rar, u extrecktanju, ripanju itd

17 godina
joze kaže...

Osjeti se dosta u multitaskingu.

Radio, ne radio, svira radio!
16 godina
neaktivan

A što je s polovnim q660, da li se to isplati

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
joze kaže...

U igrama malo (stabilnij FPS i mozda par FPS-ova vise) , al u svim drugim stvarima osjetno ubrzanje ćeš dobiti.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
17 godina
Weky kaže...
joze kaže...

U igrama malo (stabilnij FPS i mozda par FPS-ova vise) , al u svim drugim stvarima osjetno ubrzanje ćeš dobiti.

Zavisi koje igre, npr. GTAIV dosta bolje radi na quadovima.

Radio, ne radio, svira radio!
15 godina
neaktivan
joze kaže...

A što je s polovnim q660, da li se to isplati

ovisi po kojo cijeni, ali ja bi rađe išao na q9400/q8400, to mi se čiini kao najisplatkljvije riješenje

16 godina

Upravo sam prešo na quad 8200 s e 5200 i moram reći da i nema baš neke drastične razlike.

Malo sam ga testiro i u 3Dmarku je bilo 1000 bodova više, a ono što ga win 7 ocjenjuje dalo mu je potpuno istu ocjenu.

U igrama je sve potpuno isto tak da ne znam baš da češ dobit bolje perfomanse

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovisi u kojim igrama, u gta4 sigurno nije isto, ni u FC2 također, a i WEI score bi ti trebao biti veći, oko 7. Meni je recimo 7.4

15 godina
Bugofil kaže...

imam ja Q8400 na 3.6, a ide bez problema na 4.0

može se naći novi za 1200-1300 kn.

ne znam zašto bi čovjek mijenjao i ram i ploču i proc, a svoje jeftino prodao, jer je danas teško dobiti realnu cijenu za soc 775.

Evo vidiš, ja pak ne znam zašto bi davao 1300kn za takav procesor, ili još gore 2000kn za spominjani q9550. Ne kažem da je procesor loš. Dapače, uopće nije. Ali taj socket će uskoro bit nikakav za nadogradnju, niti će bit isplativ.

Za 2600-2700kn, ima odličnu AM3/DDR3 soluciju. Imat će Phenoma II x4 955, 4gb rama i neku solidnu ploču.

Dakle, ja ostajem pri svome. Bolje je prodat to šta ima, pa nadodat ovo novaca što je mislio uložit u novi procesor, te se fino ponovit.

A o budučim nadogradnjama ne trebam niti spominjat šta je isplativije. Za socket 775, sad šta uhvati, uhvati. Kasnije će bit samo teže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 13:36 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan

Ili prodam matičnu, procesor, rame, grafu i kupim intel i5. AMD je po meni lošiji od intela

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 13:39 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Evo vidiš, ja pak ne znam zašto bi davao 1300kn za takav procesor, ili još gore 2000kn za spominjani q9550. Ne kažem da je procesor loš. Dapače, uopće nije. Ali taj socket će uskoro bit nikakav za nadogradnju, niti će bit isplativ.

Za 2600-2700kn, ima odličnu AM3/DDR3 soluciju. Imat će Phenoma II x4 955, 4gb rama i neku solidnu ploču.

Dakle, ja ostajem pri svome. Bolje je prodat to šta ima, pa nadodat ovo novaca što je mislio uložit u novi procesor, te se fino ponovit.

A o budučim nadogradnjama ne trebam niti spominjat šta je isplativije. Za socket 775, sad šta uhvati, uhvati. Kasnije će bit samo teže.

zašto bi mijenjao ram ??

nek uzme jednu solidnu am2+ ploču sa podrškom za phenom procesore i neće se morati zahebavati oko rama

nešto ovakvo sam sebi planirao uzeti

X4 955 BE

A770DE+

15 godina
patch123 kaže...

zašto bi mijenjao ram ??

nek uzme jednu solidnu am2+ ploču sa podrškom za phenom procesore i neće se morati zahebavati oko rama

Dobro, moglo bi se i tako. Ali računao sam, kad bi se prodavalo, nek se proda i memorija, pa se prijeđe na DDR3. Al kako god Cool...

15 godina
neaktivan
joze kaže...

Ili prodam matičnu, procesor, rame, grafu i kupim intel i5. AMD je po meni lošiji od intela

A ako češ imati dosta novaca zašto ne? To bi bila najbolja solucija, ali ako češ biti kratak s novcima onda samo uzmi 775 quada. Ta nadogradnja će te koštati 1200kn 1500max i bit češ miran s tom konfom bar 2 god, a i core 2 quad clokcan iznad 3GHz je jači od bilo kojeg amd-a,tj. bolje rečeno klok za klok su dosta brži, tako da priča o mrtvom socketu nema smisla. Drugo da ide kupovat novi komp, onda normalno da nebi uzimao 775 platformu, ali ako već ima solidnu 775 ploču bilo bi idiotski prelazit na am3 kad ima super proceva na 775 socketu. Tako da sad uzme samo proc a onda za 2-3 god može sve novo.

15 godina
mrog 33 kaže...

A ako češ imati dosta novaca zašto ne? To bi bila najbolja solucija, ali ako češ biti kratak s novcima onda samo uzmi 775 quada. Ta nadogradnja će te koštati 1200kn 1500max i bit češ miran s tom konfom bar 2 god, a i core 2 quad clokcan iznad 3GHz je jači od bilo kojeg amd-a,tj. bolje rečeno klok za klok su dosta brži, tako da priča o mrtvom socketu nema smisla. Drugo da ide kupovat novi komp, onda normalno da nebi uzimao 775 platformu, ali ako već ima solidnu 775 ploču bilo bi idiotski prelazit na am3 kad ima super proceva na 775 socketu. Tako da sad uzme samo proc a onda za 2-3 god može sve novo.

Po meni ne razmišljaš kako treba (ne mislim ništa loše, bez uvrede Cool). Ti razmišljaš na trenutak (sadašnje vrijeme), ustvari. Socket 775 je totalno neisplativ za nadogradnju, s obzirom na cijenu i stanje na tržištu (po meni). Spominješ cijenu procesora od 1500kn. Za 200kn više ima Phenoma II X4 955, i neku solidnu AM2+ ploču.

O isplativosti se tu ne bi trebalo puno razgovarat. Phenom II x4 955 vs q8400 (primjer). Ja tu ne bi razmatrao ništa. A o nadogradnjama da ne pričam. Osobno ću još malo završit s ovim dualcem, te prijeć na AM3/DDR3. Žao mi je, jer obožavam intela. Štoviše, to će mi bit prvi put da idem na amd. Ali, jednostavno sam razmislio. Davat 1300-2000kn za neki socket 775 procesor, po meni je totalno neisplativo.

Al opet, 100 ljudi, 100 čudi. To sam rekao 100 puta. Kako god se odluči, nek mu je sretno Namigiva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 13:59 (zabranjeniples).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice