Prelazak sa AThlon II x4 630 na Phenom II x4 955

poruka: 7
|
čitano: 1.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Pozz,

Evo citiram Frenda: "Dali je isplativ prelazak sa Athlona II x4 (clockanog na 3ghz) na Phenom II x4 955 (3,2ghz)"

njemu je to trenutno napovoljniji procesor u admu za 785kn, grafa mu je HD5870, ima jos 4gb Ram-a.

Sto misliite dali se isplati s obzirom da Phenom ima 8mb total cachea, a Athlon 2mb total cachea + Phenom je Black edition pa bi ga on mogao overclockati preko mulitipliera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hmm..U igrama bi trebao osjetiti boost...Ali mislim da nije isplativo prjelaziti sa x4 na x4 bolje neka se onda protegne na x6 ili ako mu se da neka čeka bully-a pod uvjetom da ima matičnu koja podržava bully-e :)

|AMD Phenom x2 550 @ x4 3.1GHZ|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Re: Prelazak sa AThlon II x4 630 na Phenom II x4 9
RaZ0R9111 kaže...

Hmm..U igrama bi trebao osjetiti boost...Ali mislim da nije isplativo prjelaziti sa x4 na x4 bolje neka se onda protegne na x6 ili ako mu se da neka čeka bully-a pod uvjetom da ima matičnu koja podržava bully-e :)

to sam mu i ja rekao, ali on je tvrdoglav i zeli odma potrosit novce tj. dobio je pare i sad oce kupovat i ne zeli cekat.

Samo zeli znati oceli se osjetiti dobar boost jer se zapalio za Phenom II 955 zbog takta 3,2GHz + jos se lako clocka na 3,5 jer je be i 8mb cachea.

Samo ga zanima oceli se sta osjetiti.

15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Ma u igrama će još i najmanje osjetiti. Igra na visokim detaljima uz AA (logično s 5870) a tu je grafička kartica najbitnija.

Ako i proda taj Athlon opet će biti u gubitku par sto kuna. Osobno ne bih mijenjao, premala razlika je IMO.

14 godina

Phenom 955 se diže i do 4+ uz neko bolje hlađenje, a na stocku mislim da može do 3,8(nisam siguran). A više bi mu se isplatio x6 sad njegove su pare.

recod
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jedina pametna stvar koju moze uradit sa tim novcima jest da kupi am3+ plocu a ostatak novaca cuva za bullya,ljudi ovo je najgore vrime za upgrade procesora.I btw nece osjetit neku razliku sa 955be naspram toga clockanog athlona.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gamer1994 kaže...
to sam mu i ja rekao, ali on je tvrdoglav i zeli odma potrosit novce tj. dobio je pare i sad oce kupovat i ne zeli cekat.

Mogu se ovako napamet sjetiti jedno 20 načina na koje je bolje potrošiti novac...{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice