Potrošnja AMD vs Intel

poruka: 10
|
čitano: 3.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Potrošnja AMD vs Intel

Slažem konfiguraciju kojoj bi namjena osim igranja bila i rad (razno razne video obrade, Adobe alati,...).
Komp će raditi skoro pa 24/7. Zanima me koji bi bio idealan proc + mbo za tako nešto? Budžet je max 2500kn.
Najviše me brine potrošnja struje...bojim se kupiti nešto pa kad stigne prvi račun za struju razbijat glavu.
Tražim po netu i svatko priča svoje što se tiče potrošnje. Koliko je to uopće vidljivo na računu?
TNX,

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Potrošnja AMD vs Intel

Velika je razlika u potrošnji kada je računalo idle i kada je u punom pogonu. Računaj da bi ti u punom opterečenju komp mogao potrošit oko 150 kn mjesečno, a idle oko 30 kn.

Za pronaći procesor koji daje najbolje performanse po wattu, ili pričekaj da odgvori netko tko zna ili lagano tražit testove i uspoređivat.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Potrošnja AMD vs Intel

Buđet ti je za polovno računalo,jer nešto novo i brzo sa 2500kn nema.Što se tiće struje potrošnja solidnog računala bi ti bila 310W to sada pomnoži sa satima rada(10sati *310W=3.1KW).Tako puno radiš a bojiš se struje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Potrošnja AMD vs Intel

Iskreno baš ti i nije neki problem struja, taman i da trošiš 500 wati na sat račun za struju ti ne bi trebo bit pretjeran. Ako ti treba za rad, mislim da ti potrošnja i nije toliko binta. Ja imam komp, pošto ne radim trenutno skoro 10 sati dnevno visim na njemu. Potrošnja mi je oko400 wati, i nisam primjetio neku nenormalnu cijenu zbog toga. Račun struje mi je u prosijeku 300-400-max 500 kn. A imam i klimu, i dva frižidera televiziju itd i komp i sa svime me dođe 500 kn. Ako baš hoćeš štedit struju, isključi nešto od navedenog i deri samo po kompu. Smijeh

Diablo 3, I'm still waiting!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Potrošnja AMD vs Intel

Sa čime provjeriti koliko računalo troši struje?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Potrošnja AMD vs Intel
TiMi79 kaže...

Sa čime provjeriti koliko računalo troši struje?

Imaš ovu stvarčicu za takve stvari:

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina
neaktivan
Potrošnja AMD vs Intel

Koliko ta stvarčica košta?

0 0 hvala 0
17 godina
Potrošnja AMD vs Intel

Nebih znao no nebi smjela puno koštat.

Tražio sam taj wattmetar po OBI-u, Uradi Sam i još nekim trgovinama no nisam ga našao.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Potrošnja AMD vs Intel
TiMi79 kaže...

Koliko ta stvarčica košta?

170 kuna u Bauhausu

17 godina
Potrošnja AMD vs Intel

Imaš toga i u chipoteci Smijeh

0 0 hvala 0