Pokvaren procesor?

poruka: 9
|
čitano: 1.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pokvaren procesor?

Konfiguracija koju imam je stara nesto vise od 5 godina, od tada sam promijenio samo graficku karticu (zamijenio 9400gt sa 4670hd) i napajanje i jos dodao plocicu od 2gb rama.

Ima vec nekih par mjeseci kako me procesor zeza i cim radi neku malo zahtjevniju radnju za njega nakon nekog vremena sve vise i vise usporava tako da npr kada igram neku igru nakon 5 minuta normalnog igranja pocinje da zasjeckuje i kako vrijeme prolazi sjecka sve vise i vise dok se ne izadje iz igre i dok se procesor ne "odmori". Situacija je bila i gora dok nisam otvorio kuciste i malo procistio onaj ventilator i dok nisam ostavio kuciste otvoreno. Sada me zanima da li je to znak da procesor "umire" i da kupujem novi ili ima nade da se popravi? Maticna je G31T-M7, koji je najbolji procesor koji bi se mogao nabaciti na nju?

specifikacije specifikacije

0 0 hvala 0
15 godina
Pokvaren procesor?

Ti ocito imas problema sa visokim temperaturama procesora.Pa nebi bilo lose da zamjenis termalnu pastu malo bolje ocistis hladnjak i to bilo to proceor nemoze umirati ili radi ili neradi.

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Pokvaren procesor?

Procesor ti ne " umire " nego se vjerojatno pregrijava, provjeri temperature cijelog sistema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pokvaren procesor?

termalna pasta? hmm za ovih 5 god nikad nisam koristio to cudo, nije komplikovano? a kako da provjerim te temperature, ima li neki poseban program za to?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pokvaren procesor?
kovacevicki kaže...

termalna pasta? hmm za ovih 5 god nikad nisam koristio to cudo, nije komplikovano? a kako da provjerim te temperature, ima li neki poseban program za to?

Koristi HWMonitor da pratis temperature sistema.

Sto se tice termalne paste - 

.

13 godina
neaktivan
kovacevicki kaže...

ko ti dade pc da se vozas kad neznas promjeniti ulje na procesoru

lisnjic
14 godina
neaktivan
lisnjic kaže...
kovacevicki kaže...

ko ti dade pc da se vozas kad neznas promjeniti ulje na procesoru

nisam ti ja od onih koji cackaju u nesto bez potrebe, valja to popravljat ako ja nesto zaebem :) da se nisam navukao na onu glupu fifu world ne bih se ni raspitivao za ovo, mogu normalno pregledavati web tako da mi nesto i ne smeta.

14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
kovacevicki kaže...

Koristi HWMonitor da pratis temperature sistema.

Sto se tice termalne paste - 

.

gledam ovaj video i prilicno je lako staviti pastu, samo sam se zabrinuo oko ciscenja predhodne paste...postoji li neki jednostavniji i jeftiniji nacin da se to uradi? ne moram valjda i za to kupovati one stvarcice?

11 godina
Pokvaren procesor?

Za čišćenje paste ja koristim maramicu i štapiće za uši,do sada i nije bilo nekakvih problema. poanta je da što više stare paste skineš a ne da glumiš ajnštajna oko procesora.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice