Pentium D procesori

poruka: 5
|
čitano: 2.763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pentium D procesori

Evo ovako imam neku staru ploču s775 koja nepodržava dualcore i C2D procesore, nego podržava samo

pentium D XXX procesore dvojezgrene, e sad na ploči je trenutno celeron single 2.53gh, i kad bih kupio nekakav recimo imam u ponudi

za 150kn pentium D820 2.8-2m-800, koliko bih dobio u performansama  cjelog kompa, bili se osjetila razlika??

rama imam 2.5gb

grafa Nvidia 8600 256 ddr3

Nino
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pentium D procesori

imao sam pentium d 805 koji je radio na 2,66ghz, i mogu ti reć da je daleko to od pravih dual core procesora.. sumnjam da bi bila neka prevelika razlika..

16 godina
I jako se griju...
Master131 EESP - Undetected since 4/6/11
16 godina

bolji je od celerona, ali MMXovi su prastari, na istom clocku novija jezgra (npr wolfdale) u takvim poslovima (i igrama) daje dvostruko bolje rezultate.

Zamjena ima smisla jer su dvije jezgre pa lakše diše, ali je optimalnije zamjeniti i MBO pa s nekim novijim CPUom... provjeri po oglasima, cijena MBO+CPU bi mogla biti slična.

Performanse? Ovisi što mjeriš, jer sad sve korisit VGA pa je CPU sporedan, osim za MMX (SIMD) naredbe, gdje je važnija generacija. Probaj npr otvoriti www.24sata.hr i prati opterećenje (taskmanager). Za Win7, novi browser (FF9, IE9..) je sve to potrebno skoro kao za igre.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Ninogulub kaže...

Evo ovako imam neku staru ploču s775 koja nepodržava dualcore i C2D procesore, nego podržava samo

pentium D XXX procesore dvojezgrene, e sad na ploči je trenutno celeron single 2.53gh, i kad bih kupio nekakav recimo imam u ponudi

za 150kn pentium D820 2.8-2m-800, koliko bih dobio u performansama  cjelog kompa, bili se osjetila razlika??

rama imam 2.5gb

grafa Nvidia 8600 256 ddr3

gle za 150kn definitivno kupi... taj celeron je smeće! osjetio bi razliku čak i kod prelaska na p4, a kolko ja znam pentium d je kao 2 pentuma 4 (doslovno, arhitektura se zasniva na 2 p4 čipa od kojih svaki ima po 1mb l2)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice