Par savjeta oko procesora

poruka: 13
|
čitano: 2.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ovako planiram uzeti nek procesor trenutno sam Intelu E5300, e sad se dvoumim da uzmem neki quad core, pošto nemam nešto para da sad idem prelaziti na novi socket. Evo našao sam si da proca koja su mi zapala za oko inače igram dosta igrica, nešto malo editam video. 

Ovu su ta dva proca: 

http://ark.intel.com/products/39107/Intel-Core2-Quad-Processor-Q8300-(4M-Cache-2_50-GHz-1333-MHz-FSB)

http://ark.intel.com/products/29765/Intel-Core2-Quad-Processor-Q6600-(8M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB)

Svaki savjeti i preporuka su dobrodošli. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako je q6600 G0 i imaš dobru matičnu, kupi ga, clockni ga.
Najbolje ovako: 

20 Q6600
0 Q8300
Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Matičnu ploću imam ovu 

Gigabyte GA-P35-DQ6

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Q6600 uzmi i clockaj ga.

Ofc.

0 0 hvala 0
15 godina

A do koliko bi se dao podignuti ? 

0 0 hvala 0
15 godina

Evo kod mene je ovako sada 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2290701

Uzeo sam B3 točnije lik me je zaribao reko je da je G0 ja dođem probam ono B3, a dobro nemam ga u planu klokati... jer nemam iskustva s time, kad sam več kod klokanja na starom kompu dok mu dignem frekvenciju i podignu se windowsi i radi sve ok i onda najednom skoči blue screene i vrati se sve na staro, dali moram i napone slagati? 

I još jedno pitanje sad taj quad i kupit ču uskoro neki SSD dali bi mogli gurati još koju godinu? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Par savjeta oko procesora
ERROR1911 kaže...

Evo kod mene je ovako sada 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2290701

Uzeo sam B3 točnije lik me je zaribao reko je da je G0 ja dođem probam ono B3, a dobro nemam ga u planu klokati... jer nemam iskustva s time, kad sam več kod klokanja na starom kompu dok mu dignem frekvenciju i podignu se windowsi i radi sve ok i onda najednom skoči blue screene i vrati se sve na staro, dali moram i napone slagati? 

I još jedno pitanje sad taj quad i kupit ču uskoro neki SSD dali bi mogli gurati još koju godinu? 

Ako sam razumio ti hoćeš OC Q6600? Probaj na 3,0 GHz, trebao bi ići na stocku, ako n povećaj napon malo.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
15 godina

Da probao sam i taj Q6600 i skočio je blue screene vratim normalu radi savršeno! A koliko bi smio podignuti? Pošto nemam neko hlađenje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Da probao sam i taj Q6600 i skočio je blue screene vratim normalu radi savršeno! A koliko bi smio podignuti? Pošto nemam neko hlađenje.

Nabavi štogod coolera tipa CM Hyper 212 EVO i diži koliko hoćeš, sa stockom cca 10 - 15 % 

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
15 godina

Evo išao sam podizat frenkvenciju i voltažu i temperature su ok 40-50, e ali je problem uđem u bilo koju igricu i radi i odjednom zašteka po crni ekran tako stoji minutu i onda se sve vrati u normalu, odem u bios vratim sve kako je bilo i igre normalno rade, zašto? Provijerio sam temperature za vrijeme igranaj normala 40-50. Evo vam i slike iz biosa, možda treba još šta podesiti? 

I koji programi si dobri za testiranje cpu-a i ostaloga tj s kojima mogu do granica izdržljivosti znam da ima onaj prime95 jel ima još šta?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 18:56 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Evo išao sam podizat frenkvenciju i voltažu i temperature su ok 40-50, e ali je problem uđem u bilo koju igricu i radi i odjednom zašteka po crni ekran tako stoji minutu i onda se sve vrati u normalu, odem u bios vratim sve kako je bilo i igre normalno rade, zašto? Provijerio sam temperature za vrijeme igranaj normala 40-50. Evo vam i slike iz biosa, možda treba još šta podesiti? 

I koji programi si dobri za testiranje cpu-a i ostaloga tj s kojima mogu do granica izdržljivosti znam da ima onaj prime95 jel ima još šta?

Prime95 / OCCT...

15 godina
donator_bubrega kaže...
ERROR1911 kaže...

Prime95 / OCCT...

A ovaj problem s slikom? 

14 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

A ovaj problem s slikom? 

To ne znam, ne vjerujem da je do proca.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice