Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 1.916
|
čitano: 425.889
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
300€? Đizs krajst🤣 znaci do sad si koliko ono dao za procesore i dalje si na 6coreu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
A gle za 160e preko veze nije loše za 6/12 pa za tu lovu jedva 7500f dobijem legalis.

1 0 hvala 0
14 godina
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Taj je jos dobar kud i kamo, jos kako kazes uzeo preko veze to je top.

Taj 7500x3d te barem ne bude bottleneckao kao vanilla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Ma đabe se Ryzeni djele pod bor, nek sluzi barem duplo koliko je precijenjen.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 11:45 (Boris grozni).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Dobar je hladan troši kao jedna jezgra od 14600k. Čak ga malo i maže u gamingu za 160e zadovoljan.

3 0 hvala 0
12 godina

Stevan te slusa 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ma stevo amd fanboy testirao 14600k sa ram 6000 tako da bi taj obrijao i najače da je stavio ram7200. Ali cl30 je to hmmm.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:10 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobro pa sam testirao x3d vs i5 pa znam iz prve ruke kako sta radi.

4 godine
dery kaže...

Ma stevo amd fanboy testirao 14600k sa ram 6000 tako da bi taj obrijao i najače da je stavio ram7200. Ali cl30 je to hmmm.

Glupo je vjerovati jednom testu kad mnogi drugi pokazuju nesto drugaciju sliku, a s druge strane na Intelu je memorija dogurala do rekordnih 13000mhz pa ispada da ih se namjerno usporava iako je ta platforma poprilicno dobila na perfomansama bas radi toga.
Ali Stevo je yebeni AMd fanboy pa nema previše objektivnog smisla.
Evo imamo i primjer od MGloc  gdje 14600k ubija u pojam 7800x3d u poprilicno toga.

17 godina

Dobar, bravo...dobar pick.....gdje si ga uzeo?

16 godina
Boris grozni kaže...

Evo imamo i primjer od MGloc  gdje 14600k ubija u pojam 7800x3d u poprilicno toga.

Ma uništava ga i ebe sa svih strana ubija žvače ahahaha dobar si. Čitati površno i ne vidjeti kako je sve tjunirano isto to ne vidite. Jer eto ne može se ni amd tjunirati jel da? Prestanite trolati non stop jedno te isto neče postati istina koliko god vrtili to.

4 godine
dery kaže...
Boris grozni kaže...

Ma uništava ga i ebe sa svih strana ubija žvače ahahaha dobar si. Čitati površno i ne vidjeti kako je sve tjunirano isto to ne vidite. Jer eto ne može se ni amd tjunirati jel da? Prestanite trolati non stop jedno te isto neče postati istina koliko god vrtili to.

niti je to platforma za tjuniranje a niti za oc, to je za upaliti i da molis boga da sve radi

17 godina
Boris grozni kaže...

Je, da eto sve ovo čobani i budale pokupovali 7800x3d, sasvim nepotrebno no kad nisu imali tu čast čitati te.....koji propuh, pardon propust!

16 godina
Boris grozni kaže...
dery kaže...
Boris grozni kaže...

niti je to platforma za tjuniranje a niti za oc, to je za upaliti i da molis boga da sve radi

Blago tebi i nama sa tobom. Gore ti mgloc stavi slike sa natjuniranim 14600k/ram, ti ne vidiš kako ga x3d sa 5% manjim taktom izbije za 13% prosjek(28% u jednoj isto kao druge koje vole više keša) sa upola manje potrošnje. Dragi naš rekoh ti dijagnozu ali sada si ga uklesao u granit : delusion disorder sindrome!

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:24 (dery).
14 godina
Boris grozni kaže...
dery kaže...
Boris grozni kaže...

Kod mene sve plug&play od prvog dana na AMD-u samo EXPO upaljen hladim ga(7500x3d) prdenjem kad se napucam dobrog graha za gablec.

14 godina

Čekaj kaj nije majstor uzeo već sedam 14600kf i čak probao 14700k pa nije mogao to hladit pa ga riješio dalje. Ali ipak pick godine je 5070ti za 1200e 

Jbt pa ti si već izvrtio tih 12th,13th,14th gen odrona toliko da bi te 9800x3d od 600e pri izlasku ispao zabadava  

Ali dobro da ti si na 16k rezoluciji 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:29 (mislioc).

4 0 hvala 1
4 godine
mislioc kaže...

Čekaj kaj nije majstor uzeo već sedam 14600kf i čak probao 14700k pa nije mogao to hladit pa ga riješio dalje. Ali ipak pick godine je 5070ti za 1200e 

A najbolje da cekam ko ti 16 godina na nadogradnju jebo te fore sad si jebeno jak s tim 6 coreom, samo da se sjetim svog prvog bilo je to prije 15 godina
Ma zahebancija, uzivaj u maloj zvijeri nek služi dabogda ih nakupovali jos 100..

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:33 (Boris grozni).
16 godina

3D proceve ne treba tjunirati ni štelati koliko su superiorni samo upali i zaboravi. Uzmeš najeftinije komponente koje izbiju nutela sa top komponentama.To se zove state of the art teknolođika za kojom nutel uzdiše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jedino kaj mi se sviđa na ovom u odnosu na 7600x je taj plug&play bez undervolta samo upališ ne grije se ne vrte ventovi jer 7600x puni dok ne rikne jbt diže na singlu do 1.475v za 5450mhz. Ovaj soma manje taktom ali tišina ventovi jedva rade. Ali mora ga AMD spustit na oko 220e onda će bit bombica za španere. 7600x-a dao burazu nek se hebe sa undervoltom , ali ok dobio ga je mukte pa ne kenja.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:52 (mislioc).

2 0 hvala 0
3 mjeseca
Boris grozni kaže...

Glupo je vjerovati jednom testu kad mnogi drugi pokazuju nesto drugaciju sliku, a s druge strane na Intelu je memorija dogurala do rekordnih 13000mhz pa ispada da ih se namjerno usporava iako je ta platforma poprilicno dobila na perfomansama bas radi toga.
Ali Stevo je yebeni AMd fanboy pa nema previše objektivnog smisla.

Kakva si ti neznalica i spamer 

Memorija na intelu radi na 13000MTs (ne MHz jer to nema veze sa ramom) jedino u gear 4 sta je za performanse sistema teška katastrofa i gore od DDR3, a služi jedino za takmičenje u frekvenciji dok se CPU poprilično underclocka za taj zahvat da se sto manje stresira mem kontroler. Čak i tamo gdje radi na 9000MTs sa UDIMM to je osjetno lošije od dobro utegnutih profila sa 8000MTs. Zadnja stvar je i samo skaliranje memorije sa performansama nakon određenog tresholda koji je tu negdje na oko 8200MTs na intelu. 

I gdje je intel sta napravio X3D, u kojoj recenziji i testu? Tebi se očelo počelo i priviđat od svih lijekova koje gutaš.

4 godine

I dalje se to piše u mhz da razumije cijeli svijet, izgleda da to samo ti to neshvacas

Prouciti malo povijest i nazive zasto se i dalje piše mhz..

Poruka je uređivana zadnji put danas u 19:13 (Boris grozni).
Moj PC  
0 2 hvala 0
3 mjeseca

To pišu ovi kaj neznaju tematiku i funkcioniranje s tobom kao poglavicom.

Niti jedan proizvođac RAM memorije ne oglašava brzinu sa MHz nego MTs iliti Megatransfers per second, ti se tuci po čelu!

Moj PC  
0 1 hvala 0
4 godine

Daj Luci glup si ko kurac, ali doslovno

Ti si izgleda jedina osoba na svijetu kad dode u ducan kaze dajte mi rame od 6000 megatransfera? Jel tako

Poruka je uređivana zadnji put danas u 19:57 (Boris grozni).
Moj PC  
0 3 hvala 0
3 mjeseca

Pa tako se i kaze da, ovo kak ti pričaš je kao da dođeš u dučan i kažeš dajte mi tekučinu za prat stakla od 5KG a ne od 5L 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobro Maximale ne uzima tako niske 6000 megatransferne module

1 0 hvala 0
3 mjeseca

Obožavam kad uđe u raspravu sa tvrđenjem nečega napamet kao da je najveci pametnjaković pa ga svaki put naguram u top 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice