Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 1.869
|
čitano: 413.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Kljuc u bravu? Pa Intel se prakticki trenutno "industrijski" totalno oporavio, skoro 6 godina vuku 10nm toliko su napredniji bili, AMD prakticki jos uvijek nema cpu koji je doslovno u svakom naslovu ispred 14900k(samo gaming), i onda bi kao svi trebali kupovati crvene?
Kako da ne pa to neide samo tako, 1% je AMD uspio skinuti u zadnjem kvartalu što i nije bas pohvalno no s druge strane dolaze samo pozitivne stvari za buduce procesore, gpu, ai...od plavih naravno.
AMD nema svoje inzinjere niti tvornice, Ai grabi dalje i kao sto vidimo preko noci se sve okrene gdje prakticki jedan proizvod(rami) nestanu s desktop trzista, sad zamislite kad prdne jedan Apple ili Nvidia jadnom Tsmc kojeg su razvukli ko 1gram zlata na 1km žice i samo cekas da pukne

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2025 20:43 (Boris grozni).
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina

Pročitaj ponovo šta sam napisao i odgovori šta bi ti.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Ma pricam opcenito, nevezano za tvoj post..

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
dery kaže...

Zhebo si se tu. Kad bi intel stavio ključ u bravu boris bi gurao 14700k do kraja života.

Pa vec se on raspitival po forumu o 9800X3D dok je kukal kak mu 14600K nemoze rtx 4070ti napunit, pa mu je bilo ipak preskupo. Nadogradit ce i on na ryzen iduce godine kad bude Intel sa core ultra 300 serijom oko 40% sporiji od ZEN 6 i to bude mu onda naravno kao i sve do sada šta je imao u vlasništvu najbolja komponenta ikad napravljena 

4 godine

Nisam se raspitivao vec ga išao kupiti, pa ga nije bilo, otkazali narudbu pa je onda i s mbo nesto zastekalo reko pa ovo je božji znak da neuzimam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

I bolje da nisi jer sad u cijeni procesora uzmeš i x870 ploču i tu si negdje ako imaš memoriju

12 godina
ZGamer kaže...

...i tu si negdje ako imaš memoriju

e da, AKO imaš memoriju...

8 godina

Meni je najluđe veličanje AMD-a kao nekakve altruistične firme koja se bori protiv zlog Intela a jedan i drugi su doslovno samo druga strana ISTE medalje. Obe firme su američke dioničarske firme i dobit za dioničare je JEDINA bitna stvar. Zaboli ih sve za prosječnog PC korisnika jer oni ne žive od toga, žive od poslovnih korisnika i servera - moguće da ću falit ali nekako sumnjam da im obični korisnici/gejmeri čine više od 10% prodaje, ako i toliko. (slobodno me popravite ako sam dosta falio)

U svakom slučaju svatko pametan kupi najbolje što je trenutno dostupno, bez obzora na brand jer lojalnost jednoj marki je najgluplja stvar koju možeš napravit za svoj novčanik. Kod CPU trenutno to je AMD, kod grafičnih več jako dugo Nvidija jer je AMD totalno bezidejan na tom području.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca

Ma kakavo guranje i glorificiranje, to je samo iznošenje činjenica i trenutna situacija (pričam za sebe) naravno ima i fanatika.

Ja sam se nabrao love ko šalate na intelovim dioncama ove godine, a i dalje sam dioničar tako da mi na ruku ide svaki njihov pozitivan potez, ali treba biti i realan sa ocekivanjima i na kojim poljima sta mogu.

Kada izbace najbolji gaming procesor ja cu ga prvi kupit makar i 1500e dal na platformu, uopce me ne zanima trošak jer me zanima samo najbolje, i uz to intelova OC friendly platforma koja je za 2 koplja ispred AMD 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice