Odabir procesora za AM2 ploču

poruka: 18
|
čitano: 3.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Moja konfa:

Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.0GHz
Memory: 2048MB RAM
Hard Drive: 700 GB Total
Video Card: ATI Radeon Asus EAH5770 1GB
Monitor: Samsung syncMaster 206BW
Sound Card: Realtek HD Audio output
Mouse: USB Logitech MX518
Mouse Surface: Razer Mantis Speed
Operating System: Windows 7 Ultimate
Motherboard: Gigabyte s-series

Kupio sam nedavno Battlefield:Bad Company 2 i otkrio da ga nemogu igrati jer mi sve steka bez obzira na graficke detalje i rezoluciju.

Ovaj procesor mi je služio dobro ali vidim da mi sad stvara probleme pa bi ga trebao mjenjat .(dok sam u igri radi na 100%)

Imam maticnu sa socket AM2 pa me zanima jer bi procesor sa AM3 radio na njoj.Druga dvojba mi je kupiti dual core ili quad,za ovu igru.

Jer mi mozete preporuciti neke modele procesora koji bi vrtili ovu igru pristojno na high detaljima s cijenom do 1000 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nedostaje nam ona najvažnija informacija... Točan naziv ploče. Postaj točan naziv ploče (možeš ga otkriti pomoću Everesta ili CPU-Z-ja) pa ćemo ti moći više pomoći.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Odabir procesora za AM2 ploču
NFSPredator0010 kaže...

Moja konfa:

Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.0GHz
Memory: 2048MB RAM
Hard Drive: 700 GB Total
Video Card: ATI Radeon Asus EAH5770 1GB
Monitor: Samsung syncMaster 206BW
Sound Card: Realtek HD Audio output
Mouse: USB Logitech MX518
Mouse Surface: Razer Mantis Speed
Operating System: Windows 7 Ultimate
Motherboard: Gigabyte s-series

Kupio sam nedavno Battlefield:Bad Company 2 i otkrio da ga nemogu igrati jer mi sve steka bez obzira na graficke detalje i rezoluciju.

Ovaj procesor mi je služio dobro ali vidim da mi sad stvara probleme pa bi ga trebao mjenjat .(dok sam u igri radi na 100%)

Imam maticnu sa socket AM2 pa me zanima jer bi procesor sa AM3 radio na njoj.Druga dvojba mi je kupiti dual core ili quad,za ovu igru.

Jer mi mozete preporuciti neke modele procesora koji bi vrtili ovu igru pristojno na high detaljima s cijenom do 1000 kn.

Koju maticnu imas tocan naziv moidela i proizvođac?Cool

15 godina
neaktivan

Naziv matične ploče     Gigabyte GA-M55S-S3 v1

nVidia NF550/PCI-E*16

AM2/ATX/4 PCI-E*1

4 DDRII Dual-CH/HD Audio

GbE/4 SATAII/1394a/10 USB2.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ja mislim da se na am2 ploče nemože quad stavit. Na am2+ bi vec mogo. Mozda jaci dual i clock...
15 godina
neaktivan

Sa jedne stranice

The good news is the compatibility of AM2+ quad core processors with current AM2 motherboards. Indeed, according to AMD but also a well known motherboard manufacturer, this compatibility will be effective.

A motherboard with an AM2 socket will be compatible with AM2 and AM2+ CPU and vice versa. Also, according to the same manufacturer, future AM3 processors using 45nm fabrication process and compatible with DDR2 and DDR3 will be compatible with current motherboards. AM2 and AM2+ processors will not, however, be compatible with AM3 motherboards as the latter is restricted to DDR3. Of course, with AM2 sockets, future AM2+ quad core processors will not express their full potential: they will not work with HyperTransport 3.0 but with 1.0, and the distinct voltage between the cores and the memory controller will not be possible.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NFSPredator0010 kaže...

Naziv matične ploče    Gigabyte GA-M55S-S3 v1

nVidia NF550/PCI-E*16

AM2/ATX/4 PCI-E*1

4 DDRII Dual-CH/HD Audio

GbE/4 SATAII/1394a/10 USB2.0

Tvoja maticna i to verzija 1.1 nema podrsku za AM3 procesore. Bios ne podrzava i onda nista od toga, ne mozes na nju stavi te nove procesore nit jedan model. Ali mozes uzet za 1000 kn novu maticnu, i jos jedan dobar proc pa ce to bit puno bolje onda. Mozes recimo kupit neki stari X2 6000+ ima ih po oglasnicima raznim i stavit na tu svoju maticnu pa ce to onda bit ipak puno bolje.Cool

http://www.gigabyte.bz/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2384&ver=#anchor_os

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 16:19 (rambox).
15 godina
neaktivan

Koju bi maticnu od ovih preporucio i dali prelaziti na intel?

http://www.hgspot.hr/shop.aspx?q=Komponente

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NFSPredator0010 kaže...

Koju bi maticnu od ovih preporucio i dali prelaziti na intel?

http://www.hgspot.hr/shop.aspx?q=Komponente

U HG Spotu se ne kupuje bas, nema smisla skupi su i imaju loš izbor a zakaj bi prelazil na Intel nema potrebe uopce pogotovo danas. Evo ti izbor u ADM pa fino narucis kaj ti treba, i dostave ti doma pa platis i nema frke no ak oces iskoristit ddr2 staru memoriju treba ti AM2+ maticna normalno. Fuckaj ga metnul sam krivi link za maticnu ova je za ddr3 memoriju, pa onda evo ovaj model ti treba dole ona prima samo ddr2 memoriju.Cool

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=7034

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7735

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 16:53 (rambox).
15 godina
neaktivan

Hvala za informacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NFSPredator0010 kaže...

Hvala za informacije

Eventualno mozes uzet i ovu dole maticnu, ona podrzava ddr2 i ddr3 memoriju kaj je vrlo zgodna mogucnost. Pa ju ne moras mjenjat kad budes htel stavit ddr3 memoriju ubuduce, i podržava procesore do 95W tj do modela Phenom II X4 945.Cool

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8181

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=N68C-S

15 godina
neaktivan

Nije mi samo jasno(nub sam sto se tice komponenti) kako ova AM2 ploča podržava AM3 processor,a moja AM2 ne podržava

btw kad bi uzeo tu ploču,koji bi bio najjeftiniji quad za nju   (zanima me samo da pokrene bbc2 kako treba)

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 17:39 (NFSPredator0010).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NFSPredator0010 kaže...

Nije mi samo jasno(nub sam sto se tice komponenti) kako ova AM2 ploča podržava AM3 processor,a moja AM2 ne podržava

btw kad bi uzeo tu ploču,koji bi bio najjeftiniji quad za nju   (zanima me samo da pokrene bbc2 kako treba)

To je AM2+ maticna a ne AM2 u tom je poanta, ne treba ti bas X4 procesor i onaj gore X3 model ce ti bit itekak dobar i velika razlika u odnosu na ovaj tvoj X2 na 2.0 ghz koji sad imas.Cool

15 godina
neaktivan

Super,hvala za pomoc,cini mi se kao najbolja kombinacija za te pare pogotovo sto necu morati kupovati novi RAM.

Nije to ni tako skupo,vec sam bas nedavno pljunio pare za grafu pa ce mi ta kombinacija da zadrzim ram dobro doci.  Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sto se tice tog procesora procitao sam negdje da mu treba nesto otključati tu treću jezgru pa da može postati nestabilan,o cemu se tu radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NFSPredator0010 kaže...

Sto se tice tog procesora procitao sam negdje da mu treba nesto otključati tu treću jezgru pa da može postati nestabilan,o cemu se tu radi?

Moze se otkljucat da ak imas srece, no to je samo opcija ako uspije pa kaj bude. No samo na onoj gore skupljoj maticnoj Asrock A770DE+ se to moze napravit, a na ovoj za 320 kn to ne ide nikak nema te opcije na toj maticnoj ploci.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 20:27 (rambox).
15 godina
neaktivan

Znaci pise da je trojezgreni procesor a zapravo radi na 2 jezgre jer trecu zakljucaju zbog nestabilnosti???-marketinski trik?

Jer nije onda svejedno ako kupim dvojezgreni proc?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 22:24 (NFSPredator0010).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NFSPredator0010 kaže...

Znaci pise da je trojezgreni procesor a zapravo radi na 2 jezgre jer trecu zakljucaju zbog nestabilnosti???-marketinski trik?

Jer nije onda svejedno ako kupim dvojezgreni proc?

To je trojezgreni procesor, a mogućnost otključavanja ti se nudi za četvrtu jezgru. Možeš je probati otključati sa ovom pločom. Imam tu ploču i odlična je.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice