Novi cpu

poruka: 7
|
čitano: 984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Novi cpu

Pozdrav!

Nisam veliki znalac oko procesora i sličnih stvari ali razmišljam o promjeni. Trenutno imam matičnu ASRock nf6-GLAN, proc amd athlon 64 x2 3800+, 1gb ddr2.

Planiram uzeti novi proc ali ne bih dirao matičnu jer nemam sad financija i za nju. Eventualno uzet i nesto rama poslije.

Malo sam guglao po našim dućanima i vidio da za tu matičnu max doseg je AMD Athlon II X4 600e ili AMD Athlon II X2 270.  Mislim od onoga što je trenutno u ponudi.
Što je po vama bolji izbor? mislim razlika u cijeni je jako mala pa to nema nekog utjecaja. I ako bi mi netko mogao napisati kolika će biti razlika naspram trenutnog proc u brzini rada računala?

Zahvaljujem na odg! 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi cpu

Bolji je Athlon II X4 600e od Athlona II X2 270.

A razlika naspram athlon 64 x2 3800 je velika.

Razlika između Athlon 2 X4 600e i Athlona 64 X2 3800 Razlika između Athlon 2 X4 600e i Athlona 64 X2 3800

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Novi cpu

Hvala na brzom odgovoru.

Znaš li možda hoću li morati updejtat BIOS prije stavljanja novog proc ili ne?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Novi cpu

Na matičnoj treba biti zadnji (P1.50) bios prije stavljanja X4 600e

1 0 hvala 1
15 godina
Novi cpu

Možda prije da kupiš RAM? Obzirom da imaš 1GB RAM nećeš osjetiti nikakvo ubrzanje kad bi ugradio ne znam kakav procesor. Znači, 4 GB RAM-a i ima da leti sa postojećim procesorom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Novi cpu

Iskreno ne znam što bi bilo bolje. Mislim mce64 je gore rekao da je velika razlika u brzini računala između ta 2 proc. Ti ipak misliš da bi bolji učinak postignuo stavljanjem više rama?

0 0 hvala 0
15 godina
Novi cpu

Da dodaš samo još 1GB, razlika bi bila više nego osjetna. Čak i7 ne može da radi sa 1GB RAM-a!

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 23:26 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice