Nova matična za fx6300

poruka: 2
|
čitano: 530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Nova matična za fx6300

Pozdrav ekipa. Zanima me koju maticnu ploču bi preporucili za fx6300 AMD-a?

Trenutno imam asrock770extreme 3 koja je am2+ ploča i sluzbeno ne podrzava fx6300 ali s najnovijim biosom gore (beta) ganjam ga vec skoro pol godine. Imam aftermarket cooler na njemu,nije stock i temperature su OK,mada bi trebao promijeniti pastu i ocistiti cooler ,ali necu to raditi dok ne kupim novu ploču.

Uglavnom problem koji imam i koji sam sistemom eliminacije našao čitajući razne druge forume je taj da meni ploča često pod vecim temperaturama throttla proc down zbog VRM temperature koja je previsoka. To se ne javlja stalno,samo recimo na CPU heavy igrama tipa BF4 kad prodje cca 2+ sati igranja,kad se vec fest zagrije unutrasnjost kučišta. ISkljucio sam u biosu turbo za proc i cpu throttling i sve što mi ''smeta'' ali matična je takva kakva je,low end je. Jednostavno se ne nosi dobro s voltažama i hebiga,nije predvidjena za to kako je koristim trenutno. Nisam pretjerano zadovoljan a i bilo bi vrijeme za upgrade.

Koju dobru ploču bi preporucili? Keep in mind da nemam pretjerano puno para,recimo 600injak kn. Mogu i neke polovne u obzir doći,tako da mozete lupit i neku skuplju (nova cijena) pa ak naletim na polovnu super.

Fala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nova matična za fx6300

Asus M5A97 R2.0 taman.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail: