Nemogu flashat bios

poruka: 13
|
čitano: 2.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Nemogu flashat bios

Evo ovako,nabavio sam si danas q9550 i sada hoću flashati bios s F13 na F14,imam Gigabyte GA-965P-DS3 rev.3.3,i sad sam posudio mp3 od frenda,formatiro ga na fat32 i stavio fajlove koje sam skinuo s gigabajtove stranice,normalno raspakiro sam 7zip fajl.

Kada idem flashat(restart i stisnem F8) on mi nepokazuje da ima uređaja,pa me zanima što da radim? probao s hdd-om od 160gb izvukao ga iz drugog PCa no nemogu ga formatirati u fat32(glumio idiota),prije sam mogao s mp3 flashat i sve 5 radilo i sada odjednom nemogu,pa me zanima što dalje?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Nemogu flashat bios

Pa ti si pravi baksuz sa tim pločama!

13 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Evo ovako,nabavio sam si danas q9550 i sada hoću flashati bios s F13 na F14,imam Gigabyte GA-965P-DS3 rev.3.3,i sad sam posudio mp3 od frenda,formatiro ga na fat32 i stavio fajlove koje sam skinuo s gigabajtove stranice,normalno raspakiro sam 7zip fajl.

Kada idem flashat(restart i stisnem F8) on mi nepokazuje da ima uređaja,pa me zanima što da radim? probao s hdd-om od 160gb izvukao ga iz drugog PCa no nemogu ga formatirati u fat32(glumio idiota),prije sam mogao s mp3 flashat i sve 5 radilo i sada odjednom nemogu,pa me zanima što dalje?

Najsigurnije je sa flopyy disc, a jesi omogućio da se flasha sa usb u biosu.

Sve se nema.Možeš mislit.
14 godina
phoenix2003 kaže...

Pa ti si pravi baksuz sa tim pločama!

Primječujem,oko tih ploča ništa da upali kako treba.

Fero kaže...
kruskar kaže...

Najsigurnije je sa flopyy disc, a jesi omogućio da se flasha sa usb u biosu.

U biosu je sve po pitanju usb-a enable,probao sam i napravit reset biosa preko cmos tipke na caseu.

15 godina
neaktivan
Nemogu flashat bios

Nemaam iskustva sa gigabyte ali postoje li win aplikacije za flash?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nemogu flashat bios

Bedasto pitanje, ali... da li ti je mozda nesto kloknuto? Proc, memorija? To moze zadavati neke problema oko flashanja....

I jos jedna stvar, probaj skratiti maksimalno ime fajla novog biosa... stavi da se zove ABC.xxx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
1samek kaže...

Bedasto pitanje, ali... da li ti je mozda nesto kloknuto? Proc, memorija? To moze zadavati neke problema oko flashanja....

I jos jedna stvar, probaj skratiti maksimalno ime fajla novog biosa... stavi da se zove ABC.xxx

OC su mi proc i ramovi,ali to mi nikad nije pravilo probleme kod flashanja,probat ću sad to pa javim.

13 godina
neaktivan
Nemogu flashat bios

GB-ov QFlash je najbolja stvar, staviš na usb novu verziju biosa i pritisneš F8 tokom POST-a, jesi tako radio ili.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/flashanje-bios/3479.aspx evo ti link pa pogledaj možda ti pomogne.

Pozz !!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 16:16 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nemogu flashat bios

Kod bios posta tipka END i odmah se ulazi u qflash, ALT+F12 flashanje main biosa u bck bios

-Za svaki slučaj

bios skinut sa gigabyte stranice potrebno raspakirati na usb stick

-Napomena

Ako je na ploči stari bios a novi bios ima podršku za hybrid efi u tom slučaju je bios duplo veći i ne može se flashati sa qflash, potrebno je zaflashati sa @BIOS win aplikacijom od Gigabytea a svaki slijedeći update biosa se može dalje sa qflash-om

-Preporuka

Što više izbjegavati @BIOS aplikaciju i flashanje iz windowsa

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Fero kaže...

GB-ov QFlash je najbolja stvar, staviš na usb novu verziju biosa i pritisneš F8 tokom POST-a, jesi tako radio ili.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/flashanje-bios/3479.aspx evo ti link pa pogledaj možda ti pomogne.

Pozz !!!

Pa tako i pokušavam ga flashat.

Cele303 kaže...

Kod bios posta tipka END i odmah se ulazi u qflash, ALT+F12 flashanje main biosa u bck bios

-Za svaki slučaj

bios skinut sa gigabyte stranice potrebno raspakirati na usb stick

-Napomena

Ako je na ploči stari bios a novi bios ima podršku za hybrid efi u tom slučaju je bios duplo veći i ne može se flashati sa qflash, potrebno je zaflashati sa @BIOS win aplikacijom od Gigabytea a svaki slijedeći update biosa se može dalje sa qflash-om

-Preporuka

Što više izbjegavati @BIOS aplikaciju i flashanje iz windowsa

Na ploči je predzadnja verzija biosa,i preko qflasha sam ga flasho prije i pokušavam sad.

13 godina
neaktivan
Nemogu flashat bios

Da li je stabilna verzija biosa ili alpha, pa ako ti radi probleme vrati na stari bios. Šta ti treba novi bios ako je sve radilo? Vrati ti stari ako možeš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fero kaže...

Da li je stabilna verzija biosa ili alpha, pa ako ti radi probleme vrati na stari bios. Šta ti treba novi bios ako je sve radilo? Vrati ti stari ako možeš.

Ovako,nikad nisam stavljao alpha niti takve biose,samo finalne verzija,nemogu staviti nijedan drugi bios osim ovoga koji je sada,nemogu mjenjati bios,neočitava mi stick,samo mi floppy očita no ja nemam floppy u pc-u i to je problem.

13 godina
neaktivan
Nemogu flashat bios

Pa probaj preko Cd-a ako nemaš floppy.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: