Najbolja CPU

poruka: 22
|
čitano: 4.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Najbolja CPU

Može li mi netko objasnit razlike i reći koji je procesor najbolji između

Core 2 Duo,

Dual Core 2,

Core i3,

Core i5

Core i7

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Najbolja CPU
srotich kaže...

Core 2 Duo,

Dual Core 2,

Core i3,

Core i5

Core i7

Core 2 Duo Dual Core 2 Core i3 to su ti sve 2 jezgreni procesori Core i5 Core i 7 4 jezgreni procesori oni su za budućnost no netreba zaboravit na dualce i oni su odlićni

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
15 godina
protjeran
Najbolja CPU

i7 920 mila majka svi ga koriste jer je jeftijn i da se kloknuti do 4.00ghz Smijeh

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
windows_7 kaže...

i7 920 mila majka svi ga koriste jer je jeftijn i da se kloknuti do 4.00ghz Smijeh

Svi se manje više daju na 4ghz kloknut! šta je s onim amd procesorima koji se kloknu do 7ghz

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
15 godina
protjeran
Mato_Ivanovac kaže...
srotich kaže...

Core 2 Duo,

Dual Core 2,

Core i3,

Core i5

Core i7

Core 2 Duo Dual Core 2 Core i3 to su ti sve 2 jezgreni procesori Core i5 Core i 7 4 jezgreni procesori oni su za budućnost no netreba zaboravit na dualce i oni su odlićni

..................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,:::::::::::::::::::::::::::

Evo ti par interpunkcijskih znakova pa si ih taktički rasporedi po rečenici/ama...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan
windows_7 kaže...

Pa da je jeftin i nije (mislim kako za koga, neko ima toliku plaću) i7 920  !

I see banned people.
16 godina
neaktivan
windows_7 kaže...

Kao prvo nije jeftin, jako je skup..kao drugo ne koriste ga svi.

Mato_Ivanovac kaže...

Svi se manje više daju na 4ghz kloknut! šta je s onim amd procesorima koji se kloknu do 7ghz

Koji amd ide na 7 ghz? samo onaj twkr što ga C.J.B sa foruma ima...ne govorio gluposti.

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Koji amd ide na 7 ghz? samo onaj twkr što ga C.J.B sa foruma ima...ne govorio gluposti.

Da, to se i ja pitam. Posebno za kućnu upotrebu... 3.8-4.0 na zrak u glavnom. S vodenim vjerovatno nešto više ali nikako 7GHz lol...

Ako sada kupuješ proc, i5 ti je odličan buy. Ako ne i5 onda Phenom II 955 BE. AMD solucija ti ispadne nešto jeftinija zbog matične ako se ne varam ali mislim da kad bih sad kupovao da bih išao na i5. Dosta je jači od Phenoma.

Što se tiče razlike između i5/i7:

i5

Socket: LGA1156

Turbo mod: do 3.2GHz (poprilično ubrzanje kada ti npr. igra ne koristi sve 4 jezgre...)

Memorija: dual-channel (ovo je za gamere odlična stvar jer može izvući maksimalno iz 4GB RAM-a dok kod i7 mora onda ili 3GB ili 6GB)

i7

Socket: LGA1366

Turbo mod: do 2.8GHz ako se ne varam

Memorija: triple-channel

Oba idu na 4.0, ali za igranje igri i5 je definitivno bolji buy.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 12:30 (Minoza).
17 godina
Minoza kaže...
stipica_zd kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Da, to se i ja pitam. Posebno za kućnu upotrebu... 3.8-4.0 na zrak u glavnom. S vodenim vjerovatno nešto više ali nikako 7GHz lol...

Ako sada kupuješ proc, i5 ti je odličan buy. Ako ne i5 onda Phenom II 955 BE. AMD solucija ti ispadne nešto jeftinija zbog matične ako se ne varam ali mislim da kad bih sad kupovao da bih išao na i5. Dosta je jači od Phenoma.

Što se tiče razlike između i5/i7:

i5

Socket: LGA1156

Turbo mod: do 3.2GHz (poprilično ubrzanje kada ti npr. igra ne koristi sve 4 jezgre...)

Memorija: dual-channel (ovo je za gamere odlična stvar jer može izvući maksimalno iz 4GB RAM-a dok kod i7 mora onda ili 3GB ili 6GB)

i7

Socket: LGA1366

Turbo mod: do 2.8GHz ako se ne varam

Memorija: triple-channel

Oba idu na 4.0, ali za igranje igri i5 je definitivno bolji buy.

Nitko ti ne brani stavit dual channel kit na i7, razlika je nikakva između 2x2 i 3x2gb, pogotovo za gejmanje

AMD / ATI all the way
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Nitko ti ne brani stavit dual channel kit na i7, razlika je nikakva između 2x2 i 3x2gb, pogotovo za gejmanje

*obrisano*

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 9:17 (Minoza).
17 godina
Minoza kaže...
Cele303 kaže...

1. Nije potrebno citirati pola stranice...

2. Naravno da ti nitko ne brani, rekao sam ako želiš izvuči maksimum.

Zašto se uvijek netko mora ići praviti pametan...? Moraš dobro čitati prije nego ideš ovako citirati/komentirati.

Osobno sam radio test sa 2GB RAM-a u dual-channelu (2 modula) i 3GB (2 modula) da vidim kolika je razlika u propusnosti. Jel te zanimaju rezultati? Ako meni ne vjeruješ imaš google. Razlika postoji, poprilična. Propusnost je uvijek bitna, pogotovo u igrama, gdje je bolje imati bržu memoriju nego hrpu memorije. Dakle, ne stoji ti navod uopće. Ti tvrdiš da je bolje imati 4GB na triple-channel nego 4GB na dual-channel?!

Nitko te ne forsa, ali zašto ići na triple-channel ako nećeš to ionako koristiti?

Meni se čini da si ti ovdje išao bespotrebno pametovati i nisi ničime doprinjeo temi. Namigiva

Ne trebam googlat, znam iz svojih testiranja ako te baš zanima... ;) A eto, imam i i5 750 i i7 920, i 2x2GB i 3x2GB kit, pričam iz iskustva... U ovom slučaju možda bi ti mogao malo proguglati i iznenaditi se? Razlika nema, jedino ako briješ na sintetiku a ni to nije ništa značajno...

Ni ti ne doprinosiš ovoj temi pametovanjem, ako ideš pisat koje su razlike onda ih i navedi, em što si krivo napisao turbo boost frekvencije em što kao jedinu razliku između i5 i i7 navodiš ono što je najmanje bitno...

I isto vrijedi za tebe, bolje pročitaj post prije nego li ga tvoja malenkost osjeti kao napad kojeg egoizam ne tolerira? Da se ponovim, nema nikakve stvarne razlike između 2x2GB i 3x2GB, nigdje nisam napisao da je bolje imat 4GB na triple channel što si sam zaključio, nego da ti ništa ne brani to tako koristit...  Razlika u IMC-u između i5 i i7 diktira frekvenciju, latencije i učinkovitost setupa gdje ćeš sa i7 dobit više nego sa i5... Ako usporediš 2x2GB vrhunski kit i za iste novce 3x2GB jeftiniji kit, vrhunski 2x2GB kit neće raditi dobro sa i5 kao što bi radio na i7, tako da ako želiš učinkovitost i performanse, i7 1156 i 2x2GB je idealna kombinacija, kao što kažeš, bolje imati bržu i efikasniju memoriju nego hrpu memorije, stoga za iste pare skuplji 2x2GB kit će raditi bolje nego jeftiniji 3x2GB kit i tada je opet bolje 2x2GB kit na 1366 i7 umjesto 3x2GB... Vrhunski 2x2GB kit se kupi za 1500-2000kn a vrhunski 3x2GB se kupi za 2500-3000kn (2000+ frekvencije)... Ukoliko se ne bi gledala cijena već da kitovi imaju iste specifikacije, tada ćeš za triple channel platiti više da bi dobio isto što imaš sa 2x2GB...

AMD / ATI all the way
15 godina
neaktivan
Najbolja CPU

*obrisano*

Gle, krivo si protumačio. Nije važno.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 9:13 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najbolja CPU

Dobri ste, 4GB triple channel... :D

Nego kolko ja znam samo sa SLI /CF je bitno imati 3chnl, ak se dobro sjecam reviewa sa AT.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zoidberg kaže...

Dobri ste, 4GB triple channel... :D

Nego kolko ja znam samo sa SLI /CF je bitno imati 3chnl, ak se dobro sjecam reviewa sa AT.

Pa točno to. Kako će te dve pločice radit na triple-channel?

Znači uzet ćeš i7 i stavit dve pločice... Pa tko to radi?

To je ono što sam u startu htio reći zapravo ali se priča oduljila. Krivo sam napisao pa je ispalo tako kako je ispalo.

Nvm. Obrisao sam.

@Cele303

Ne smatram da spadam u grupu u koju si me svrstao. (egoisti)

Dobio si krivi dojam. Evo, obrisao sam svoje "egoističke" komentare. Ti i ja možemo nastaviti raspravu ali ne vidim o čemu da raspravljamo, sve što sam htio reći da mi je besmisleno ići na dosta skuplju opciju (i7) za igranje igri gdje i nećeš toliko puno dobiti. Za ostale stvari i7 rulz!

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 9:36 (Minoza).
15 godina
protjeran
Najbolja CPU

phenom 965 se pokazao bolji na testu od i5,koristilu si isti ram,istu grafičku,isti HDD i phenom je imnao 7 fps-a više nego i5

ali phenom je meni best buy jer je am3 socket nadograđiv jer će na njega ići amd six corovi a za 1156 ništa više neće izlaziti

best buyevi trenutno za igranje su 

Phenom II X4 955 3.2

Phenom II X4 965 3.4

Intel Core i5 750 2.66

Intel Core i7 920 2.66ghz

Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najbolja CPU

Jesi ti siguran u ovo? Poprilično sam siguran da u igrama koje su gladne CPU-a da je i5 bolji...

Jel možeš dati neke linkove ili nešto?

Mislim, imam 955-icu i znam da i7/i5 u Armi 2 podere moj proc u benchevima za dobrih 10-15 FPS-a. Ne znam za druge igre.

Ovo sam uspio naći na google:

Link

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 9:42 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Najbolja CPU

Ma sve 5 Minoza, ne znam zašto si moj prvi post shvatio kao pametovanje kad sam se samo nadovezao na tvoj post...

Evo da budem malo i konstruktivniji, kad sam kupio zadnji kit 2x2GB od G.Skilla, 2000 6-9-6-24, mislio sam da bi s obzirom na niske latencije mogao biti dobar na AMD-ovim procesorima pa da uz Dominatore GT imam još jedan kit za testove, inače imam i Apacer 3x2GB 2000 CL9 i Corsair 2x2GB 1600 CL9, jedino su mi Dominatori GT bolesno dobri... Kad sam se razočarao u performanse G.Skill memorije prebacio sam ih na Intele da vidim kako rade...

Na i5 memorija nije mogla raditi sa deklariranim CL6 dok su ostale latencije ok...

http://img696.imageshack.us/img696/1150/memory32m.jpg

Onda sam ju prebacio na i7 i radi perfektno

http://img691.imageshack.us/img691/5809/gskill2000default32m.jpg

Primjeti bolju učinkovitost i7 memorijskog kontrolera u dual channelu od i5 sa default frekvencijom memorije pri različitoj cpu frekvenciji

Ako te zanima 965 4.0GHz vs 920 3.8 + turbo always on, imam temu s tim ovdje na forumu pa baci pogled, 5870 sa Dominatorima GT 2x2GB 1600 6-6-6-18 AMD vs 3x2GB 1900 7-8-7-20 Intel, grafa je sa AMD setupom imala zrno više frejmova

http://213.202.123.24/forum/topic/graficke-kartice/ati-5870-game-benchmarks/41302.aspx

AMD / ATI all the way
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najbolja CPU

Nije za igranje, vec za posao. Treba mi brz i učinkovit procesor. Hvala na savjetima!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
srotich kaže...

Nije za igranje, vec za posao. Treba mi brz i učinkovit procesor. Hvala na savjetima!

i7 930, valjda ce doci uskoro na balkansko trziste..

3 ili 6 GB u tripple chanel..ako imas, 6GB mozda bolje za neke stvari..

a ako te grafika ne zanima ni malo uzmi recimo 5450, ima pasivni hladnjak tako da ne stvara buku..

na kraju je bitno koliko novaca imas, cime se bavis itd..

ako ces radit u wordu i power pointu onda ti je laptop sa c2d dovoljan, a ne i7 na kojeg ces bacit hrpu novaca bez koristi..

a buduci da postavljas takvo pitanje, imam osjecaj da se bas ne bavis nekim zahtjevnim profesionalnim radom..

ako zelis samo dobar pc da radis kuci na njemu, i neke stvari za posao, nista zahtjevno, neka ti neko sklopi dobru amd konfiguraciju i bit ces sretan..

recimo athlon II x4 620, 4GB rama, hd5450, napajanje 350W, neka jeftinija ploca,recimo caviar green HDD i ugodnu tastaturu i mis..monitor 19" ili 21", zavisi sta ti se vise svidja i sta te zanima, i to je to..

za male pare dobijes racunar koji ce ti sve obavljati predobro, osim igranja, ako te to ne zanima..

16 godina
neaktivan
Najbolja CPU

Kakav je to i7 930...?

Dosta mu je i7 920.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa po onome sto sam cito, kosta 10 dolara vise, a nudi 2.8Ghz,  (naspram 2.66) i jos neka poboljsanja, kao bolja clockabilnost i slicno..

po meni puno bolje nego trenutni 940/950..bila je tema na bugu, sve u svemu je noviji proc, ne znam jel 45nm il 32nm, ali po meni bolja opcija ako ne zeli clockat, a i ako zeli, opet bolja..

procesor je na neki nacin nasljednik 920, i ne bi trebao biti bas skup, kazu samo 10 dolara vise..pa koliko bi to bilo u Hrvatskoj, recimo 150kn max..a mozda i samo 100..

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 12:24 (ismar89).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice