MSI G31TM-P21B, mATX format (socket

poruka: 13
|
čitano: 2.807
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Molim vas da mi pomognete..kakva je ova mbo, jel ok, obzirom da je sveukupna cijena kučišta 2500kn???i da, jeli moguće na nju nadodat još raama jer iam 2gb rama, ali da nemoram vadit postojeće rame nego samo da još 2gb dodam???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: MSI G31TM-P21B, mATX format (socket

http://www.adriatiko.com/Maticna-ploca-MSI-Intel-MB-G31TM-P21-socket-775-8986-c242-view.htm

http://www.msi.com/index.php?func=prodmbspec&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1833

----evo našo sam specifikacije mbo koju sam naveo, sad jedino ako mi mozete reć jel ok ta matična, najvaznije mi je bilo da ima slot za nadodaat rame bez micanja postojeće...

15 godina
protjeran

ok je maticna ako mozes bolju uzmi bolju

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

matična dolazi u gotovom kompu za 2499kn, a komp će sluzit uglavnom za koristenje interneta i neke programe tipa photoshop ili programi z aizradu stranica tipa macromedia dreamweaver i to je u principu to, nikakve igre i takve stvari...zato ni ne zelim nesto skupo uzimat da ima neznam kakve mogučnosti, dovoljno mi je da se da nadogradit rami i mozda jači procesor uzet...to je sve...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 14:43 (Rio Delwega).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ako je to novi komp nikako nemoj ići na socket 775, bolji odi na amd-a sa AM3 socketom, lakše če ga biti u budućnosti nadogradit.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma gle, uglavnom nisam htio komplicirat i pisat kome sta i kako, ali to cura kupuje kompač, odnosno 2 takva kompača i nije joj bitno da je komp neznam kakav, ako će i sta nadogradvat, biće rami, to je sve...a ako imaš kakvu bolju ponudu cijene 2500kn, samo stavi, bicu zahvalan!:)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ovo ti je u ADM-u

Košta 2270 kuna sa 2GB rama, ako hočeš 4GB onda košta 2650 kuna

Znači bez periferije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ej hvala ti, a daj mi samo reci dal je to gotv komp ili si slago, jer se onda čini mi se još nešto dodatno plača? isplati se više nego ovaj moj, samo mi reci amd naspram intela, nema neke velike razlike?Ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 6:37 (Rio Delwega).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To sam ja slago, mislim da nenaplačuju slaganje, ali moraš provijerit.

Kod ove moje konfe je dobro to što matična podržava i x6 procesore, tako da za par godina se može stavit jači proc, ddr3 rami će u budućnosti biti jeftinij od ddr2, a možda ova matična bude podržavala i x8 procesore. Grafička je ova bolja od intelove, čak se i novije igrice mogu igrat dirt2, COD MW2 itd..., doduše sve nanaj manje ali opet igrivo.

A jel možeš točno reči koji dijelovi idu u onaj intelov za 2499 kuna pa znam točno reči koliko je jači/slabiji, mada je AMD AM3 konfiguracija bolja za buduće nadogradnje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Komponente koje su ugrađene u računalo:

- matična ploča: MSI G31TM-P21B, mATX format (socket LGA755) - procesor: Intel® Core™2 Duo E6500 (2.93GHz, 2MB L2-cache, 800MHz FSB, socket LGA755) - memorija: 2GB (DDR2, PC2-6400/800MHz) - grafika: SAPPHIRE ATI Radeon™ HD4350 (512MB video memorije, PCI-Ex16) - hard disk: 320GB WESTERN DIGITAL (7200rpm, 16MB cache, S-ATA 2) - optički drive: DVD±RW snimač LG (20x speed, mogućmost snimanja Double Layer DVD medija) - kućište: Midi Tower LINKWORLD 3210-18U (ATX-2,420W, Black/Silver) - prednja strana kućišta: 2x USB, slušalice+mikrofon napomena: - računalo dolazi bez predinstaliranog operativnog sistema

evo ovo je konfa...opet napominjem da je to za curu i da je njoj najbitnije da joj internet normalno radi(ima već fobiju od sadasnje kante koja ni mozzilu nemoze pokrenut, ali ima 2mbps net, hehe)..uglavnom pošto ova matiočna ima 2 slota za nadogradnju rama (do8gb rama), to joj je vazno, ostalo i ne tolko...ja sam biro komp do te cijene i izričito u makromikro jer imam najvise povjerenja u njih...procesor mi se svidio je rimam i ja taj, doduše 2,6ghz je, ali eto, grafičku također i nemam nikakvih problema, pa ni sa gta4, iako ona ne igra igrice pa joj nije ni bitna neka extra grafička...evo kako tio se čini???

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mogu li uzet još ova 2gb rama na ovu konfu, mislim da bude isplativo i iskoristivo....košta 391 kn i 5god jamstva u makromikro,memorija ram ddr2 2gb apacer pc2-6400 (800mhz)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Evo ti konfa u protisu

CPU AMD Athlon II X2 240                                                                         435,85 kn

Asrock N68C-S UCC - NVIDIA GeForce 7025,
NVIDIA nForce 630A, M-ATX, FSB 1000, Dual Channel 2xDDR3 -                292,53 kn

Memorija DDR3 1066MHz 2GB Apacer  x2                                         651,84 kn

Kučište Linkworld 321-56C2228-420W,                                                    222,95 kn

HDD SATA II 500 GB WD Caviar Blue 7.200 rpm, 16MB, WD5000AAKS        335,66 kn

DVD snimač interni SATA LG GH22NS40, bulk, black                            134,47 kn

---------------------
                                                                                           2073,3 kn

Ovo je za internet dosta, i pokuju igricu, staru.

Komentar na tvoju konfu.

Za surfanje i filmove proce je i previše, grafa je slaba mada nije integrirana i u rangu je one integrirane na prošloj konfi.

U ovoj konfi u protisu dobiješ 4GB rama a konfa košta 400 kuna manje, a razlike u surfanju i gledanju filmova nema.

Ako hočeš grafu za igre uzmeš

Grafička kartica VTX PCI-E Radeon HD4670 512MB , 2 x DVI , D-SUB , HDTV koja košta 500 kuna

Taj mikromakro ima katastrofa ponudu

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 19:26 (pinkskin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo samo da ti zahvalim na pomoći i trudu...evo cura i starci njeni su uzeli onu konfu koju sam napomenuo sa 500kn popusta jer su uzeli 2 kompa koji je njima fakat i previše a i uzeli su 2 22'' monitora i tipkovnice i te stvari...uglavnom ja sam jučer složio komp, bacio win 7 32bit i za sada mi se čini kompač super, sve ko podmazano, nabaco filmova, programa (PHOTOSHOP, DREAMWEAVER...) i sve radi odlično...al to je 1 dan, vidjet ćemo za pol godine, ali mislim da je ok...

Ali imam jedan problem sa internetom!!!Bacit ću temu pa ako stignete malo provirite pa ako znate kako i sta javite!!!Pozz i još jednom hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice