Maticne ploce

poruka: 54
|
čitano: 7.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Maticne ploce

Zanima me dali ima gdje za kupiti maticna ploca AM2/AM3 ali da podrzava i ddr2 i ddr3

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Maticne ploce
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 12:45 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan

Piše DDR2/DDR3 a onda valjda podržava.

Ispravite me ako sam pogriješio.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
16 godina
moderator
zoharbizo kaže...

Podrzava am2 i am3 procesore ali ne ddr2 i ddr3 memoriju.

ne pričaj gluposti!

ima 2xddr2 i 2xddr3 utora

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
14 godina
Maticne ploce

Koliko ja vidim ne pise

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
Maticne ploce

evo sad sam vidia na slici da podrzava...moja greska

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 12:43 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
zoharbizo kaže...

Koliko ja vidim ne pise

kao prvo pogledaj sliku ploče a kao drugo pogledaj stranicu proizvođača

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
15 godina
neaktivan

Evo:

Na Asrock stranici piše da podržava 2 x DDR2 i 2x DDR3 RAM.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
14 godina
XXX-Man kaže...
zoharbizo kaže...

Koliko ja vidim ne pise

kao prvo pogledaj sliku ploče a kao drugo pogledaj stranicu proizvođača

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications

Pogleda sam,ne pjeni se bezveze

15 godina
Maticne ploce

ddr2 i ddr3 utor se fizićki razlikuju tako da nema teoretske šanse da postoji ploća koja podržava oboje , osim ako ima 2 slota za ddr2 a 2 za ddr3 a to bi bilo debilno.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
moderator
zoharbizo kaže...

Pogleda sam,ne pjeni se bezveze

ne pjenim se, samo sam u žurbi pa mi se neda tipkat :))

14 godina
athlon64 kaže...

ddr2 i ddr3 utor se fizićki razlikuju tako da nema teoretske šanse da postoji ploća koja podržava oboje , osim ako ima 2 slota za ddr2 a 2 za ddr3 a to bi bilo debilno.

Tocno to,ali ovdi je bas tako,dva slota ddr2 a dva ddr3.

15 godina
zoharbizo kaže...
athlon64 kaže...

Tocno to,ali ovdi je bas tako,dva slota ddr2 a dva ddr3.

zamisli , nisam zna ni da to postoji , a jel se moze stvait ddr2 i ddr3 u kombinaciji hahahaha 

16 godina
moderator
athlon64 kaže...

zamisli , nisam zna ni da to postoji , a jel se moze stvait ddr2 i ddr3 u kombinaciji hahahaha 

nemože

16 godina
Maticne ploce

Samo što na takvim pločama ili koristiš ddr2 ili ddr3 nemogu odjednom sve raditi

0 0 hvala 0
15 godina
batly kaže...

Samo što na takvim pločama ili koristiš ddr2 ili ddr3 nemogu odjednom sve raditi

aha  , logicno donekle , valjda u procu ne mogu radit 2 kontrolera u isto vrijeme.

16 godina
Maticne ploce

ili koristiš ddr2 ili ddr3 nikako skupa.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
athlon64 kaže...
batly kaže...

aha  , logicno donekle , valjda u procu ne mogu radit 2 kontrolera u isto vrijeme.

tako je, a osim toga ddr3 radi samo ako imaš AM3 proc, sa AM2 ne radi...

14 godina
XXX-Man kaže...
athlon64 kaže...
batly kaže...

tako je, a osim toga ddr3 radi samo ako imaš AM3 proc, sa AM2 ne radi...

Zato ddr2 radi sa oba

14 godina
neaktivan

Ipak znaci realnije je za uzet AM2 / AM3 ali ddr 2 posto su mi rami u mom slucaju ddr2 nvidia patriot

14 godina
neaktivan

a onda se sad mislim za cega je uopce napravljena takva ploca i ddr2 i ddr3 ak nepodrzava rad oba ,malo me to buni ?

15 godina

Zato ddr2 radi sa oba

da , am2 procevi imaju samo ddr2 kontoler a am3 proccevi oba

15 godina
Majestic Ik kaže...

a onda se sad mislim za cega je uopce napravljena takva ploca i ddr2 i ddr3 ak nepodrzava rad oba ,malo me to buni ?

malo si krivo shvatio , ako imaš am3 proc možeš po volji stavit ddr2 i ddr3 , to je jedina beneficija , dakle za nekoga tko je upgrejdao konfu , vec je imao ddr2 u kompu a ddr3 je namjeravao kupovati tek kasnije to je bilo idealno.

14 godina
neaktivan

ocito jesam ali da kupio bi am 3 proc a imam rame ddr2  pa da mi neizvise rami ubo bi njih ali me zbunilo to sto kazu nerade zajedno ddr3 i ddr2 a u buducnosti bi mozda uzeo i ddr3 a ova aploca navedena ima oboje

14 godina
Maticne ploce

Imao si am2 konfiguraciju i zelis prijeci na am3,kupis ovu am2+ plocu koja podrzava am2 i am3,na nju stavis am3 procesor a ostavis ddr2 ram jer am3 procesori imaju integrirani kontroler koji moze raditi i sa ddr2 i ddr3 memorijom,dok am2 procesori mogu raditi samo sa ddr2 memorijom.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Majestic Ik kaže...

ocito jesam ali da kupio bi am 3 proc a imam rame ddr2  pa da mi neizvise rami ubo bi njih ali me zbunilo to sto kazu nerade zajedno ddr3 i ddr2 a u buducnosti bi mozda uzeo i ddr3 a ova aploca navedena ima oboje

Pa logično da ne rade zajedno u kombinaciji. Možeš ili ddr2, ili ddr3 ali kombinacija nikako. Ako imaš am 3 proc, on ti podržava ddr2 pa kasnije možeš staviti ddr3, ali moraš maknuti onda ove ddr2 rame jer ne mogu u kombinaciji raditi.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
13 godina
neaktivan
Maticne ploce

Moze pomoc.. Zelim da kupim maticnu plocu ali ne znam koju.. od djelova imam DUO procesor 2.8ghz,2gb DDR2,4gb DDR1,160gb hdd SATA,2+40gb hdd ATA,ATI 512MB 4300.. ako znate koliko napajanje i plocu da kupim? hvala

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

za početak napiši točno koje komponente imaš...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

Imam sve od navedenog, procesor intel pentium core duo 2.8ghz,graficka ati radeon 4300-512mb,160gb hdd,i imam 2 vste rama,DDR1 i DDR2? zanima me jacina napajanja koje bi trealo,i koja ploca..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice