Matična

poruka: 7
|
čitano: 1.823
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vrijednost i kvaliteta s obzirom na cijenu......

Matična ploča ASUS P6T DELUXE V2, Intel X58/ICH10R, DDR3, zvuk, 2xG-LAN, S-ATA, RAID, PCI-E, FW, s. 1366  2.444kn

DAli ova matična vrijedi ovih novaca.Ili mate neku bolju za iste novce ili jeftiniju a da joj ne trebaju pusti konektori i sl.

Inace sluzit ce samo za igre.AL da potraje koju godinu da je ne treba mjenjati stalo. Sto mislite?

I dali joj odgovara ovi procesor : Procesor INTEL Core i7 930 BOX, s. 1366, 2.80GHz, 8MB c., FSB 1333MHz, 64 bit, QuadCorev 2,659kn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Matična

Imam ti gore navedenu plocu skoro god dana i mogu ti rec samo pohvale o njoj, vrlo kvalitetna ploca. Dobro hladjenje chipseta i pri ekstremnim voltazama na zraku, vrlodobra i stabilna regulacija napona. Nije cistokrvna overclockerska ploca, ali moze potegnit nelose ako je to potrebno, pogotovo sa modanim BIOS-om... (drzat ce ti i7 do 4.6 ako imas s cim hladit cpu) imas ovdje moj overclocking test na toj ploci.

Ostalo ti je vise manje sve isto kao i sa drugim P6T plocama koje imaju 16+2 regulaciju napona, samo se razlikuju u broju prikljucaka i broju PCI-E slotova, i drukcije im je rijeseno hladjenje. Crossfire radi odlicno 16x16x, raid 0 takodjer daje dobre performanse, memorija ide do 2200.... Niti jedan problem nisam imao do sad s njom. Sta god ustekas radi.....

Minusi: nema sata 3.0 i usb 3.0 (sad jos nisu potrebni ali za god.dvije dobro ce doci nekima koji ce to znati iskoristiti), te trenutno joj je cijena visa nego kad sam je ja kupovao, pari mi malo paprena cijena, ja je kupio za 2.000kn u 9mj. prosle god.......

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Matična

Ajmo ovako,Trenutno najbolja maticna na trzistu s obzirom na cijenu?

15 godina
neaktivan
alphagan kaže...

Ajmo ovako,Trenutno najbolja maticna na trzistu s obzirom na cijenu?

high end

middle range - ova ti zamjenjuje v2 i inace u protisa p6t deluxe v2 dodje 1.900kn

low end

to ti je sto se asusa tice

mozes jos uzet u obzir i ove od gigabytea

koje isto nisu lose s obzirom na cijenu.

UD7 middle range

UD3 low end

Google is your friend
15 godina
protjeran

Ovo ja zovem midle range:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=X58%20Extreme3

http://www.protis.hr/ProductDetails.aspx?q=32996-Mati%C4%8Dna-plo%C4%8Da-s1366-Asrock-X58-Extreme-Intel-X58-Intel-ICH10R-ATX-FSB6400-Dual-Channel-6xDDR3

Nije skupa da se presereš od cifre, ali nudi sve što ti treba...

CMOS tipka i lovin' it...

Dobar OC, dobra podrška...2 godine jamstva, klasika...

S tim kad se vidim nastavak "Extreme3" ili "Deluxe3", zaboravite na jeftini ASRock od 400kn..

To jednostavno nisu usporedive ploče...

Vidi se da bivpi dizajnerski team iz Abita dobro odrađuje svoj posao.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ovo ja zovem midle range:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=X58%20Extreme3

http://www.protis.hr/ProductDetails.aspx?q=32996-Mati%C4%8Dna-plo%C4%8Da-s1366-Asrock-X58-Extreme-Intel-X58-Intel-ICH10R-ATX-FSB6400-Dual-Channel-6xDDR3

Nije skupa da se presereš od cifre, ali nudi sve što ti treba...

CMOS tipka i lovin' it...

Dobar OC, dobra podrška...2 godine jamstva, klasika...

S tim kad se vidim nastavak "Extreme3" ili "Deluxe3", zaboravite na jeftini ASRock od 400kn..

To jednostavno nisu usporedive ploče...

Vidi se da bivpi dizajnerski team iz Abita dobro odrađuje svoj posao.

Nikako da mi ta ASROCK-ica dodje pod ruku, da provjerim jesu li osim izgleda promijenili i ono bitnije......Namigiva

Nadam se da nas prvi susret ako do njega dodje nece zavrsiti vatreno......SmijehSmijeh

Google is your friend
15 godina
protjeran

Ja sam ju imao i isprobao.

To je baš ona s kojom sam deknuo 930 na 4,2Ghz.

To je jedina ploča koja je bez updatea radila odlično sa Mushkin Black Stilleto series 1600MHz CL 7-10-10-24.

Sve druge ploče i dalje ili ne rade, ili sa updateom BIOS-a.

Što je najgore, to je i7 certificiran RAM 3x2GB, tako da ono, izgleda da su nešto shebali sa compatibilnosti.

Sa 2x2GB paketom za AMD-a CL9-9-9-24 radi sve na svim pločama (i 3x2GB, isprobano na i7).

Al ova gore, bolje preskočiti ako netko nije siguran dali mu ploča ima podršku za tu memoriju.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice