Matična ploča problem

poruka: 2
|
čitano: 1.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Matična ploča problem

ovako zanima me sta je najbitnije kod dupnje matične i ako moze da mi objasni ovo

MBO,

Socket AM3 Gigabyte GA-M68M-S2P

, AMD porodica

, AMD Phenom II,

AMD Phenom,

AMD Athlon II,

AMD Athlon,

AMD Sempron,

DDR2 1066/800/667 MHz,

Max. RAM: 8 GB,

1,

SATA x 4,

PATA x 1,

LAN x 1,

zvuk: 7.1

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Matična ploča problem

Što je nejasno? Piše koji je socket i koje AMD serije procesora podržava.

Nakon toga piše da podržava DDR2 RAM u brzinama 1066, 800 i 667 MHz i to do maksimalne količine 8GB.

Imaš 4 serial ATA (sata) priključka na ploči - to je najčešće za hard diskove i optičke uređaje

1x PATA (paralel ATA), stariji standard za diskove i optičke

1x LAN ti je mrežni priključak za UTP (mrežni kabel)

Zvuk 7.1 znači da ima mogućnost spajanja 7.1 sustava zvučnika na ploču, al sumnjam da ćeš to trebat.

Što pripazit kod matičnih? Ovisi o potrebama, ali svakako su priključci bitni i koliko ti je ploča tehnološki osvježena, da imaš neku mogućnost nadogradivosti u budućnosti, a ne da je moraš opet mijenjat. Kod ploča za AMD je situacija tu povoljna jer se AMD potrudio za korisnike napravit takav socket, koji podržava mnoge serije procesora. Ovo ti je ok ploča, ali ja bih ipak gledao neku na koju ide DDR3 RAM i uzeo bih DDR3 na 1333 MHz. Ne znam koji CPU ćeš stavljat gore, ali svejedno mislim da DDR3 je bolja solucija. Također iz razloga što je to memorija koja sad postaje standard i ako ćeš ubuduće htjet nadogradit, lakše ćeš nać DDR3 nego DDR2. Vjerovatno i jeftinije ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice