Matična do 400kn

poruka: 14
|
čitano: 2.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Matična do 400kn

Namjeravao sam kupiti novi procesor i grafičku, i za grafičku sam odlučio HD 4870, i namjeravao sam uz nju kupiti AMD X2 7740+ no rekli su mi da neće izvući sve iz te grafičke, pa sam se odlučio za novu matičnu, jer mi stara (M68SM-S2L) podržava samo AM2 i neke AM2+ procesore, te zbog toga mislim kupiti novu matičnu koja podržava AM2+ i po mogućnosti AM3 procesore, te ću za par mjeseci kad skupim malo para zamjenit i procesor, pa vas molim prjedloge za matičnu do 400 kuna, eventualno 450 ali ne više!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matična do 400kn

Maticne do 600kn su šrot za clockanje u vecini slucajeva, ali nisu lose za upotrebu. Evo jedne jako dobre. LINK

Ima integriranu grafu pa ces moc spojit 4870 i integriranu u hybrid crossfire i tako dobit na performansama! Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 18:19 (Fowix).

1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matična do 400kn

Ma ni nemislim ništa za overcloack, nego nešto što je solidno i da nemam prevelikih problema s njom, zapravo ni nemam nikakvih overcloack ambicija!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Matična do 400kn
Ivsa kaže...

Ma ni nemislim ništa za overcloack, nego nešto što je solidno i da nemam prevelikih problema s njom, zapravo ni nemam nikakvih overcloack ambicija!?

Onda je ona grafa koju sam naveo u gornjem postu prava za tebe, 450kn kosta.

16 godina
neaktivan
Matična do 400kn

Ok, pogledat ću tu, ali jel ima još koja, jer u ADM-u, nema 4870 pa moram negdi drugdi tražit jer mislim naračit dostavom!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fowix kaže...

Maticne do 600kn su šrot za clockanje u vecini slucajeva, ali nisu lose za upotrebu. Evo jedne jako dobre. LINK

Ima integriranu grafu pa ces moc spojit 4870 i integriranu u hybrid crossfire i tako dobit na performansama! Cool

To je m-ATX matična i samim time nije dobra za više komponenti ili kučište s slabijim protokom zraka (zbijeno bude oko proca).

Osim toga nema šanse da se integrirana HD 3200 koristi u hybrid-crossfire s ijednom grafom osim 3450.

Ne možeš HD 3200 staviti u hybrid crossfire s 4870.

Ja sam uzeo matičnu Asrock A770DE+ (jer nisu imali A780GXH/128M).

Ploča je fenomenalna i za overclocking i za otključanje proca (ima SB 710 i ACC).

Dođe 400 - 450 Kn kako gdje (ADM, Protis, Links).

Jedina razlika između A770DE+ i A780GXH/128M je u tome što druga ima integriranu grafu.

Ako već imaš grafu, ili češ uzeti, integrirana nije potrebna.

Samo pazi za napajanje, za HD 4870 u kombinaciji s Phenom II i ostalim treba barem Corsair 400W (Fortron 400W je na knap).

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
16 godina
neaktivan
Matična do 400kn

Hvala, pogledat ću i tu, iako preferiram da mi matična ima integriranu grafičku, za svaki slučaj, no još ću vidit, i imam još jedno pitanje, dali u svako medium kućište stane ATX matična, jer trenutno imam mATX, a ne znam dali bi mi stala i ATX?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Fowix kaže...

To je m-ATX matična i samim time nije dobra za više komponenti ili kučište s slabijim protokom zraka (zbijeno bude oko proca).

Osim toga nema šanse da se integrirana HD 3200 koristi u hybrid-crossfire s ijednom grafom osim 3450.

Ploča je fenomenalna i za overclocking i za otključanje proca (ima SB 710 i ACC).

Jedina razlika između A770DE+ i A780GXH/128M je u tome što druga ima integriranu grafu.

Samo pazi za napajanje, za HD 4870 u kombinaciji s Phenom II i ostalim treba barem Corsair 400W (Fortron 400W je na knap).

Mguce je u hybrid cf bilokoju grafu na bilokoju onboard grafu, citat:

" The onboard is ATI HD 3300. I have an Asus 4870 on the way. I was told by Gigabyte that I can run hybrid crossfire."

I nije jedina razlika to sto ima grafu, nego je ova sa 780gx chipsetom zapravo pogodnija za OC od ove sto si ti naveo...

16 godina
neaktivan
Matična do 400kn

Znači te dvije, pogledat ću obadvije i vidjeti razlike, i dali ima još nekih prijedloga!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Matična do 400kn

Ma najbolje da su sve maticne smece do 600 kn.Ja imam MA 770 ud3 rev 2.0 i odlicna je nea sta.

550 kn u vemilu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Od te mi nema koristi, jer mi je budžet najviše 450 kuna, tako da, ali hvala na prijedlogu!?

16 godina
neaktivan
Matična do 400kn

Evo ti moja preporuka,na nju možeš staviti bilo koji amd procesor danas,takvu imam i ja.

link

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Fowix kaže...
191x7 kaže...
Fowix kaže...

Mguce je u hybrid cf bilokoju grafu na bilokoju onboard grafu, citat:

" The onboard is ATI HD 3300. I have an Asus 4870 on the way. I was told by Gigabyte that I can run hybrid crossfire."

I nije jedina razlika to sto ima grafu, nego je ova sa 780gx chipsetom zapravo pogodnija za OC od ove sto si ti naveo...

Jesi ti koristio hybrid cf? Nisi.

Jel se može? Ne može.

To što netko ima HD 3300 na ploči i što mu stiže 4870 ne znaći da može HD 3300 i 4870 u CF.

Iz Gigabyte mu nisu ništa krivo rekli, ima ploču koja može hybrid CF dakle može hybrid CF. No u tome što si naveo nigdje ne piše da može Hybrid 4870 i 3300.

Ajd malo potraži po netu, informiraj se, nauči i probaj i sam (ja jesam) pa češ vidit da ne možeš toliko različite grafe u nikakav CF.

Hybrid cf radi s integrirenom 3200 ili 3300 u kombinaciji s 3450 i 3470 grafama. S jačima ne. Ako mi ne vjeruješ, pitaj AMD.

Aj otkud nekome ideja da je AMD 780 pogodniji za clockanje od 770 kad je AMD sam objavio da je jedina razlika u mogučnosti uporabe integrirane grafe.

780 donosi HD 3200, 790 donosi HD 3300, a novi 795 pak HD 4200.

I kako može m-ATX biti pogodnija za overclcok kad se na takvim pločama komponente više griju (zbijene su, manje zraka)?

@ Autor teme: Koje su ti dimenzije kučišta (ili još bolje, koje je kučište?)?

Koliko mjesta ima ispod matične do dna kučišta? Jel ima još par mjesta za šarafe na djelu između matične i dna kučišta?

Ako je kučište midi tower ATX stanu matične m-ATX i ATX.

Ako je kučište mini ATX stane m-ATX.

Ako je mikro-ATX stane smao micro-ATX ploča ali takve je teško naći.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 19:40 (191x7).
17 godina
Matična do 400kn

Kad Ivsa kaze da ne razmislja uopce o klokanju onda je skroz nebitno ostalo vezano za klokanje, no kad su jeftinije maticne u pitanju uvijek je bolje uzet Gigabyte nego Asrock to sigurno. A o kucistu ovisi koju ce sad uzet maticnu onu manju Micro ATX ili maticnu normalne velicine!Cool

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice