uzeo sam ipak na kraju athlona II x4 640, bolje vrabac u ruci nego golub na grani...
uzeo sam ipak na kraju athlona II x4 640, bolje vrabac u ruci nego golub na grani...
l3 ipak manje donosi nego što može jedna jezgra
U ovom slucaju to nije vrabac u ruci nego Slavuj.
U ovom slucaju to nije vrabac u ruci nego Slavuj.
hm neki sigurno misle da sam budala jer sam dobio sam 1 jezgru a spusio cca 300kn prodaja kupovina drugog ali ima shema.
ugl
bo mi bolje radi..
rambox, imam pitanje za tebe?
da li u ovu matičnu ploču koju si preporučio mogu ugurati AMD Athlon 3,0 Ghz (Dual Core AM2 socket, PC6400+) procesor??
cijena je sasvim prihvatljiva, pa me zanima...
A koji je to zapravo procesor navedi tocan model, da nije možda Athlon X2 6000+ jer ak je on onda može i ako je verzija od 89W. Ak se radi o X2 6000+ u verziji od 125W onoj staroj onda to nece ic jer maticna trpi procesore do 95W.
Rambox HVALA na odgovoru, ovako - DA to je Athlon X2 6000+ ali NE ZNAM o koliko je W riječ, da li to piše na procesoru ?? gdje to mogu provjeriti?
Rambox HVALA na odgovoru, ovako - DA to je Athlon X2 6000+ ali NE ZNAM o koliko je W riječ, da li to piše na procesoru ?? gdje to mogu provjeriti?
Ak ne pise na kutiji tocno, onda napisi serijski broj s kutije sve oznake s naljepnice jer znas mozda kolko L2 Cache ima po jezgri to ce dat odgovor odma.
Ak ne pise na kutiji tocno, onda napisi serijski broj s kutije sve oznake s naljepnice jer znas mozda kolko L2 Cache ima po jezgri to ce dat odgovor odma.
haha, ajmee - ne znam, početnik sam u tome i otvorit ću kučište i pogledati ako nešto piše kad maknem cooler !
(kutiju od procesora nemam jer sam kupio gotovu konfiguraciju preko oglasnika)
rambox evo pogledao:
Athlon 64 X2
ADX6000 IAA6CZ
CCB8F 0809DPMW
9478983E80017
AMD 2005
ako se ne varam to je onda 89W (zbog 0809 DPMW) ? :)
rambox evo pogledao:
Athlon 64 X2
ADX6000 IAA6CZ
CCB8F 0809DPMW
9478983E80017
AMD 2005
ako se ne varam to je onda 89W (zbog 0809 DPMW) ? :)
Nažalost nije ne to je verzija od 125W, za X2 procesor to danas zvuci brutalno takav TDP ali tak je nekad bilo. Treba ti normalna maticna ploca, koja prima procesore do 140W kakve su danas sve vecinom u srednjoj klasi.
http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.303.452
http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.303.453
ajme ljudi hvala Vam puno i na savjetima i na prijedlozima...
al nevjerovatno je da ću morat pljunut preko 500kn za novu matičnu.. to je ipak malo previše :S
Asrock A770DE+ ili A770DE ako oćeš sa DDR3 500 kn u linksu!
Koji DDR3 - navedene ploče su sa DDR2 podrškom.
Koji DDR3 - navedene ploče su sa DDR2 podrškom.
zaboravio sam prva 2 slova
M3A770DE
Na M3A770DE ne može AM2 ni AM2+ procesor. Niti je isti broj pinova niti AM2 procesori imaju DDR3 kontroler.
onda sam si ja zabrijo neš
AM3 Procesori idu na AM2+ ploče (jer AM3 procesor ima 1 pin manje nego AM2+ procesor), obratno ne ide (AM3 ploča na socketu ima jednu rupu manje, zato AM2+ proc ne može na njih jer u biti ima pin više).
AM3 Procesori idu na AM2+ ploče (jer AM3 procesor ima 1 pin manje nego AM2+ procesor), obratno ne ide (AM3 ploča na socketu ima jednu rupu manje, zato AM2+ proc ne može na njih jer u biti ima pin više).
ma znam to nego sam neš zabrija sa oznakama ploče, kupovao sam nedavno asrockovu tu a770de+ al mi je link zabunom na račun napisao sličnu ploču sličnogi imena sa ddr3 memorijom ... al nema veze ...