Maticna am2+

poruka: 48
|
čitano: 5.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Maticna am2+

kao sto naslov kaze treba mi maticna za ovaj moj procesor

da bude sto jeftiniji al da ima najmanje 2 utora za ram. ak moze 2 utora za graficku. da moze se ukljuciti sto vise ventilatora dovljna su 4 utora za usb i to je to

xDDD

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Maticna am2+
danfa123 kaže...

kao sto naslov kaze treba mi maticna za ovaj moj procesor

da bude sto jeftiniji al da ima najmanje 2 utora za ram. ak moze 2 utora za graficku. da moze se ukljuciti sto vise ventilatora dovljna su 4 utora za usb i to je to

Zakaj oces promjenit maticnu plocu u cem je zapravo problem jer ti sve radi ok ili ne?Cool

15 godina
protjeran
Maticna am2+

ma nema beepa kad se pali komp

pa ne zelim da mi se ostalek omponente potrgaju

xDDD
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 22:24 (danfa123).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Maticna am2+

da ne otvaram novu temu http://www.protis.hr/products/details/kuciste-frontier-achilles-extramidi-tower-400w-p4-atx-2usb20-blackblack/15022

ovo kuciste cu kupit jer mi se svida a i dode napajanje od 400 w

sad mene zanima jel to napajanje ima one nastavke za moje komponente

xDDD

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Maticna am2+

molim vas hitno je

sutra ujutro ti sve idem kupovat

xDDD

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Maticna am2+

oprostite sto ovoliko spamam ali fkt mi sad treba pomoc

HVALAAAA

xDDD

0 0 hvala 0
17 godina
danfa123 kaže...

da ne otvaram novu temu http://www.protis.hr/products/details/kuciste-frontier-achilles-extramidi-tower-400w-p4-atx-2usb20-blackblack/15022

Svi utikači na napajanju odgovaraju tvojim komponentama samo što je to napajanje toliko loše da ti je bolje ni ne isprobavati kako radi na kompu!

Kupi drugo napajanje i ne brini.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
danfa123 kaže...

ma nema beepa kad se pali komp

pa ne zelim da mi se ostalek omponente potrgaju

Pa to nema veze nikakve, ak nema Beep bitno da sve radi ak je tak nemas kaj mjenjat maticnu na to zaboravi.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 23:23 (rambox).
15 godina
neaktivan
Maticna am2+

Ti dođeš na ovaj forum pitati za novu matičnu, umjesto da, ako ne znaš, pitaš za taj beep.

Ajme!!!!!

Evo na kakvima se zarađuje!

Jesi li siguran da ti je kabel od zvučnika spojen na matičnu?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
cro_blue kaže...
danfa123 kaže...

Svi utikači na napajanju odgovaraju tvojim komponentama samo što je to napajanje toliko loše da ti je bolje ni ne isprobavati kako radi na kompu!

Kupi drugo napajanje i ne brini.

a neam sad para

a iam napajanje iz proslog kucista koje radi u redu ak ovo ne bude radilo

nadam se da ce izdrzati do sliejdeceg mjeseca

xDDD
15 godina
protjeran
Maticna am2+

sta mislite o thermalake v4 black

i jel bi se moglo stavit u to kuciste napajanje ovo sad sta imam. posto je to napajanje bilo doslo uz kuciste??

xDDD

0 0 hvala 0
17 godina
Maticna am2+

Hitno molim preporuku maticne sa UCC opcijom ofc... ddr2 mema da podrzava i to je tu ugl cijena vise manje nije bitna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

Hitno molim preporuku maticne sa UCC opcijom ofc... ddr2 mema da podrzava i to je tu ugl cijena vise manje nije bitna

Ovu dole moš kupit bez frke, podrzava DDR2 ali i DDD3 memoriju pa za svaki tip memorije imas dva utora. Gore moš stavit procesor do 95W idealno neki Athlon II X3 i to je to.{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8410

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications

17 godina
rambox kaže...
toxic kaže...

Ovu dole moš kupit bez frke, podrzava DDR2 ali i DDD3 memoriju pa za svaki tip memorije imas dva utora. Gore moš stavit procesor do 95W idealno neki Athlon II X3 i to je to.{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8410

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications

uzo sam gigabyte ma770 ud3, ali ocigledno je 4 jezgra nestabilna kod mog athlona...

17 godina
toxic kaže...

uzo sam gigabyte ma770 ud3, ali ocigledno je 4 jezgra nestabilna kod mog athlona...

Zakaj si ti uopce mjenjal svoju staru maticnu plocu,{#} nadam se ne samo zato da bi otkljucal jednu jezgru na onom svojem X3 procu ovak si samo lovu potrosil bezveze i kaj si postigel ništa cisti promašaj.{#}{#}

17 godina
toxic kaže...

Jesi sigurno stavio zadnju verziju biosa za ploču? I jesi sigurno probao podiči i napon procesora blago?

Po čemu znaš da ti jezgra nije stabilna (daj neki dokaz)?

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
17 godina
rambox kaže...
toxic kaže...

Zakaj si ti uopce mjenjal svoju staru maticnu plocu,{#} nadam se ne samo zato da bi otkljucal jednu jezgru na onom svojem X3 procu ovak si samo lovu potrosil bezveze i kaj si postigel ništa cisti promašaj.{#}{#}

stara ploca nforce 560 jasno ili trebam jos? stara ploca 2 phasni regulator, stara ploca ne trpi procseora jaceg tdpa od 95 w stara ploac ne prinza uopce x6 procesore i tak...

imam u planu uzet jaci proc a ovog athlona II x3 sam probo otkljucat tek tak da vidim jel ide ili nejde..

191x7 kaže...
toxic kaže...

Jesi sigurno stavio zadnju verziju biosa za ploču? I jesi sigurno probao podiči i napon procesora blago?

Po čemu znaš da ti jezgra nije stabilna (daj neki dokaz)?

zadnja verzija biosa je gore, on kuzi da je to x4 b40, jednostavno dode do slike di se ucitavaju winsi onaj logo i bum restart, probavo sam svasta.. i da digao sam napon za malko..

14 godina
neaktivan
Maticna am2+

rambox, imam pitanje za tebe?

da li u ovu matičnu ploču koju si preporučio mogu ugurati AMD Athlon 3,0 Ghz (Dual Core AM2 socket, PC6400+) procesor??

cijena je sasvim prihvatljiva, pa me zanima...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 11:21 (tralalala).

0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

zadnja verzija biosa je gore, on kuzi da je to x4 b40, jednostavno dode do slike di se ucitavaju winsi onaj logo i bum restart, probavo sam svasta.. i da digao sam napon za malko..

Napon na NorthBridgeu jesi dizao? Trebaš i na njemu podič, recimo s 1.100V na 1.250V...

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
17 godina
191x7 kaže...
toxic kaže...

Napon na NorthBridgeu jesi dizao? Trebaš i na njemu podič, recimo s 1.100V na 1.250V...

a budem probo.. sam neznam kolko cu dobit bas sa te 4 jezgre nasprem 3, a znam da se na mom CADAC ne moze l3 otkljucat sta mi je puno bitnije..

Cak mislim da bih kupio neki phenom II x2 550 ili 555be pa da vidim dal se on da otkljucat i kolka je mogucnosta da cu ga otkljucat?

17 godina
toxic kaže...
 sam neznam kolko cu dobit bas sa te 4 jezgre nasprem 3, a znam da se na mom CADAC ne moze l3 otkljucat sta mi je puno bitnije..

Cak mislim da bih kupio neki phenom II x2 550 ili 555be pa da vidim dal se on da otkljucat i kolka je mogucnosta da cu ga otkljucat?

S otključanom četvrtom jezgrom imao bi dost bolje, evo recimo usporedba kako bi približno bilo...

http://www.anandtech.com/bench/Product/112?vs=122

Gle, s Athlon II x3 vjerojatnost stabilnog otključavanja podjednaka je s vjerojatnošću otključavanja novih Phenom II 550 i 555BE.

I ta vjerojatnost je vrlo velika a ti si ipak dobio proc koji naizgled ne možeš otključati.

E sad, usporedba neotključanih Athlon II x3 i Phenom II x2:

http://www.anandtech.com/bench/Product/112?vs=97

S Phenom II x2 ako ne radi stabilno kao x4 imaš mogućnost stabilnog x3. Vjerojatnost da ne radi kao x3 je skoro zanemariva.

A kao x3 šije sve četverojezgrene Athlone II. Jedna jezgra manje, L3 cache više ali jača arhitektura. :)

17 godina
Maticna am2+

bilo kako bilo phenom II x2 je bolja investicija nego li athlon II x3 ili x4

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

bilo kako bilo phenom II x2 je bolja investicija nego li athlon II x3 ili x4

Ha čuj, ja bih prije Athlona II x4 nego Phenoma II x2 koji se nikako neda otključati.

17 godina
toxic kaže...

stara ploca nforce 560 jasno ili trebam jos? stara ploca 2 phasni regulator, stara ploca ne trpi procseora jaceg tdpa od 95 w stara ploac ne prinza uopce x6 procesore i tak...

Nisi trebal sve nabrajat, pa piše koju maticnu si imal pod Moj PC to sam znal i prije kakva je no sad si kupil novu i gotovo kaj sad.{#} To ne smeta ništ kaj maticna ne trpi procesore jace od 95W, imaš tu dost dobar izbor itekak X3 i X4 Athlona II nema tu problema ti procovi su super za lovu koju koštaju. Regulacija na toj staroj maticnoj je 2+1 Phase, nije sjajno kaj drugo no dost je ipak za normalan radi itekak i da se malo klokne. Ne griju se Athlon II puno ionak a za X6 procove je lako, nije da se nemre bez njih vec upravo suprotno kaj se tice normalnog korisnika s ne previše love i to je to.{#}{#} 

tralalala kaže...

rambox, imam pitanje za tebe?

da li u ovu matičnu ploču koju si preporučio mogu ugurati AMD Athlon 3,0 Ghz (Dual Core AM2 socket, PC6400+) procesor??

cijena je sasvim prihvatljiva, pa me zanima...

A koji je to zapravo procesor navedi tocan model, da nije možda Athlon X2 6000+ jer ak je on onda može i ako je verzija od 89W. Ak se radi o X2 6000+ u verziji od 125W onoj staroj onda to nece ic jer maticna trpi procesore do 95W.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 13:31 (rambox).
17 godina
Maticna am2+

ja se sad jos samo dvo umim.. phenom II x2 555be ili athlon x4 635 ovaj moze otkljucat a nemra sve zavisi o sreci i jezgre i l3 a athlon ima vec 4 jezgre i moze otkljucat l3

sta mi je veca sansa bar teoretski?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Maticna am2+

otkljucavanje l3 cachea takoder ovisi o sreci

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
igy kaže...

otkljucavanje l3 cachea takoder ovisi o sreci

znam..

17 godina
toxic kaže...

ja se sad jos samo dvo umim.. phenom II x2 555be ili athlon x4 635 ovaj moze otkljucat a nemra sve zavisi o sreci i jezgre i l3 a athlon ima vec 4 jezgre i moze otkljucat l3

sta mi je veca sansa bar teoretski?

Ovog dole si mazni ak si iz Zagreba, nemaš se kaj baš dvoumit imaš 4 konja i to je to pa si miran.{#}

http://www.protis.hr/products/details/procesor-sam3-athlon-ii-x4-640-30ghz-2mb-95w-box/34020

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 13:54 (rambox).
17 godina
Maticna am2+

Vjerojatnos otključavanja L3 kod Athlon II x4 je jako mala. Prije je bila velika dok su Athloni II x4 bili novi jer tada su ih dio pravili od Deneb jezgri.

Dakle kupnjom Athlona II x4 dobijaš 4 jezgre, no nemaš nikakvog rizika jer L3 možeš otključati u samo par % slučajeva.

S phenom II 555BE npr imaš jak dvojezgreni, a rizik otključavanja dodatnih jezgri.

Bubam da je vjerojatnos da su 3 od 4 jezgre ispravne nekih 95%, a da su 4 od 4 nekih 70 - 80%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Maticna am2+

Vrlo, vrlo mala je vjerojatnost da ćeš na Athlonu 635 otključati L3. Onaj tko dobije Athlon 620 može se nadati Denebu, 630 već ima dosta mali broj unlockabilnih primjeraka, a za novije modele sumnjam da se tržište pokrivalo Deneb jezgrama, to su čistokrvni Propusi.

Ja bih tu od ponuđenih sigurno išao na Athlona II x4 (ustvari, već sam na njemu {#}). Čak i bez L3 cahea imaš dobar četverojezgreni proc koji ne zaostaje previše za Phenom II X4 procevima.

http://www.anandtech.com/bench/Product/105?vs=81

Još ga klokneš na 3,4GHz koliko ide na default naponu i uživaj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice