ev vako pregorila mi je ova ploča što mi je vidite pod moj komp....i sad sam uzeo onu gore navedenu,ja sam gledao na asusovoj stranici CPU support list za ovu matičnu ali ja ne kontam one brojke,e sad ja vas pitam bi li uz flash najnovijeg biosa na ovu ploču mogao pasati Phenom II X4 955 ili 965 a ako ne oni,bar Phenom II X4 945 (zato što je njemu TDP 95w)nek mi neka stručna osoba kaže podržava li.HVALA UNAPRIJED.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ne ide na tu ploču ništa AMD što ima "II" u sebi, znači ni athlon ni phenom.
ne bi rekao,ajde pogledaj support list za Gigabyte GA-M61PME-S2 i vidi da uz flash biosa podržava Phenom II X4 945 a jeftinija je za 20evra od ove....nemoguće da je ona stara bolja...
ne bi rekao,ajde pogledaj support list za Gigabyte GA-M61PME-S2 i vidi da uz flash biosa podržava Phenom II X4 945 a jeftinija je za 20evra od ove....nemoguće da je ona stara bolja...
a aj ti pogledaj službeni CPU support list pa mi reci jel ima tu koji AM3 proc, ili sam ja možda možda zreo za ćoroskope. Da, điđabajtica podržava AM3 procesore ali uz novi bios koji za ovu asus očito nije izdan, stoga traži neki moddani bios po netu ako se hoćeš igrat na AM3 na toj ploči, ako uopće postoji takav bios
Stara ploča te više ne bi trebala zanimati. Prije nabavke nove si trebao provjeriti njezine specifikacije.
Stara ploča te više ne bi trebala zanimati. Prije nabavke nove si trebao provjeriti njezine specifikacije.
ma provjerio bi ja to ali mater na brzinu uze ploču (u servisu su je ugradili) a ja sam joj rekao da me nazove kad bude u servisu da mi rekne model....ja se vrlo dobro razumijem u hardver...ali jbg...nego AMD Phenom II X4 940 bi mogao zato što je on AM2+ ?
Teoretski su ti svi AM2/AM3 procesori od TDP 95W podržani,
samo je stvar lijenosti Asusa (a i način da dodatno zarade, kao Intel sa socketima) što ne izda podršku za nove procesore.
Kod nekih ploča, recimo starijih Abitica, dovoljno je flashnuti na zadnji BIOS, te sve radi, makar piše "unknown" procesor,
ali to nema nike veze.
Kod nekih ploča, recimo starijih Abitica, dovoljno je flashnuti na zadnji BIOS, te sve radi, makar piše "unknown" procesor,
ali to nema nike veze.
tako slično je i kod recimo asrock-a. imao sam slučaj sa njihovom nf6g na koji sam stavio neki beta bios i radio je phenom 9600 iako nije bio na cpu support list. inače, poslao sam im upit mailom i oni su mi poslali bios i uputstvo kako flashat, pohvalno od njih
ASRock redovito i brzo odgovara na mailove.
Najbolji support, bar što se mog iskustva tiče...
Beta BIOS-i, RMA, itd.
a bi li na ovu ploču mogao Phenom II X4 940 ??
Ne bi to stavljao na tu ploču.
Prije 925 X4.
Noviji, hladniji, jeftiniji.
Ne bi to stavljao na tu ploču.
Prije 925 X4.
Noviji, hladniji, jeftiniji.
a bi li mogao pasati na ovu ploču poštoo...ova moja podržava AM2+...aj pls mi samo reci jel more na ovu ploču da uzimam..nemogu ti sad objašnjavati detalje..HVALA UANPRIJED.
Gle, odi do nekog servisa, da se flashne na zadnji BIOS i isproba.
Nitko ne garantira da će raditi.
Ali da može raditi, može.
Gle, odi do nekog servisa, da se flashne na zadnji BIOS i isproba.
Nitko ne garantira da će raditi.
Ali da može raditi, može.
ee ova gore ekipa kaže da nemože jer kao asus nije izdao nove biose za ovu ploču..sad nezz jel to tačno..
Pa da i nije izdao, može pisati "unknown procesor" i raditi normalno..
Samo treba probati dali MBO POST-a..