Naime planiram kupit procesor Intel Core 2 Quad Q8300 pa me zanima koja bi bila maticna najbolja za taj procesor tj na kojoj maticnoj ploci bi se dao najbolje oc.... Jer sa imam Intel e6750 i imam gigabyte EP41 -UD3L i procesor uopce ne mogu kolkat na toj maticnoj cito sam po forumima i ljudim ai isto ne da matica da oc cpu... a kad sam imo gigabyte GA-P35-DS3L proces sam oc na 2x3.5 bez problema... pa eto molio bi pomoc i ko zna na kojoj bi se maticnoj taj proc mogo dobro clockat. Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Do kolko novca? Koji RAM-i? DDR2 ili DDR3?
Pa glede rama se nema što razmišljati to je socket 775 i gore ide samo DDR2 mislim da ima 1 ili dvije MBO koje imaju kombinaciju sa 2 slota za DDR2 i 2 slota za DDR3 ali to nisu MBO za clockanje.
Mislim da se tu najbolje pokazao P35 ili P45 ovi između nisu baš za clockati i postizati neke impresivne rezultate.
Osobno mislim da se neisplati kupnja tog procesora i MBO za njega jer imaš slabu ponudu onih dobrih MBO za clockanje sa čipsetom P35/45 jedino polovne.
Taj biznis će te koštati cca 1.800kn te za tu cijenu imaš puno boljih opcija pogotovo AMD-a glede X3,X4 što Athlona pa čak i kombinacija sa X4 Phenomom.Pa razmisli mogučim kombinacijama sve zavisi koliko si spreman novaca dati.