Kupnja nove maticne ploce

poruka: 3
|
čitano: 1.205
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Trebam pomoc u vezi kupnje maticne...

Naime planiram kupit procesor Intel Core 2 Quad Q8300 pa me zanima koja bi bila maticna najbolja za taj procesor tj na kojoj maticnoj ploci bi se dao najbolje oc.... Jer sa imam Intel e6750 i imam gigabyte EP41 -UD3L i procesor uopce ne mogu kolkat na toj maticnoj cito sam po forumima i ljudim ai isto ne da matica da oc cpu... a kad sam imo gigabyte GA-P35-DS3L proces sam oc  na 2x3.5 bez problema... pa eto molio bi pomoc i ko zna na kojoj bi se maticnoj taj proc mogo dobro clockat. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
RE: Trebam pomoc u vezi kupnje maticne...

Do kolko novca? Koji RAM-i? DDR2 ili DDR3?

17 godina
neaktivan
Kupnja nove maticne ploce

Pa glede rama se nema što razmišljati to je socket 775 i gore ide samo DDR2{#} mislim da ima 1 ili dvije MBO koje imaju kombinaciju sa 2 slota za DDR2 i 2 slota za DDR3 ali to nisu MBO za clockanje.

Mislim da se tu najbolje pokazao P35 ili P45 ovi između nisu baš za clockati i postizati neke impresivne rezultate.

Osobno mislim da se neisplati kupnja tog procesora i MBO za njega jer imaš slabu ponudu onih dobrih MBO za clockanje sa čipsetom P35/45 jedino polovne.

Taj biznis će te koštati cca 1.800kn te za tu cijenu imaš puno boljih opcija pogotovo AMD-a glede X3,X4 što Athlona pa čak i kombinacija sa X4 Phenomom.Pa razmisli  mogučim kombinacijama sve zavisi koliko si spreman novaca dati.

MSI 460 GTX Hawk Thalon Attack
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 19:50 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice