Kompjuter pocinje "svirati" :(

poruka: 10
|
čitano: 8.183
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Nakon nekog vremena komp mi pocinje pustati neke zvukove iz kucista koji jako podsjecaju na hitnu pomoc.

to mi se vec par put dogodilo pa i sad prije 5 minuta kad sam poceo instalirati nesto.

jeli mi mozda nesto u kompu crklo ili je komp prijavio kakav virus?

Konfa pod "Moj PC"

Luckyluke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kompjuter pocinje "svirati" :(
luckyluke kaže...

Nakon nekog vremena komp mi pocinje pustati neke zvukove iz kucista koji jako podsjecaju na hitnu pomoc.

to mi se vec par put dogodilo pa i sad prije 5 minuta kad sam poceo instalirati nesto.

jeli mi mozda nesto u kompu crklo ili je komp prijavio kakav virus?

Konfa pod "Moj PC"

misliš na zvukove dok ti se boota BIOS...Izlanuo se 

evo ako jedan tvoj zvuk slici ovom

1. No beep at all - this means your motherboard is dead, either due to a defective or underpowered power supply, poorly seated CPU or RAM, or a dead-on-arrival board
2. One beep - board is working fine
3. One long beep then machine shuts down - faulty, improperly installed or missing CPU
4. 1 short(Beep) System booting is normally
5. 2 short(Beep) CMOS setting error
6. 1 long - 1 short(Beep) DRAM ERROR
7. 1 long - 2 short(Beep) Display card or monitor connected error
8. 1 long - 3 short(Beep) Keyboard Error
9. 1 long - 9 short(Beep) ROM Error
10. Long(Beep) continuous DRAM isn't inserted correctly
11. Short(Beep) continuous POWER supply has a problem
12. A two-tone siren, generally caused by overheating or out of specification voltages

ako to nema veze s BIOS beep-om onda ti je komp "živo biće" Iznenađen

e da i anti-virus kao avast imaju zvuk sirene kad pronađu virus...ljepo si skeniraj komp na detaljno i ocisti ga !

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 10:16 (sk8 4 life).
16 godina

Komp mi beepa dok radi,tj.kada je na desktopu.

Bez prestanka dok ga ja ne restartam Neodlučan

Luckyluke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo jedne slike na startupu.

Mozda zbog nje svira

Luckyluke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa probaj najprije skenirat komp malo sa avirom i malwarebytesom za svaki slučaj pa ako niš ne nađe preimenuj pa vidi.

det's a bulšit.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Mozda pomogne System Restore, probaj

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zavijanje poput sirene hitne pomoći često je znak pregrijavanja ili loše podešenog upozorenja o pregrijavanju. U BIOS-u je moguće namjestiti temperaturu kod koje počinje upozorenje - kod mene je na 70 C.

Npr. nakon što temp. procesora prijeđe 70 C, iz speakera se čuje zavijanje, a gasi se restartom računala. Ukoliko se ne učini nešto što će smanjiti temp. procesora (bolje hlađenje - npr. povećanje broja okretaja ventilatora na procesoru ili kućištu, ili otvaranje kućišta i upuhivanje hladnijeg zraka), zavijanje se opet javlja.

Provjeri postavke upozorenja u BIOS-u (ili aplikaciji za nadzor sustava koja je došla sa pločom, ako ju koristiš). Ako je upozorenje podešeno na 70 ili 80 stupnjeva, mogao bi imati problem sa hlađenjem - povjeri rade li ventilatori na procesoru i kućištu, povećaj broj okretaja ako možeš (na ventilatoru ili kroz BIOS, ovisno što imaš), očisti ventilatore ...

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kompjuter pocinje "svirati" :(
hrx kaže...

Zavijanje poput sirene hitne pomoći često je znak pregrijavanja ili loše podešenog upozorenja o pregrijavanju. U BIOS-u je moguće namjestiti temperaturu kod koje počinje upozorenje - kod mene je na 70 C.

Npr. nakon što temp. procesora prijeđe 70 C, iz speakera se čuje zavijanje, a gasi se restartom računala. Ukoliko se ne učini nešto što će smanjiti temp. procesora (bolje hlađenje - npr. povećanje broja okretaja ventilatora na procesoru ili kućištu, ili otvaranje kućišta i upuhivanje hladnijeg zraka), zavijanje se opet javlja.

Provjeri postavke upozorenja u BIOS-u (ili aplikaciji za nadzor sustava koja je došla sa pločom, ako ju koristiš). Ako je upozorenje podešeno na 70 ili 80 stupnjeva, mogao bi imati problem sa hlađenjem - povjeri rade li ventilatori na procesoru i kućištu, povećaj broj okretaja ako možeš (na ventilatoru ili kroz BIOS, ovisno što imaš), očisti ventilatore ...

He's the man. Čovjek zna.

det's a bulšit.
16 godina
neaktivan

a mozda ces dobit infarkt pa unaprid poziva hitnu

RazorNapster
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Eh ljudi sada vam mirne duse mogu reci da je problem rijesen.

Jedan zli trojan mi se uvukao pa avira pocela svirati Osmijeh

Format C: i problem rijesen!

Hvala na trudu svima!

Luckyluke!
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice