Koji ventilator uzeti sa AMD Phenom II X6 1090T?

poruka: 35
|
čitano: 6.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji ventilator uzeti sa AMD Phenom II X6 1090T??

Ljudi koji ventilator sa hladnjakom uzeti za ovog ljepotana??  =)

my computer is in my blood
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 14:53 (the mir).
Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 15:07 (dv14).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Koji ventilator uzeti sa AMD Phenom II X6 1090

Ovaj drugi nije za socket AM3, moja preporuka ide za Mugen 2 ili Thermaltake Jing ako ga uspiješ igdje nabaviti. Fenomenalan hladnjak, s 2 x 120mm na 800okr/min. Meni 1055t na 3.5 hladi fenomenalno. 

Temperatura

Matična ploča 30 °C  (86 °F)

CPU 33 °C  (91 °F)

1. CPU / 1. jezgra 21 °C  (70 °F)

1. CPU / 2. jezgra 21 °C  (70 °F)

1. CPU / 3. jezgra 21 °C  (70 °F)

1. CPU / 4. jezgra 21 °C  (70 °F)

1. CPU / 5. jezgra 21 °C  (70 °F)

1. CPU / 6. jezgra 21 °C  (70 °F)

Hladnjaci

CPU 860 RPM

Naponi

CPU jezgra 1.384 V

+3.3 V 3.376 V

+5 V 5.232 V

+12 V [ TRIAL VERSION ]

+5 V Standby 5.261 V

Ovo je slikano sad , nakon 2h cod-a .

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/1567767.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 4:36 (imba).
15 godina
imba kaže...

Ovaj drugi nije za socket AM3

nisam gledao :D

više od Mugen 2 mu ne treba

14 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan

Necu!!

17 godina
neaktivan
dv14 kaže...
imba kaže...
...............

više od Mugen 2 mu ne treba

IronManX2 kaže...

Pare nisu bitne,samo da dobro hladi! ni trgovina nije bitna,samo da je u hrv.!!

IronManX2 kaže...
dv14 kaže...

koliko para? hoćeš Oc-at ili ne?

.....

Necu!!

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
16 godina
neaktivan
IronManX2 kaže...

Necu!!

I vise nego dovoljan ako neces OCat i ako ces OCat.. Zalman CNPS10X Performa

http://www.youtube.com/watch?v=OYVVN_lrCog
14 godina
protjeran

Noctua NH-D14  590 kn - bolje hlađenje zrakom od ovog nema. Kod nas ga ima uzeti samo u Oprić Informatika (barem koliko ja znam)

Corsair Hydro H70  780 kn - isto tako vrhunsko hlađenje a imaš ga u ADM-u

Osobno ja bih izabrao Noctua...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 18:37 (0000).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
0000 kaže...

Noctua NH-D14  590 kn - bolje hlađenje zrakom od ovog nema. Kod nas ga ima uzeti samo u Oprić Informatika (barem koliko ja znam)

2-4 stupnjeva manje za 300-450kn više......??

14 godina
protjeran
the mir kaže...
0000 kaže...

2-4 stupnjeva manje za 300-450kn više......??

U odnosu na šta??

15 godina

Ako pare nisu problem uzmi NH-D14 {#}

Moj PC  
3 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

Pošto ne misliš overcklokirat procesor mislim da bi bilo glupo uzimat neki skupi hladnjak jer od njega nećeš imati nikakve korsiti. Ja bi ti preporućio da si uzmeš neki jeftiniji a ne neko hladanjak od 500kn. Evo ja bi ti preporučio ovaj KLIK  preko te cjene nikako nebi išao ako ne misliš overcklokirati.

visit http://www.youtube.com/user/zoja26pro?feature=mhum
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

ako neće clockati onda neka uzme neki jeftini 150-250kn. ipak je svaki aftermarket bolji od stock

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

ak ne mislis clockat, Scythe Katana 3 za 180kn ti je sasvim dovoljna!

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa ako neće klokat šta onda uopće išta kupuje, neka ostavi stock hladnjak, koji će mu qurac išta bolje...

Ja sam mu za prijedlog dao Noctua jer je i sam rekao da mu novci nisu problem pa sam po svakoj logici i pretpostavio da treba bolje hlađenje radi oc-a

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
0000 kaže...

Pa ako neće klokat šta onda uopće išta kupuje, neka ostavi stock hladnjak, koji će mu qurac išta bolje...

Ja sam mu za prijedlog dao Noctua jer je i sam rekao da mu novci nisu problem pa sam po svakoj logici i pretpostavio da treba bolje hlađenje radi oc-a

problem je u tome što je stock dosta bučan

14 godina
protjeran
dv14 kaže...

problem je u tome što je stock dosta bučan

Pa tražiti hladnjak neovisno o tome koliko je skup samo radi toga šta je stock malo bučniji???

A uz to vi mu preporučujete Zalman Performu koji ne da nije tih nego uz njega bilo kakav rad na kompu postane iritantan radi buke koju stvara...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:18 (0000).
15 godina
neaktivan

uzmi sebi ipak malo bolji cooler, tipa mugen 2, ne moras nista pretjerano, ali u tom rangu negdje..zasto ?

pa sad kazes neces clockat, za mjesec dana ces mozda htjet, iz bilo kojeg razloga, i fino je imat malo bolji hladnjak koji ce to moc sve fino hladit, a ne da ti se proc onda pregrijava, ili da moras kupit drugi, ili da odustanes skroz od clockanja..

procesor ti ima otkljucan mnozitelj i steta je ne clockat ga, bar malo..ja bi to uradio cisto radi iskustva (tako sam i kod sebe, nije da mi treba, nije da sam nesto posebno clocko, prosto da vidim sta je to, da se malo naucim, bilo mi prvi put)

a ako ne radi toga, uzmi onda radi toga da i pod najvecim opterecenjem ne cujes cooler od proca nikako..mozes si sredit sve ventove u kucistu da se skoro ne cuju, ukljucujuci i od procesora..

uradio sam to kod sebe, i moram rec da nisam nikad ni pomislio koliki je to 'luksuz'..(prije mi ventovi radili na 12V, dok nisam skonto kako promijenit na 7V, i uzeo katanu)

cooler je prosto sitnica na koju mnogi ne obracaju paznju, a vrijedi para..to ti je isto ko da uzmes konfu od 10 000KN, a monitor 19'', ili mis od 100KN..

15 godina
@0000 nekima je važno da im komp bude tih(a i meni) pa zašto onda ne platiti oko 200kn za neki pristojan hladnjak
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
0000 kaže...
A uz to vi mu preporučujete Zalman Performu koji ne da nije tih nego uz njega bilo kakav rad na kompu postane iritantan radi buke koju stvara...

Poštujem tvoj komentar, ali samo do jedne granice. Zašto?

Pa svaki je čovjek individua za sebe, i isto tako svatko od nas je osjetljiv na buku više ili manje. Ako si ti koristio Performu i tebi je bio bučan, to ne znači da će i nekom drugom biti.

A ako nisi koristio onda nemaš pravo davat takav komentar.

Isto tako uz Performu dolazi "RC24P Fan Speed Resistor" koji naravno ako spojiš, vent se onda vrti na najviše 1.350 RPM, (moj na 1.450).

Nečujan je... ne znam ni da radi, a bez RC24P resistora ga čujem (onak tek toliko), i to samo kad pokrenem neki CPU stress test. A možda sam ja nagluh, pa ga zato ne čujem.

Vrijedi svake kune koju sam dao za njega.

Otključani X2 555, dakle X4 B55 na 3.70 GHz pod OCCT-om ili Primeom95 nejde više od 45°C, sa spojenim RC24P Fan Speed Resistorom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 22:52 (Rupy).
14 godina
neaktivan
0000 kaže...

Kad sam mislio "pare nisu bitne" nisam mislio na vodeno hladenje,ali tnx za nocuta,ali ko ce to narucit iz oprica,uzet cu ovaj zolman,zapravo jos cu malo gledat! tnx

14 godina
neaktivan

a sorry,ja san OC pomjeso sa necim,koliko znam ovaj CPU je 3.3 GHz ja sam mislio na 3.5 maximalno na 3.6 ono znate "reda radi" {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Rupy kaže...
0000 kaže...

Poštujem tvoj komentar, ali samo do jedne granice. Zašto?

Pa svaki je čovjek individua za sebe, i isto tako svatko od nas je osjetljiv na buku više ili manje. Ako si ti koristio Performu i tebi je bio bučan, to ne znači da će i nekom drugom biti.

A ako nisi koristio onda nemaš pravo davat takav komentar.

Isto tako uz Performu dolazi "RC24P Fan Speed Resistor" koji naravno ako spojiš, vent se onda vrti na najviše 1.350 RPM, (moj na 1.450).

Nečujan je... ne znam ni da radi, a bez RC24P resistora ga čujem (onak tek toliko), i to samo kad pokrenem neki CPU stress test. A možda sam ja nagluh, pa ga zato ne čujem.

Vrijedi svake kune koju sam dao za njega.

Otključani X2 555, dakle X4 B55 na 3.70 GHz pod OCCT-om ili Primeom95 nejde više od 45°C, sa spojenim RC24P Fan Speed Resistorom.

Koristio sam Performu i zato znam o čemu pričam i stvarno je bučan, bez fan speed resistora, ali i s njim nije bio ništa tiši od stock coolera. Inače imam Phenom II X3 pa neznam dolazi li i sa X6 isti stock cooler pa o tome neću raspravljati... Možda sam u krivu, ali po mom mišljenju Performa stvarno nije sinonim za tih rad

Ako mu je bitna tišina neka uzme nešto jeftinije tipa Katana ili Samurai ZZ kojeg trenutno imam i sam, a hladnjak je stvarno tih i na full loadu s visokim taktovima. Uz njih se isto može postići skroz pristojan OC

Ako hoće nešto ozbiljnije i namjerava OC-ati a tišina mu nije na najbitnija, onda neka uzme Performu, Mugena, Yasyu...

A ako stvarno hoće najbolje onda Noctua kako sam rekao i to je to...

14 godina
neaktivan

Koji cooler uzeti a da dobro hladi,nije bučan i da nije preskup.Radi se o procesoru AMD Phenom II X6 1090T.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Iz iskustva (s obzirom da je tema malo starija), koji cooler bi preporučili kao summa summarum, a da je relativno tih (za usporedbu npr. kao stock na 4500 rpm) i po mogućnosti da se ne moraju mijenjati one plastike na matičnoj? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 9:39 (philotanus).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji ventilator uzeti sa AMD Phenom II X6 1090
philotanus kaže...

Iz iskustva (s obzirom da je tema malo starija), koji cooler bi preporučili kao summa summarum, a da je relativno tih (za usporedbu npr. kao stock na 4500 rpm) i po mogućnosti da se ne moraju mijenjati one plastike na matičnoj? 

Mislim da najbolji odnos hlađenja/buke/cijene i relativno lake instalacije imaju Arctic Cooling hladnjaci:

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=05090303&naziv=arctic-cooling

No, što se tiče same instalacije, upitaj prodavača da ne bi bilo da ipak moraš skidati backplate/plastiku.

16 godina
neaktivan
Uzmi si Corsair H80 ili H100 i to je to.
http://www.galaksija.com/planeta/novac.htm
14 godina
neaktivan

Jel moze Scythe Katana 3 na AMD Phenom II X6 1055T?
Na stranici pise  za x4 i ostale,ne za x6?

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice