Koji procesor za ovu matičnu?

poruka: 16
|
čitano: 1.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji procesor za ovu matičnu

Pozdrav ljudi,

ovaj postojeći procesor mi je izgorio. Sad naravno trebam novi koji mi paše na ovu matičnu (ili da kupim isti?) http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3006. Molim Vas za savjet, komp koristim najčešće za igre. Kad već pitam, evo još jedno pitanje: bi li dobio što na perfomansama kod igri kad bi pojačao memoriju? Unaprijed zahvalan Smijeh

zeko73
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 0:33 (zeko73).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koji procesor za ovu matičnu
zeko73 kaže...

Pozdrav ljudi,

ovaj postojeći procesor mi je izgorio. Sad naravno trebam novi koji mi paše na ovu matičnu (ili da kupim isti?) http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3006. Molim Vas za savjet, komp koristim najčešće za igre. Kad već pitam, evo još jedno pitanje: bi li dobio što na perfomansama kod igri kad bi pojačao memoriju? Unaprijed zahvalan Smijeh

Pa imaš na stranici CPU Support List za tu matičnu ploču.

Ovisi koliko želiš potrošiti love za procesor, takav sebi i izaberi.

Dobio bi na performansama u igrama kad bi pojačao npr. sa još 2 GB memorije.

It's good to be smart - It's smarter to be good
15 godina
boxer kaže...
zeko73 kaže...

Pozdrav ljudi,

Pa imaš na stranici CPU Support List za tu matičnu ploču.

Ovisi koliko želiš potrošiti love za procesor, takav sebi i izaberi.

Dobio bi na performansama u igrama kad bi pojačao npr. sa još 2 GB memorije.

Ma znam da ima support list ali ne bi iša sa nečim skupim ako ne bi dobio na perfomansama a pošto ja nisam baš neki ekspert onda pitam VasSmijeh

zeko73
15 godina
neaktivan
zeko73 kaže...

Ma znam da ima support list ali ne bi iša sa nečim skupim ako ne bi dobio na perfomansama a pošto ja nisam baš neki ekspert onda pitam VasSmijeh

današnjim igrama 2gb rama je minimum,4gb rama je preporučeno

tako da pretpostavljam da bi sa 4gb rama igre trebale glađe ići ^^

i ja  planiram nadogradnju

15 godina

Pa kad več uzimaš novo stavi neki sa 4 jezgre. Sad sve ovisi kolko novaca misliš potrošit???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

stavi bios novi i moš šta oš

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Koji procesor za ovu matičnu?
zabranjeniples kaže...

Pa kad več uzimaš novo stavi neki sa 4 jezgre. Sad sve ovisi kolko novaca misliš potrošit???

A može li na ovu matičnu sa četiri jezgre i ima li uopće smisla, odnosno što ću dobit sa time?

zeko73
15 godina
patch123 kaže...
zeko73 kaže...

današnjim igrama 2gb rama je minimum,4gb rama je preporučeno

tako da pretpostavljam da bi sa 4gb rama igre trebale glađe ići ^^

i ja  planiram nadogradnju

a jel mogu ići memorije od različitih proizvođača ili moraju bit iste?

zeko73
15 godina
zeko73 kaže...

A može li na ovu matičnu sa četiri jezgre i ima li uopće smisla, odnosno što ću dobit sa time?

Mogu ić 4 jezgre (imaš pod cpu support list koji su podržani). Naravno da ima smisla, u bližoj budučnosti 4 jezgre češ itekako koristit. Sad, opet kažem, sve ovisi kolko novaca misliš potrošit i naravno, bilo bi dobro da nemaš neki šrot od 400w??

zeko73 kaže...

Možeš ić na različite proizvođaće, ali bilo bi idealno kad bi bile istog. Međutim bar gledaj da su na istim frekvencijama.

15 godina
zabranjeniples kaže...
zeko73 kaže...

Mogu ić 4 jezgre (imaš pod cpu support list koji su podržani). Naravno da ima smisla, u bližoj budučnosti 4 jezgre češ itekako koristit. Sad, opet kažem, sve ovisi kolko novaca misliš potrošit i naravno, bilo bi dobro da nemaš neki šrot od 400w??

zeko73 kaže...

Možeš ić na različite proizvođaće, ali bilo bi idealno kad bi bile istog. Međutim bar gledaj da su na istim frekvencijama.

ha šrot vjerovatno je...napajanje je išlo sa kućištem, neka liva marka...coedegen mini tower3, 332-ca,psu 400w s 12...jel oćeš reći da mi triba jače napajanje ako bi stvaija cpu sa 4 jezgre?

p.s a kome pare danas nisu problem Plač

zeko73
16 godina
neaktivan
zeko73 kaže...

Definitvno pazi da su na istim frekvencijama,inače će ona memorija koja radi na bržoj frekveniciji spustiti svoj takt da radi na frekvenciji ove druge memorije(nižoj frekvenciji) i s time automatski gubiš na performansama.

alrighty then
15 godina

kad kažete na istoj frekvenciji mislite na mhz ili..? Možda se Vama  čini smiješno ovo što pitam ali ja nisam baš stručan za ove stvari...ajmo reć da se nadograđujemIzlanuo se

zeko73
15 godina
zeko73 kaže...

kad kažete na istoj frekvenciji mislite na mhz ili..?

Da!!! I bilo bi dobro uzet neko jače napajanje. Codegen je definitvno šrot kakvog nema. Uzmi bar Fortron 400PNF (nekih 260kn) ili u boljem slučaju corsair CX400, silver power 400, fortron bluestorm II 400 (nekih 360-400kn).

15 godina
zabranjeniples kaže...
zeko73 kaže...

kad kažete na istoj frekvenciji mislite na mhz ili..?

Da!!! I bilo bi dobro uzet neko jače napajanje. Codegen je definitvno šrot kakvog nema. Uzmi bar Fortron 400PNF (nekih 260kn) ili u boljem slučaju corsair CX400, silver power 400, fortron bluestorm II 400 (nekih 360-400kn).

Pa dobro slažem se da nije neka kvaliteta ali za sada ću ga ipak ostaviti jer kako je krenulo ja ću sve izminjat hahaha jer  mi sad na financijskom planu ne cvitaju ruže...znači kod memorije ako ne nađem istu,  tribam bar paziti da je 800 mhz kao i ova koju sad imam?

zeko73
15 godina
zeko73 kaže...

znači kod memorije ako ne nađem istu,  tribam bar paziti da je 800 mhz kao i ova koju sad imam?

Da, to pazi. Ali ako i uzmeš recimo neku na 1066mhz, ona bi u najboljem slučaju isto radila na 800mhz. U najgorem slučaju bi ti stvarala poteškoće i zajebaxala te. Međutim, ovaj drugi slučaj je rijetkost.

15 godina
zeko73 kaže...
zabranjeniples kaže...

evo zanima bi da li bi sa ovakvim procesorom dobio na performansama i ako bih onda na čemu, na kojim aplikacijama? evo linka....http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05060314&id_artikl=050.603.186...isplati li mi se dati 200 kuna više?

zeko73
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice