Koji procesor kupiti ??

poruka: 27
|
čitano: 8.892
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

Ja si mislim kupit novi i bolji procesor za zahtijevnije igre od 600 kn i sad neznam koji i kakav da kupim.

Maticna: MCP6P M2+ 6.1

Ja se bas ne kuzim u procesore al ak ima jedan procesor koj ja trazim dal bi ja trebao imat napajanje bolje sad iam 250 W ili hladnjak bolji?? Ja bi htio neki visejezgreni procesor pa bih htio vase prijedloge i komentare.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koji procesor kupiti ??
matoSh kaže...

Ja si mislim kupit novi i bolji procesor za zahtijevnije igre od 600 kn i sad neznam koji i kakav da kupim.

Ja se bas ne kuzim u procesore al ak ima jedan procesor koj ja trazim dal bi ja trebao imat napajanje bolje sad iam 250 W ili hladnjak bolji?? Ja bi htio neki visejezgreni procesor pa bih htio vase prijedloge i komentare.

Na tvoju maticnu s najnovijim Biosom-om bi trebali ic svi novi procesori samo je malo smotano to oznaceno pa se ne vidi tocno koji moze ic a koji ne od novih AM3 procesora. Uglavnom za preptostavit je da budu isli svi do 95W kak je oznaceno fino a takav je i maticna  pa ne prima procesore od 125W ili jace nikako i toga se treba drzat itekak. Ne znam di mislis kupovat procesor no evo  na izbor par komada iz ADM recimo do 600kn, prvi je trojezgreni proc na 2.9 ghz  a ostala dva su dvojezgreni procesori na 3.0 ghz svaki.Cool

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/content.php?S_ID=370

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/cpu_support.php?S_ID=370

15 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

Od tih 3 koji je bolji?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 14:42 (matoSh).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
matoSh kaže...

evo pikni ovaj i nema strava

AMD Phenom™ II X2 z555 HDZ555WFK2DGM 3200Mhz 4000Mhz 80W

mada ti toplo preporučam da promineš i matičnu jer pomekad je važnija matična i čipset nego sami proc

I Jadantisi
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 16:42 (giga).
15 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

jel

INTEL Core 2 Quad Q6600 dobar za igranje novijih igrica
nedim
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
matoSh kaže...

...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 0:13 (1BIT).
16 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

Molio bi savjet za odabir AMD procesora oko 500kn; MBO GA-MA78GM-S2H ;Gigabyte Radeon HD4670 512MB ;19" LCD ,komp služi prvenstveno za igrice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
55pero kaže...

Molio bi savjet za odabir AMD procesora oko 500kn; MBO GA-MA78GM-S2H ;Gigabyte Radeon HD4670 512MB ;19" LCD ,komp služi prvenstveno za igrice.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7654!!!!!! Samo češ trebat flashat BIOS ako ti nije bar na F8 verziji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 10:42 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
55pero kaže...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7654!!!!!! Samo češ trebat flashat BIOS ako ti nije bar na F8 verziji.

BIOS je  F11  a verzija ploče 1.1

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 18:53 (55pero).
15 godina
55pero kaže...

BIOS je  F11 a verzija ploče 1.1

Onda će bit sve ok Namigiva.

16 godina
neaktivan

Još se dvoumim između  Athlon II X3 425 2,7GHZ   i  ATHLON II X2 250 3,0GHZ jer sutra idem naručiti,dali može još neki savjet.

16 godina
neaktivan
55pero kaže...

Još se dvoumim između  Athlon II X3 425 2,7GHZ   i  ATHLON II X2 250 3,0GHZ jer sutra idem naručiti,dali može još neki savjet.

Između ta dva onda ovaj prvi Cool

RIDER
15 godina
Koji procesor kupiti ??

Uzmi athlon II x3 425 kao što je već rečeno, jer to je najbolje što za te novce možeš dobitNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rider15 kaže...
55pero kaže...

Dali je bitnije za igre da ima više jezgri i cache?

16 godina
neaktivan
55pero kaže...
rider15 kaže...
55pero kaže...

Dali je bitnije za igre da ima više jezgri i cache?

Pa bitno ti je ako si neki gamer da ima što više jezgri i cache memorije  lakše ćeš jače igre pokretati a ako koristiš programe onda ti je dobro da imaš što više cache memorije Osmijeh

RIDER
16 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

Danas sa uzeo ipak Athlon II X3 425 i zasad radi dobro hvala na pomoći.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

ljud imam konfu:fortron 350 w,wd cg 500GB,zotac geforce 9500gt,ga-945p-s3,core 2 duo 1.86 ghz 2 mb cachea,800 mhz fsb.

PITANJE:da li bi mi bilo bolje da kupim hladnjak za ovog (scythe mugen 2) pa ga overklokam(proizvodi proces mu je 55nm) i ima samo virtualization technology fičr

ILI da kupim pentium dual core 2.8 ghz, 2 mb cachea, 45nm, koji ima dosta novih fičra i veći takt.

MOLIM ODG ČIM PRIJE......pliz

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 17:35 (Plahi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Plahi kaže...

ILI da kupim pentium dual core 2.8 ghz, 2 mb cachea, 45nm, koji ima dosta novih fičra i veći takt.

Iskreno, ja bi naklokao tog dokle ide. Vidim da ti i grafa već polako izlazi iz štosa. Dakle moj je savjet da naklokaš tog kolko ide, i istovremeno skupljaš novce za nešto novije i bolje (najisplativije prijeć na AMD). I Mugen 2 je skup za tvoje potrebe. Sasvim dovoljan će ti bit Katana 3. Ali probaj sa stock coolerom dokle ide, da znaš otprilike di si.

17 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

Vidim da je MBO dosta stara čipset P945 pa pretpostavljam da je sada gore procesor E6300 naravno stari model.Pa je najbolje da odeš na stranice proizvođača MBO i vidiš točno koje procesore možeš

staviti gore pa onda odlučiš glede financija šta ti je isplativije.Kupnjom coolera i clockom mislim da baš nečeš puno dobiti, a i grafa je poprilično slaba da bi osjetio neka poboljšanja ukoliko su u pitanju igre.

Koliko je krznaša u igri pa bi onda lakše mogao savjet pasti.

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 17:46 (Smille).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovog naklokam do 2.5 ghz ali je svejedno za krepati spor,a pentiuma bi sa 2.8 mogo dić i na poštenih 4 ghz s mugenom 2 ili čak nekim vodenim a za grafu nema beda,nova stiže,radeonka hd 4870

15 godina
Koji procesor kupiti ??

Da, ali opet se postavlja pitanje može li tvoja ploča pogurat pošteni OC. Dakle, neznam šta da ti kažem. Ako misliš da bez greške možeš s tom pločom preko do 4ghz ili preko, onda uzmi. I nikakvo vodeno hlađenje ti nije potrebno. Katana 3 je isto dovoljan. Ali opet, moj bi savjet bio da se malo strpiš i skupiš još novaca, mada ne znam kolko sad imaš na raspolaganju pa prijeđeš primjerice na AMD. Jer za ne neke prevelike novce možeš dobit uistinu pristojnu AMD konfiguraciju. A i grafa ti ne treba s obzirom da kažeš da ti HD4870 stiže.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 18:14 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vodeno ti netreba sasvim dovoljno za overclock ti  je i mugen 2 kasnije kad ti stigne grafa onda samo sebi još clockaš procesor i imaš sasvim solidan pcNamigiva

RIDER
15 godina
Koji procesor kupiti ??

Evo sad tek vidim da tvoja ploča uopće ne podržava Dual Core E6300 2.8ghz. Tako da to zaboravi. Ostaje ti jedino ili naklokat tog kolko ide ili poslušat mene i skupit nešto novaca i prebacit se na AMD (zaista ti kažem, za ne neke prevelike novce dobiješ pristojnu konfu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

Da li netko zna gdje kupit core 2 duo e6XXX 2.XX ghz 4MB cache ili core 2 extreme x6800 2.93 ghz , 4 MB cache  ili pentium D 960,3.6ghz,2 mb cache, i po kojoj cijeni?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 19:52 (Plahi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

Ovako imam Hp prjenosnik u kojem imam AMD Turion 64x2 mobile TL60 2000mhz.

Sad me zanima dali smijem u njega stavti  Amd Turion 64x2 mobile TL68 2400mhz.

i zanima me gdje ga se može u trgovinama kupiti.

ovaj procesor koji mi je u laptopu je na izdisaju tako da vas molim za pomoć da to rješim.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam imao pojma da je tako teško doći do informacije o kupnji procesora. pitao sam danas u više trgovina informatičke opreme ali gotovo su me svi uputili da se obratim Hp serviserima.

Kada sam njih kontaktirao žive drame jedni traže da donesem prjenosnik u servis, drugi traže broj sa poleđine i broj s procesora pa će poslati upit dobavljaču i itd.

kad sam ih pitao dali može u moj laptop iči nešto brži procesor rekli su mi da to vidim sam na stranicama od HP.com a tamo vidjeti koji su sve procesori kontabitilni s mojom matičnom pločom..

što nije nimalo lak zadatak saznati.

E sad se očekiva od mene da ja znam koji procesor mogu staviti u laptop, čemu onda služe serviseri kad to ne znaju.Iznenađen

17 godina
neaktivan
Koji procesor kupiti ??

Imaš tih procesora na njuškalu za kupiti, ali jedino moraš saznati koji ti paše na MBO pa bi ja poslao upit i na PCE u forum "mobilno" i podforum "Prijenosnici" možda tamo dobiješ toliko traženi podatak i pomoć.

Semprom140 stiže bolji 5BE...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice