Koji biste mi procesor preporučili uz HD5870 Vapor-X ili HD5970?Koji bi imao najveće performanse u igrama(intel i7,phenom x4 BE...)
Samo mi ne spominjite intel i5.
Koji biste mi procesor preporučili uz HD5870 Vapor-X ili HD5970?Koji bi imao najveće performanse u igrama(intel i7,phenom x4 BE...)
Samo mi ne spominjite intel i5.
Koju imaš matičnu i do koliko para?
Nemam još matičnu(to je za novi PC).
Do 2050kn.
Intel core i5 750
Sad sam vidio "ne spominjite i5"
Ako ćeš AMD možeš ići na PhenomII x4 940BE----1150 kn
MB GIGABYTE M790XT UD4P----930 KN
TO JE SAMO MOJE MIŠLJENJE,JA OSOBNO IMAM STARI AM2 PROC I DDR2 MEMORIJU IIGRAM I VRTIM SVE ŠTA SE NA TRŽIŠTU NUDI.
U INTELA SE NE KUŽI BAŠ NAJ NAJ ,ODLIČAN JE TO SVAKAKO,ALI ZA 2050 KN KAJ GOD KUPIŠ NEMREŠ FULAT.
ZA GODINU ILI DVE ĆE TO TAKO I TAKO BITI STARA KANTA KO I OVO MOJE.TAK DA NE BACAJ PREVIŠE LOVE
Veći je gušt sa manje love složit dobru kantu,jer sa velikim parama se ne može pogriješit,ali je malo snobovski,ali ak mame i tate plaćaju samo udri
Veći je gušt sa manje love složit dobru kantu,jer sa velikim parama se ne može pogriješit,ali je malo snobovski,ali ak mame i tate plaćaju samo udri
Točno.Inače,dajem 9000-9500kn za cijelu konfu.Planiram u to ugurati Radeon HD5970 i neki dobar ntelov ili AMD-ov procesor(konkretno,AMD II x4 965 BE vs Intel i7 860?).
Je li to moguće?
samo intelov proc I7 860 viši od 2000kn,matična ak već oćeš high ti je min. 1200kn pa na dalje
grafička koliko vidim dođe preko 4500kn, a di ti je još RAM, dobro napajanje, veće kućište(obavezno zbog temp.), bez dobrih zvučnika ta mašina ne bi bila ("TO") a di je hard,
tako koliko vidim po procesoru i grafi koju ti želiš,bojim se da 9 somova je pre malo
A koji procesor u igrama daje bolje performanse:Intel i7 860 ili AMD Phenom II x4 965 BE?
Phenom II x4 965 BE
Ja sam jako zadovoljan sa tim procesorom, a dilemu bi ti trebalo rijesiti
to sto je Intel duplo skuplji kada ubrojis i cjenu maticne....
Gore sam negdje procitao da ces dati 4500 kn za graficku.....nemoj biti lud!!!!
E može mi neko preporučit proc socket 775 do 1000kn,za frenda je...Rama ima 4gb,nVidijunu 8500 ili 8600gt nisam siguran
EDIT:AM2 je,zezno sam se
možda samo razmišlja na glas,pa ga mi čujemo
Za tu konfiguraciju mu je dovoljan Athlon 64 X2 6000+ 3.11GHz....
Po meni mu se ne isplati ici na ista vise od toga....
Najbolje otiči na stranice proizvođača MBO i vidjeti koje procesore podržava(nisi naveo točan naziv MBO) da "pitam vidovitog milana" o čemu se tu radi.
Izgleda da nisi u ništa siguran? De raspitaj se točno o čemu se radi i za čega će služiti/služi komp i koje napajanje ima?
Trebao bi neki X2 proc vjerojatno, ali kad saznaš MBO javi.
koja je matična,jer za soma kuna možeš ugurat dvojezgrenu raketu od proca,a možda ide i kakav phenom
mislim da amd 6000+ će teško nabavit,tj moći kupit,inače ja ga imam i sve za sada vrti,ali mu je odlična alternativa X2 545 ILI X2 550 BE ,a cijena je skupljeg ispod 700kn
A koji procesor u igrama daje bolje performanse:Intel i7 860 ili AMD Phenom II x4 965 BE?
Oba su zvijerke, ako gledas danasnje bolje ti je rijesenje Phenom (cijena/performanse), ali za buducnost ipak i7. Ako ides na Phenoma razmisli o 955 BE, dosta je pojeftinio, moze ga se naci od 1150 kn.
Koja ti je ovo već tema po redu??? Sve su ti iste!!! Što misliš o ovom onom i5 i7 radeon , gamer konfa, bla bla, bla truć!!
Koja ti je ovo već tema po redu??? Sve su ti iste!!! Što misliš o ovom onom i5 i7 radeon , gamer konfa, bla bla, bla truć!!
Oba su zvijerke, ako gledas danasnje bolje ti je rijesenje Phenom (cijena/performanse), ali za buducnost ipak i7. Ako ides na Phenoma razmisli o 955 BE, dosta je pojeftinio, moze ga se naci od 1150 kn.
nikakva buducnost nije i7 za igre kao sto nije ni Phenom! Najveca razlika je u tome sto je i7 namijenjen za profesionalnu upotrebu dok mu u svemu ostalome (u ovoj temi je rijec o igrama ne) Phenom odlicno parira za puno manju cijenu.
Jos je vazan cimbenik ostatak konfiguracije:
svatko tko zna nesto malo o hardwareu zna da je solucija br. 1 daleko jeftinija (a realno imat ces 3-4 fps-a manje nego solucija 2)
EDIT: graficka je ionako najvise bitna za igre
Phenom II x4 965 BE kida i i7 920 a kamoli i7 860
Najbolji za igranje je onaj u obliku lopte.
nikakva buducnost nije i7 za igre kao sto nije ni Phenom! Najveca razlika je u tome sto je i7 namijenjen za profesionalnu upotrebu dok mu u svemu ostalome (u ovoj temi je rijec o igrama ne) Phenom odlicno parira za puno manju cijenu.
Jos je vazan cimbenik ostatak konfiguracije:
svatko tko zna nesto malo o hardwareu zna da je solucija br. 1 daleko jeftinija (a realno imat ces 3-4 fps-a manje nego solucija 2)
EDIT: graficka je ionako najvise bitna za igre
Ali postoji treća solucija koja je best buy i jaca od AMD-a, a to je i5.
Ali postoji treća solucija koja je best buy i jaca od AMD-a, a to je i5.
da to sam zaboravio ali nekako mi je cudan taj 1156 socket, ipak se navodi da je to kao prijelazni
neznam, planira li Intel u skorije vrijeme izbaciti jos i5 quadova?
Najbolji za igranje je onaj u obliku lopte.
Zao mi je uopce kliknuti palcic ledo!!
Čekajte,sad mi se sve pomiješalo.Dakle,izbor mi se svodi na 2 procesora(jer i5 sa hd5970 proizvodi"usko grlo").
Intel Core i7 860 ili AMD Phenom II x4 965 Black Edition?
Koji je bolji(iako su mi igre najbitnije tj.koji će više pasati sa HD5970)?
Čekajte,sad mi se sve pomiješalo.Dakle,izbor mi se svodi na 2 procesora(jer i5 sa hd5970 proizvodi"usko grlo").
Intel Core i7 860 ili AMD Phenom II x4 965 Black Edition?
Koji je bolji(iako su mi igre najbitnije tj.koji će više pasati sa HD5970)?
Phenom 965 ce vise pasati jer radi na visem taktu - bolje hrani 5970
Iako...trebalo bi ga OCati ba 3.5GHz bar (znaci 300MHz gore).
Ali isto tako ako dovoljno OCas i7 moze i on nahraniti 5970.
razlika je u cijeni i kolko % im povisujes takt
Naporan si sa gamer konfama i ostalim stvarima! Imaš svoju temu koju si ranije otvorio pa tamo piši. Ne trebaš otvarat novu temu kad god se sjetiš!