Koji proc je bolji AMD A8-4500 ili Intel i3-3110M?

poruka: 12
|
čitano: 11.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Koji procesor je bolji

pozdrav ,zanima me AMD Elite Quad-Core A8-4500M procesor koji se nalazi u HP 455 jeli on bolji od Intel® Core™ i3-3110M (2.4GHz, 3M) procesora kojeg ima ona Toshiba i ovog  Intel® Core™ i5-4200U (2.60 GHz Turbo) procesora kojeg ima ovaj Acer

znaci zanima me osim odabira laptopa kakav je taj AMD u odnosu na ove Intel procesore jer i3 ima 2 jezgre a AMD ima 4

a laptop ce se koristit za gledanje filmova online surfanje netom gledanje youtube-a i igranje igrica

nikad nisam imao AMD procesor a ni AMD Radeon graficku

dosad sam uvjek imao Intel i Nvidia pa se zato toliko i raspitujem

Hvala unaprijed svima na pomoci

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 0:20 (r4pt0r).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji procesor je bolji

Intelovi procesori su ti bolji u procesorskom dijelu(mada u normalnom radu nečeš primjetit neku razliku osim kod zahtjevnih aplikacija), jedino amd ima bolju integriranu grafiku tako da bolje vrti igre

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji procesor je bolji

od ovih navedenih laptopa koji bi bolje vrtio igre

0 0 hvala 0
17 godina
Koji procesor je bolji

Od tih najbolje bi vrtio Hp probook 455 jer ima najjaču grafilčku karticu. Kod toshibe ne piše da ima odvojenu grafičku karticu pa vjerojatno koristi integriranu intel hd4000. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

U tom cijenovnom rangu najbolji laptopi (cijene za Hrvatsku) do nekih 4000kn tj. 1000KM.

Acer V5-552G   - AMD Quad Core, 8GB, 1TB, HD8750 2GB - 3799Kn - jako dobar hardver, hibridni crossfire, lijep izgled, nema optički čitač - od svih za igranje najbolji ! 

HP probook 470 G1  -  Intel Core i3 4000M 2,40GHz, 4 GB DDR3, 500GB HDD, 17,3" , Kamera, DVD-RW, AMD MR HD 8750M 

Lenovo G510 -  Intel Core i3 4000M 2,40GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB + 8GB SSHD, 15.6" HD LED (1366x768), AMD MR HD 8750M 2 GB -3600Kn - jako dobra tipkovnica, hardver, laka nadogradnja. 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji proc je bolji AMD A8-4500 ili Intel i3-31
Neznam jel si primijetio da on kupuje u bosni?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan

Jesam primjetio sam ! 

Jesi ti primjeto da sam ja napisao da su to cijene za Hrv. ? 

Pa neka si traži po njihovim dućanima ! 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

meni u obzir dolazi samo taj katarina shop zato jer imam neke racune 

s tim shopom koje cu izravnati tako sto cu uzeti laptop kod njih

sad osim ovog AMD i i3 ima i onaj acer sa i5 procesorom

pa kakav vam se cini on

bili on mogao raditi sve sto meni treba

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

AMD bi ali najnovije igre na nekom minimumu grafike ,jedino nešto starije bi dobro radile ,za igranje treba dobra vanjska grafička a ti su ti kompovi nešto skuplji

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 22:12 (zelja55).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

u biti tek sad vidim da AMD ima neku vanjsku grafićku nije baš posebna ali jača od ostala dva laptopa evo ti podaci za usporedbu http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-8750M.87147.0.html

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koji procesor je bolji

Uzmi Acer ako možeš. Ako se planiraš igrati izbjegavaj Intelovu grafiku na laptopima (koja je većinom prisutna na jeftinijim laptopima); sa najslabijim modelom AMD-ove ili nVidijine mobilne grafičke imaš bolje performanse nego sa Intelovom. Na tom Acerovom modelu imaš kvalitetan i5 procesor, solidnu grafičku (HD 8670M), srednjeg ranga (ako ne pretjeruješ sa grafičkim postavkama u novijim igrama). Jedino možda ima malo rama za današnje "standarde". Informiraj se da li je moguće nadograditi laptop sa još memorije i kolikim maksimallnim kapacitetom (ovisno o matičnoj ploči laptopa). Osobno bih ti preporučio da uzmeš neki laptop sa većim ekranom, bar 17 incha ali onda dobiješ slabiji procesor i grafičku zbog većeg ekrana... tako je i meni bilo kad sam uzimao ACER v3-731g, mogao sam birati između drugog laptopa sa manjim ekranom/boljim hardverom, od 15 incha i tog Acerovog modela sa 17 incha/slabijim hardverom. Na kraju sam odabrao Acer, jer ipak je veći ekran i bolje se vidi pri radu. Ako imaš veći monitor ili TV, samo spojiš taj laptop na njega i nemaš problema.

12 godina
protjeran

onaj AMD je ipak bolji izbor ,čovjeku treba i za igranje a grafićka na njemu barem duplo jaća nego na aceru badava ti jači procesor kad on ne vrti igre nego grafička,a na večem ekranu je i veća rezolucija tako da ti je i ono slabo još slabije jer neka igra u manjoj rezoluciji još i radi ali u većoj trza

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 13:51 (zelja55).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice