Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.700.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
8 godina
protjeran
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Timo kaže...
lav1000 kaže...
Timo kaže...

bit ce da ovisi kako ga je tko testirao, to jest na kojim postavkama ventilatora

recimo ovi imaju dobro normalizirano za sva hladenja na istim zvucnim postavkama

Ovakve razlike ne znam kako dobiti 20°C, ja sam probao masterlitea ostaviti u pasivi i jedno pola sata sam vrtio dok se popelo na 70°(inace sam imao 65-66)

Ovo izgleda kao da su jedni potopili radijator u mlaku vodu, a jedni ga puknuli na vani na buru

6. generacija Asetek coolera ima par modifikacija u odnosu na proslu generaciju

Corsair je ocigledno ove nove AIO napravio ciljano da budu sto tisi, zato i jesu takvi rezultati i takve razlike u rezultatima po recenzijama, jer ih je svatko testirao sa ocigledno razlicitim postavkama

realno nisu nista specijalno super duper vrh ponude, ali nisu niti toliko losi, zavisi sto tko preferira

gledajuci na cijenu i performanse, ocigledno je da ima boljih opcija

i da što lošije hlade?

imaju dobar R&D, pa jbt mogli su uz sitnu naknadu tražiti našeg dedu Anshu da uz postojeće Corsair coolere daju njegov vodič za downclock i undervolt nego da izvode ove pizdarije, tih ali ne hladi bisere i sl.

12 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

i da što lošije hlade?

imaju dobar R&D, pa jbt mogli su uz sitnu naknadu tražiti našeg dedu Anshu da uz postojeće Corsair coolere daju njegov vodič za downclock i undervolt nego da izvode ove pizdarije, tih ali ne hladi bisere i sl.

pa ne hlade losije, bar ne po nexus testu i pogotovo ne po OC3D testu

kod nexusa na 40dba je drugi odmah iza X62

isto tako corsair je u pasivnom modu do odredene temperature tekucine

svatko nesto drugo preferira, tisina, maximalno hladenje, izgled, minimalizan itd itd

ima i ovaj corsair svoje mjesto

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Montiram baš cpu cooler (LC CC 120), otkrio sam da mi je ogreban, a ne znam ni kako se to dogodilo. Jel to predstavlja neki problem pošto baš ta površina ide na procesor?

Evo slike:

http://tinypic.com/r/ftpmdi/9

Edit: btw, jel procesor dovoljno čist? Nemam alkohol, pa sam ga čistio tkaninom kako je bilo preporučeno već.

http://tinypic.com/r/2vwxo9f/9

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.1.2018 14:43 (daniel2809).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
daniel2809 kaže...

Montiram baš cpu cooler (LC CC 120), otkrio sam da mi je ogreban, a ne znam ni kako se to dogodilo. Jel to predstavlja neki problem pošto baš ta površina ide na procesor?

Evo slike:

http://tinypic.com/r/ftpmdi/9

Edit: btw, jel procesor dovoljno čist? Nemam alkohol, pa sam ga čistio tkaninom kako je bilo preporučeno već.

http://tinypic.com/r/2vwxo9f/9

sve 5, stavi i vozi 

9 godina
neaktivan

Hvala! :)

Jos samo kratko, jel ovo dosta paste ili previse/premalo? U prvom pokusaju sam stavio malo vise od toga na slici, stisnuo i dignuo, pa sam vidio da je s dvije strane islo po rubovima malo. Onda sam ocistio, stavio ovoliko i zasarafio. Nisam htio dizat vise. Moram i napomenut da mu je klizio milimetar-dva u sve strane jer je bio kao na ledu na pasti.

http://tinypic.com/r/opaibp/9

15 godina

Dosta je..cak si mogao i malo manje...al samo vozi

9 godina
neaktivan

Nije mi dalo mira, pa sam skinuo, bilo je previse, cijeli procesor razmazan i otislo po rubovima.

Sad cu stavit ovoliko i pustit.

http://tinypic.com/r/2s67zom/9

AKO je slucajno to previse, jel se to moze razlit socketu i nesto pokvarit?

Edit: OCCT daje maksimalno 50 stupnjeva, to je onda u redu? Molim samo odgovor ak se može nešto desit ako je premalo ili previše paste makar su temperature trenutno dobre.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.1.2018 17:26 (daniel2809).
14 godina
daniel2809 kaže...

Dobro je imati mjeru, više i previše nije štetno, ali premalo može biti.

9 godina
neaktivan
daniel2809 kaže...

nis ne brini, sve je ok, imas super komp i taj i5 ti je mrak proc 

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Hvala obojici :) A nažalost je i3 još uvijek (mada nemam što prigovorit, proc je super) i ne znam na koji i5 misliš, al pošto imam i Z370 ploču planiram kad bude mogućnosti neki i5 8600k :) E da, pasta je marke Spire, da ponovim to uskoro s nekom boljom ili je svejedno koja je pasta? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
daniel2809 kaže...

Hvala obojici :) A nažalost je i3 još uvijek (mada nemam što prigovorit, proc je super) i ne znam na koji i5 misliš, al pošto imam i Z370 ploču planiram kad bude mogućnosti neki i5 8600k :) E da, pasta je marke Spire, da ponovim to uskoro s nekom boljom ili je svejedno koja je pasta? :D

taj i3 je u biti i5, isti ovaj koji ja imam 

9 godina
neaktivan

Ahaaa, tak :) Dada, pisalo se vec na forumu ak sam dobro zapamtio da je 6600=7400=8100 ako se ne varam. Samo što i5 zvuči dosta bolje  neka, samo nek radi :)

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Danas mi se temperature u stress testu dižu na 65 stupnjeva, kad sam stavio pastu je bilo 51 stupanj :| Šta da radim, da opet probam skinuti i staviti pastu? Razmišljao sam sad čak kupiti MX2 ili MX4. U idle-u mi čak prelazi 40 stupnjeva, baš mi je čudno, radilo je dobro :|

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
daniel2809 kaže...

Danas mi se temperature u stress testu dižu na 65 stupnjeva, kad sam stavio pastu je bilo 51 stupanj :| Šta da radim, da opet probam skinuti i staviti pastu? Razmišljao sam sad čak kupiti MX2 ili MX4. U idle-u mi čak prelazi 40 stupnjeva, baš mi je čudno, radilo je dobro :|

MX-2 je skroz ok, a razilka između MX-2 i te stock je vjerojatno marginalna sa tim procesorom i lc cc 120.

Znači riješeno ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.1.2018 15:55 (honor8).
9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Kupio sam neku Spire pastu zadnji put. Kako misliš riješeno? :D Ne znam di je problem, radilo je dobro 2 dana i sad se grije više nego inače.

Ima čak MX4 u protisu na akciji za 38 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.1.2018 16:09 (daniel2809).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
daniel2809 kaže...

radilo je dobro 2 dana i sad se grije više nego inače.

Tebi taj hladnjak bude živce pojeo samo tako. 

8 godina
protjeran
daniel2809 kaže...

Kupio sam neku Spire pastu zadnji put. Kako misliš riješeno? :D Ne znam di je problem, radilo je dobro 2 dana i sad se grije više nego inače.

Ima čak MX4 u protisu na akciji za 38 kuna.

Pa napisao si da je po stres testom bilo 65 i kad si stavio pastu sad je 51 ?

Ako je tako ne kužim šta ti misliš kolike bi temperature trebale bit.

14 godina
honor8 kaže... 

Nisi ti njega skužio, na dan kad je stavio pastu je imao 51 stupanj max., a danas mu je max. 65 stupnjeva.

8 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
honor8 kaže... 

Nisi ti njega skužio, na dan kad je stavio pastu je imao 51 stupanj max., a danas mu je max. 65 stupnjeva.

Napisano je tako da može bit i onako kako je on zamislio i kako sam ja protumačio. 

U tom slučaju jest malo previsoka temperatura ako uzmemo u obzir o kojem se procesoru i hladnjaku radi.

Probat ponovno smontirat sa novom pastom pa probat.

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Spire paste :(

Nemojte, ponavljam, nemojte to koristiti. 

Prijatelju, uzmi barem MX-4 ili, ako možeš i nije ti preskupo, Cooler Master MasterGel Maker Nano (koji je zericu bolji od MX-4), past će ti temperatura za barem 10°C.

Da, prije podosta godina sam testirao na svom prošlom laptopu, Spire BlueFrost II (navodno bolja od Spire Silver) je davala 20°C veće load temperature (Orthos) nego MX-4.

Nisam tada probao bez paste, ali i da jesam vjerojatno ne bi bilo gore nego možda čak i bolje od te Spire. Od tada ne preporučam Spire paste.

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
daniel2809 kaže...

radilo je dobro 2 dana i sad se grije više nego inače.

Tebi taj hladnjak bude živce pojeo samo tako. 

Da samo znaš haha :D

Sorry, možda sam malo dvosmisleno napisao.

Hm, košta 75 kuna. Ako je zbilja potrebno bi uzeo, al naravno, ako nije tolika razlika bi uzeo MX4 jer je ipak duplo jeftinija. Zašto uz njega dolazi špahtla? Preporučuju da se razmaže kod nanošenja?

EDIT: a ne, nedostupna je Cooler Master pasta. Onda ću morat MX2 :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.1.2018 17:08 (daniel2809).
14 godina
honor8 kaže...
Napisano je tako da može bit i onako kako je on zamislio i kako sam ja protumačio. 

A nije baš tako, moraš pratiti temu, pastu je stavio prije par dana (postovi na drugoj strani, sve piše),

a jasno je napisao da danas ima temp. 65 stupnjeva.

12 godina

Spire je smeće oveće. Uzmi MX-2 ili 4 razlika među njima je stupanj dva.

MISCREATED
9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ehh, ja sam došao u trgovinu, rekao da tražim pastu i dali su mi to. Nadam se da je problem u tome, a ne nečem drugom.

Kupio sam sad taj MX4 na akciji, stavio sam toliko: http://tinypic.com/r/2m4r2bq/9

I rezultat 10-minutnog testa je: http://tinypic.com/r/2dighzs/9 Imam rezultate za Core 0, 2, 4, 6, ne znam ako ima za procesor u globalu neki mod? Uglavnom, slika je za core 0. Nadam se da će sad ostati tako :)

Hvala svima! 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
nicky.sl kaže...

Ali MX-4 su lakše razmazuje, barem po meni.

12 godina
Valentin17 kaže...
nicky.sl kaže...

Isto kao i s temperaturama razlike su minimalne

MISCREATED
8 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
nicky.sl kaže...

dugo nije bilo svađe na temu razmazivanje vs. zrno riže 

9 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Opet ista stvar, 60 stupnjeva u stress testu i 40 idle  Ima tko kakvih savjeta šta da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Upali si neku igru I uživaj mani se temperatura.Možda I senzor ne očitava kako spada.

1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
daniel2809 kaže...

Opet ista stvar, 60 stupnjeva u stress testu i 40 idle  Ima tko kakvih savjeta šta da radim?

koji stess test nisam pratio?

koliko ti je temperatura kad igras neku igru?

60 stupnjeva nije nesto za brinuti se, mad bi trebalo biti malo nize

meni dok igram ide na 70, pa me bas zaboli :), doduse ja imam jako malo ITX kuciste sa nepostojecim "air flow"

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice