Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.297
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
nicky.sl kaže...
Jolckan kaže...

Da li je preporučljivo stavljati na Cpu cooler (TPC 600) dva različita venta? Trenutno mi je na njemu Noctua NF-S12B redux koja se vrti na 700 okr./min., a sad sam mislio staviti neki sa što većim brojem okretaja za bolji OC.

Nećeš ništa dobit s dva venta (max stupanj) a ventovi različite brzine samo će smetat jedan drugom.

Stavi vent koji ima bolji statički pritisak.

Nisam išao za tim jer sam mislio da pošto cooler podržava dva venta da neće biti problema sa drugim pa sam zato za prvu ruku kupio neki tiši sporiji vent. Zamijeniti ću vjerovatno u budućnosti ovaj sa nekim jačim.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
10 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Loo kaže...

Odlucio se i ja uzet neki cooler za svoj i5 koj me vec 2 i pol godine odlicno sluzi...posto sam poceo malo ga klokat vidio sam da sa ovim nebude islo (dignem ga za manje od 10% on odmah skoci preko 80 stupnjeva) trazim nesto do 200tinjak kuna ako ce sta pomoc i naravno da stane u moje kuciste :/ 

Lp

LC-CC-120, stalno se preporuča.

A oce ga on drzat ispod 70 il ak ima neko bolji nemora bit do 200.00kn moze nesto vise ;)

Dvaput pokušavati istu stvar, a očekivati drugačije rezultate je ludost.
15 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

NF-S12B redux se vrti na max 1200RPM te tada daje 100,6 m³/h... Mislim da je to više nego dovoljno da hladi :)

Ne, ovo je verzija Noctue koja se vrti na 700RPM, piše na kutiji. Za statički pritisak piše 0.44 mm H20. U AIDI64 kad odvrtim test stabilnosti pola sata, max temp CPU-a (FX 8300) ide do 55C (kod Prime95 ide do 59C) dok su stavke CPU core #1-8 na max 43C (kod Prime95 su na 44C). Za OC trebati će drugi vent.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 15:34 (Jolckan).
10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Može preporuka za cooler za Z1 kućište, da je bolje (i veće) od ovog trenutnog. Mislio sam nešto tipa Raijintek Themis ali nisam siguran da li će stati. Slobodno podijelite iskustva, hvala ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Frend u Z1 ima CM 212 Evo, i još ima praznog mjesta, tako da će i themesis stat. Ali pogledaj si LC CC 120 

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Frend u Z1 ima CM 212 Evo, i još ima praznog mjesta, tako da će i themesis stat. Ali pogledaj si LC CC 120 

Hvala na odgovoru. Baš sam čitao jučer za 212 Evo, lik nije uspio stavje imao problema. Ako sam dobro skužio morao je okrenuti vent prema "dolje" (ili "gore") i zbog toga morao pomaknuti ram. A ako bi ga stavio "normalno" taman mu zapinje za stranicu (nije ravna nego ima izbočine), fali mu prostora . Baci oko 212 evo. Pa usput ako možes pitaj frenda kako je on to stavio.

Druga stvar, ovdje piše da je limit coolera 150 mm, jel to točno ili nije pitanje je sad ^^.

14 godina

Ja sam otvarao frendov komp, i sve najnormalnije stoji, bez zapinjanja i ikakvih problema.

Ajde napravi ovako: uzmi metar, i izmjeri koliko imaš od ruba procesora do vrha kućišta

i sad sam googlao, po zalmanovoj stranici, z3+ je uži od z1, a u z3+ stane raijintek nemesis

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 10:42 (Tony1999).
10 godina
neaktivan

Da, tražim i ja po netu ali kažem naletio sam na na to da je limit 150 mm ali na pcpartpicker-u piše da je kompatibilno. A Zalmanov "tech support" mi stalno govori o širini od 199 mm, izgleda da ni oni ne znaju >.<. Još istraživanja znači, a možda se i još netko javi tu u temi.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pa ja sam ti se javio, stane bez problema, neda mi se sad frenda gnjavit da otvara pc i slika, jer je na nepristupačnom mjestu, ali stane nebrini

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ima li tko iskustva s COOLERMASTER Seidon 120V Ver.2 vodenim? Overclockao bi i5 3570k pa tražim dobro hlađenje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa imas temu tu na forumu, inace za te novce je odlicno! Drzat ce tog tvog na 4.4 bez problema za 0-24, preko toga teze! Ali zbog drugih razloga...lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Seidon odlican, iako ima samo 1 vent na sebi. Spusti temp nemilo koliko sam gledao na youtubeu recenzije.

a da negovorim da mu je cijena nekih 400 kn samo i to za vodeno hlađenje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Prijatelji,

moj problem je sljedeći:

Imam x58 chipset, Asus Rampage II extreme. Kako nisam mijenjao platformu, odlučio sam nabaviti novi procesor za ovu matičnu - Xeon x5670. Potreban mi je prijedlog rješenja za hlađenje.

Trenutno je unutra core i7 950 na 4 GHz i Scythe Yasya. Iako Scythe obavlja solidan posao, odlučio sam probati nešto novo, i potrebna mi je pomoć u odabiru. Kad sam kupovao Yasyu uzeo sam je zbog dobrog omjera cijene i performansi - naime, jako je blizu Noctui NH-D14, u nekim stvarima ju i pobjeđuje. Trenutno sam najskloniji nekom AIO rješenju, no kako nemam iskustva s time, potrebna mi je pomoć u odabiru. Budžet oko 100€, može rabljeno i novo. Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

Prijatelji,

moj problem je sljedeći:

Imam x58 chipset, Asus Rampage II extreme. Kako nisam mijenjao platformu, odlučio sam nabaviti novi procesor za ovu matičnu - Xeon x5670. Potreban mi je prijedlog rješenja za hlađenje.

Trenutno je unutra core i7 950 na 4 GHz i Scythe Yasya. Iako Scythe obavlja solidan posao, odlučio sam probati nešto novo, i potrebna mi je pomoć u odabiru. Kad sam kupovao Yasyu uzeo sam je zbog dobrog omjera cijene i performansi - naime, jako je blizu Noctui NH-D14, u nekim stvarima ju i pobjeđuje. Trenutno sam najskloniji nekom AIO rješenju, no kako nemam iskustva s time, potrebna mi je pomoć u odabiru. Budžet oko 100€, može rabljeno i novo. Hvala unaprijed

Uradi lapping i dobićeš do 9 celsiusa. Ja sam uradio i odlično se pokazalo. http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja-opcenito/cpu--cpu-cooler-lapping/111026.aspx

15 godina
neaktivan

Ne usudim se zbog garancije (10g na Xeone)

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dobro vodeno hlađenje na e-bay košta koliko i procesor koji ti u stvari neće nikada pregoriti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Dobro vodeno hlađenje na e-bay košta koliko i procesor koji ti u stvari neće nikada pregoriti.

U pravu si...ima koja preporuka AIO? Recimo da bas Corsair ne bi...

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Imaš na njuški CM nepton 280 500kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 11:18 (Tony1999).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Može prijedlog koji hladnjak kupiti za phenoma 965-s tim da se može malo klokati, ne treba ništa posebno ni skupo, thnx dečki..???

10 godina
neaktivan
bobsi kaže...

Može prijedlog koji hladnjak kupiti za phenoma 965-s tim da se može malo klokati, ne treba ništa posebno ni skupo, thnx dečki..???

LC-CC-120

14 godina
Pinhead kaže...
bobsi kaže...

LC-CC-120

thnx, on je u rangu katane 3??

12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ili ben nevis

0 0 hvala 0
17 godina
bobsi kaže...
Pinhead kaže...
bobsi kaže...

LC-CC-120

thnx, on je u rangu katane 3??

Ne, on je iznad, u rangu Hypera 212.

Twitter: @191x7
14 godina

hvala, ali dajte mi neki prijedlog da ga mogu negdje na oglasu polovno naći..

15 godina
neaktivan

Nisam bas najsigurniji da mi stane u kuciste, bez modinga.... CM HAF 932. Kućište je predviđeno za 2x120 mm ventove. Mislim dalo bi se vjerojatno sa šarafićima od kućišta preko rupica za hladjenje, samo pitanje je kolko je to stabilno, tj. koje težinsko opterećenje može taj lim izdržati (čak je moja pretpostavka da i bi izdržalo). U svakom slučaju, hvala na prijedlogu

12 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

E ovako..za cca phenome odnosno AM3+ socket, definitivno preporučujem Arctic hladnjake, imam dobra iskustva s njima. Drže niske temp, čak i pri overkloku. Osobno posjedujem A30 i nemam zamjerke, tih i hladan. S time da dobiješ i 6god garancije od njih(potvrđeno)

edit: stanu u midtower bez problema..

skOOrvy
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 23:54 (skorvy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
6 god. garancije gdje?
U trgovini, ili kod njih?
I koliko te košta ta igra kada im 5. god pošalješ hladnjak na reklamaciju?
Optimizam je nedostatak iskustva.
10 godina
neaktivan
turbojc kaže...
6 god. garancije gdje?
U trgovini, ili kod njih?
I koliko te košta ta igra kada im 5. god pošalješ hladnjak na reklamaciju?

jedino u linksu ti daju na ova 3 hladnjaka 72 mjeseca ili 6 godina garancije:

Cooler ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2, s. 775/1155/1156/1150/1366/754/939/AM2/AM3

Cooler ARCTIC COOLING Freezer 13, s. 775/1155/1156/1150/1366/754/939/AM2/AM3

Cooler ARCTIC COOLING Freezer i30, socket 1155/1156/1150/2011

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 12:37 (Pinhead).
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Procesor pod moj pc, trenutno na njemu Katana 4 koja je definitivno preslaba, naišao sam na njušsci na Scythe Mine 2 ili CM Hyper 612 V2, sad me zanima koji bolje uzeti, tj koji bi se bolje isplatio? lp

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Remzi kaže...

Procesor pod moj pc, trenutno na njemu Katana 4 koja je definitivno preslaba, naišao sam na njušsci na Scythe Mine 2 ili CM Hyper 612 V2, sad me zanima koji bolje uzeti, tj koji bi se bolje isplatio? lp

mozda se varam no ovak na pamet bi rekao da se ovaj prvi tesko moze nositi s ovakvom bazom od 612-tice

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice