Sve zavisi kolega koliko imaš u planu izdojiti za vodeno hlađenje i koje kućište posjeduješ.
Zalman MS800+, do 1000kn
Sve zavisi kolega koliko imaš u planu izdojiti za vodeno hlađenje i koje kućište posjeduješ.
Zalman MS800+, do 1000kn
Pogledao sam jedan review od ti kućište i kažu da se može montirati corsair H 100. Ipak bi molio iskusnije kolege da odgovore u vezi tvog upita.
Ako bi ti stao H100 u kućište, uklapati se u buđet pošto dođe klik.
Pozdrav. Zanima me ako ovo vodeno hladenje moze zamjeniti cooler Raijintek Ereboos, nekako mi je ovaj cooler preglomazan i ruzan :D
Hvala
Zanima me,dal' ima kakva stranica gdje mogu vidjeti za koliko točno stupnjeva CPU cooler snizi temperaturu? Zanima me običan zračni ventilator tj cooler,nisam tip za vodeno hlađenje.
EDIT:
Zanima me za 1155 i 1150 socket.
Našao sam nešto malo,tj ne poklapaju se neki modeli u onima iz ponude u dučanima. Ali hvala svejedno. Ovo će dobro doći.
Ovak na brzinu i uz googlanje,čini mi se da je Coolermaster Hyper 212 EVO trenutno najbolja ponuda.
www.adm.hr
amd fx-4130 3.8ghz
koji cpu cooler da uzmem? sto jeftinije to bolje, naravno :D
www.adm.hr
amd fx-4130 3.8ghz
koji cpu cooler da uzmem? sto jeftinije to bolje, naravno :D
Mislis bolje za tebe, ne za njega haha :D
pozz, od prekjučer imam fx 8320 i danas kad sam pokrenuo watch dogs po prvi put na novom kompu mislio sam da će se razletjeti stock cpu cooler.. pošto sam već premašio budžet, zanima me koja je najnajjeftinija opcija za cpu cooler (ne planiram overclockati, čak niti turbo u skorije vrijeme, kasnije već lako pa uzmem neki drugi..) Kučište je zalman z11+ tako da imam pristojan protok zraka i procesor je bio na 50 stupnjeva maximalno, nije to prelazio ali se cooler vrtio na 6200 rpm (podaci s cpuid hwmonitor) i zvuk je bio nepodnošljiv..
da li bi lc-cc-95 bio ok za sad?
Pa bolje uštedi još malo i za nekih 150 kn si kupiš polovni cooler koji je primjereniji za takav CPU. Taj LC i nije baš mada bi bio osjetno tiši nego stock tempetature bi vjerojatno bile slične ili čak i gore.
pozz, od prekjučer imam fx 8320 i danas kad sam pokrenuo watch dogs po prvi put na novom kompu mislio sam da će se razletjeti stock cpu cooler.. pošto sam već premašio budžet, zanima me koja je najnajjeftinija opcija za cpu cooler (ne planiram overclockati, čak niti turbo u skorije vrijeme, kasnije već lako pa uzmem neki drugi..) Kučište je zalman z11+ tako da imam pristojan protok zraka i procesor je bio na 50 stupnjeva maximalno, nije to prelazio ali se cooler vrtio na 6200 rpm (podaci s cpuid hwmonitor) i zvuk je bio nepodnošljiv..
Kak su ti postavke u BIOS-u? Kak je narihtana tam regulacija venta?
Kak su ti postavke u BIOS-u? Kak je narihtana tam regulacija venta?
automatski, i ciljana temperatura 50 stupnjeva piše ispod.. i danas sam probao watch dogs igrati makar je tako zujao i temperatura je bila max 53 za tih pola sata igre, ali zvuk je nepodnošljiv stvarno.. znači, treba mi cooler te jačine samo da je tiši, ništa drugo, a nisam siguran da li je lc-cc-95 jači ili slabiji od stocka, jer kao što je kolega gore napisao da će temperature biti lošije s njim..
automatski, i ciljana temperatura 50 stupnjeva piše ispod.. i danas sam probao watch dogs igrati makar je tako zujao i temperatura je bila max 53 za tih pola sata igre, ali zvuk je nepodnošljiv stvarno.. znači, treba mi cooler te jačine samo da je tiši, ništa drugo, a nisam siguran da li je lc-cc-95 jači ili slabiji od stocka, jer kao što je kolega gore napisao da će temperature biti lošije s njim..
lc 95 skida za minimalno 10°c temperaturu, tko god veli drugacije taj cooler nikad nije vidio a kamoli probao,
dakle tower izvedba s 2 heat-pipa tako rijesavaju stvar,
no ako oces nesto bolju/skuplju izvedbu imas takoder dobar Coole Master-ov tx3 evo za ybga nesto vise novaca u 3 heat pipa izvedbi i nesto vecim pasivcem!
no imas izbor s 4 heat-pipa Rajintek Aidos, takoder skoro identicnim pasivcem kao i tx3 no s 1 heat-"pajpom" vise:), naravno svaki donosi stupanj manje +/-!
ovo su sve 92mm izvedbe coolera,
ako zelis posten hladnjak za taj fx morat ces se ipak protegnuti do najmanje 120mm Cooler Master-ovog Hypera T4 od cca 220kn!
nadam se da sam pomogao!LP
lc 95 skida za minimalno 10°c temperaturu, tko god veli drugacije taj cooler nikad nije vidio a kamoli probao,
dakle tower izvedba s 2 heat-pipa tako rijesavaju stvar,
no ako oces nesto bolju/skuplju izvedbu imas takoder dobar Coole Master-ov tx3 evo za ybga nesto vise novaca u 3 heat pipa izvedbi i nesto vecim pasivcem!
no imas izbor s 4 heat-pipa Rajintek Aidos, takoder skoro identicnim pasivcem kao i tx3 no s 1 heat-"pajpom" vise:), naravno svaki donosi stupanj manje +/-!
ovo su sve 92mm izvedbe coolera,
ako zelis posten hladnjak za taj fx morat ces se ipak protegnuti do najmanje 120mm Cooler Master-ovog Hypera T4 od cca 220kn!
nadam se da sam pomogao!LP
puno hvala na odgovoru, gledao sam i ja tx3 ali pošto sam premašio budžet neznam ni sam kako ću još cca 200 kn izdvojiti za cooler.. a šta kažeš, da li bi lc-cc-95 bio dovoljan tj. bolji/tiši od stocka barem sljedećih godinu dana na stock frekvencijama pa onda kasnije uzmem neki jaci za clockanje..?
DA! to je valjda najprodavaniji cooler u hrvatskoj...
(istina cijena mu je smjesno mala cca 80kn)LP
Pozz, FX-8320 ,asrock 970 pro3 mata pa me zanima dal mogu s ovom matom i nekim 250do350 kuna coolerom clockat preko 4-4,2 i koji cooler bi mi preporučili . gleda san hyper212 ,412S i tx3 od CM-a a ostale marke nisam toliko upućen
Zar je svima baš TAK TEŠKO prolistat ovu temu i pročitat nešto kaj je napisano već valjda 30 puta?
Ispričavam se ako vas zivcira ali radim preko dana tj konobarim a ono sto webom surfam je preko moba jer komp nema pa nekako nemam vremena na galaxy mini seriji scrollat/zumirat/od zumirati i tako svaki post
+gleda sam je li ima ko tu matičnu ko ja i proc pa da vidim da li se može clockat nešto na njoj jer znam da nije neko čudo za clockanje jer je 4+1 dok se preporučuje min 6+2 za clockat 8xCore tako da ne pitam samo cooler već malo vise od tog
Tesko da bus dosel s 4+1 do nekog veceg takta bez da ti maticna umire.
Lako za ohladit proc, al aj ti ohladi VRM kod tog.
To su mi već rekli pa cu za clockanje morati čekati pare za neku matu ali mogu kupit neki solidan cooler bar zasad
Nema toga u linksa pa moram vidjet prvo je li dostavljaju ode a u linksa u zadru imam izbor
CM HyperT4 ,212evo,Scythe Ashura SCASR 1000,CM 412S ne slim nego Silent(Tako kaze) i jos par losih medutim to su svi sto mi je danas covik ponudia od nekih koristenijih a posto fala bogu nema nijedan ducan nego links u zadru ili hgspot to bi bilo to sto sad imam na izboru ovog trena.
Pa ako moze neko dati kratki uvid na te sto sam navea. Fala i znan da pilan
Sa Hyper 212Evo mozes jako dobar clock napravit, ja ga imam i jedan od boljih uloga je. A i kosta mislim oko 240kn, nije bucan, fenomenalne temperature cak i na 1ghz vecem clocku od defaulta. Neces fulat ma šta god ti tko reko
Pozdrav, pitao sam u ovoj temi, samo u Pitanja i Odgovori, jer nisam vidio ovu temu, s toga my bad, nadam se da neće nitko zamjeriti. Pa s toga, da prečemo na stvar, znam da su oba dva hladnjaka super, i da im je cijena tu negdje, pa su i performanse tu negdje. Veličina mi nije bitna jer ionako nemam stranicu na kućištu, pa neće smetati, a RAM-i su niski.
Što je pametnije uzeti, naravno oboje je polovno. Scythe Grand Kama Cross ili CoolerMaster Hyper 412S? Cijena je tu negdje. Oboje ide na AMD CPU, za sada na ovaj koji imam Sempron, a poslije na nešto jače i življe.
Mišljenja, komentari, iskustva?
Hyper 412S
Hyper 412S je bolji jasno i glasno.
Pozdrav, trebao bi preporuku za cooler za laptop, nadam se da nije previše , ne znam gdje da pitam pa ću ovdje, radi se o HP ProBook 450 G1, pa eto ako nije problem da nešto preporučite.