Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Kupi Corsair H110 za 864kn.

Da slazes sam moras kupiti kvalitetnije komponente a to onda ode preko 2000kn.

Razlike su male u hlađenju između custom vodenog i gotovog Corsair H110.

Sa tim da H110 nece procuriti a u custom uvijek nesto moze krenuti po zlu.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Praedator kaže...

Sorry slike su lose ali vidis da izgleda ljepse od zracnog. {#}

omg im in love {#}

taman gledam po googlu kak se svi trtaraju riskirat sa 110 i r4 kao da nebi stalo.. znaci ide sve po špagi.. ne moram nista modat i slicno?

12 godina
neaktivan
neznalica90 kaže...
Praedator kaže...

Sorry slike su lose ali vidis da izgleda ljepse od zracnog. {#}

omg im in love {#}

taman gledam po googlu kak se svi trtaraju riskirat sa 110 i r4 kao da nebi stalo.. znaci ide sve po špagi.. ne moram nista modat i slicno?

Nikakav mod netreba, sjeda unutra kao original.

Dobijes dugacke vijke i izvana ga prisarafis kroz prednje ventilatore.

I ja sam se iznenadio jer sam mislio da cu morati nesto prepravljati ali nemoras nista osim pomaknuti HDD kavez malo u lijevu stranu, sto kuciste ionako podrzava.

Što hladnije to bolje...
13 godina
Xperiax1 kaže...

Koliko bi me sve ukupno izaslo vodeno hlađenje? Dali se tekucina moze kupit kod nas u HR ili se mora narucivat? Trenutno sam na zracnom  freezer 13...

bome nisam expert al ako ne zarađuješ reviewima, ne bavis se ekstremnim overclockom ili nemas puno novaca pa da se mozes iz zahebancije bavit time nebi iso na custom nikako..  puno posla, rizika i investicije ako to oces odradit kak treba..

frend mi se upustio u to pa iako kazem nisam ekspert toliko sitno sam mjerodavan da ti kazem da ti je to zeznuto jako..

zamisli da nest dobro ne odradis pa ti se komp malo umije {#}  srce bi mi puklo  {#}

12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Zanima me koji od ova 3 coolera kupiti za a10 5800k, s tim da nece biti nikakvog OC, odnosno cisto da se zamijeni stock:

1.

Arctic Cooling

Freezer 7 Pro PWM Rev2

2.

Scythe

Katana 4

3.

Thermalright

True Spirit 90M

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marionezi82 kaže...

Zanima me koji od ova 3 coolera kupiti za a10 5800k, s tim da nece biti nikakvog OC, odnosno cisto da se zamijeni stock:

1.

Arctic Cooling

Freezer 7 Pro PWM Rev2

2.

Scythe

Katana 4

3.

Thermalright

True Spirit 90M

UZMI OVAJ POD 3 BEZ IMALO RAZMIŠLJANJA! POGLEDAJ PRILOŽENU SLIKU I SVE BI TI TREBALO BITI JASNO!

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=zlcJmZwk3oQ
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Moze mi neko reci iskustva sa stock coolerom od fx-8350?
koliko je bucan,kako hladi i hoce li biti dovoljan ako ne overclockam proc?
Koji mi cooler preporucujete kao zamjenu,i kolike su cijene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ii7scw kaže...

Nije bučan ako ga podesiš u biosu. Zaboravi ocanje s njim.

http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-212-evo-1155-1150-1156-1366-fm1-am3-am3-am2&option=artikl&id_artikl=050.903.241 

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
13 godina
neaktivan

dar01 kaže...
ii7scw kaže...

Nije bučan ako ga podesiš u biosu. Zaboravi ocanje s njim.

http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-212-evo-1155-1150-1156-1366-fm1-am3-am3-am2&option=artikl&id_artikl=050.903.241 

pa ja ga ne zelim ocat...znaci hladit ce ispod prosjeka ali ipak dovoljno?

16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Svaki BOX cooler hladi dovoljno. Šta misliš da njih AMD ne testira?

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pa znam da testira
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pa iz toga si mogao i sam zaključiti da će sve biti ok, ali nivo buke je nešto s čime se oni baš i ne opterečuju, tako da ako hoćeš tišinu, svakako nabavi malo bolji hladnjak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

ok,a kolika je buka ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ii7scw kaže...

ok,a kolika je buka ?

Box kuler je odličan. Ja ga zamijenio Zalmanom i temp mi skočile u nebo. U biosu ga podesi na "silent mod" imaš ga sigurno pod monitoring opciji. Nečujan je osim kada skoči na 100% okretaja onda je kao i svaki box kuler glasan

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

a kad ga stavim u silent mode oce se sporije vrtit ili ce samo smanjit buku bez utjecaja na njegove performance

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
dar01 kaže...
ii7scw kaže...

ok,a kolika je buka ?

Box kuler je odličan. Ja ga zamijenio Zalmanom i temp mi skočile u nebo. U biosu ga podesi na "silent mod" imaš ga sigurno pod monitoring opciji. Nečujan je osim kada skoči na 100% okretaja onda je kao i svaki box kuler glasan

Ne moj tako pričat iz samo jednog primjera.

Očito je da je neki problem bio sa Zalmanom tim. Ili taj Zalman nije dovoljan za taj proc, ili je nešto počlo krivo u montaži.

Ali u pravilu BOX hladnjak je najgora solucija za procesor. Dovoljna, i uredno će hladit, ali najlošija, svaki after market hladnjak koji je predviđen za hlađenje minimalno proca kojeg imaš će hlađenje odraditi ili bolje ili tiše, ili oboje.

15 godina
ii7scw kaže...

a kad ga stavim u silent mode oce se sporije vrtit ili ce samo smanjit buku bez utjecaja na njegove performance

Naravno da će smanjit i performanse. Samo je pitanj ekoliko Probaj pa vidi, ovisi o temperaturi okoline, radnim uvjetima itd.

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

ovo su procesori koji griju kao termo peć i najbolje je rješenje vodeno. BOX kuleri su napravljeni da ti omoguće nesmetan rad a i da ti pokazu da možeš imati i bolje od njih. To je veliki biznis. Zašto se pod box kulerom ne prodaje katana 3, freezer 13 ili Spire TherMax 3. Kada sam imao box temp mi je skakala na 72 ali sam stavio Zalmana cnps5x Performu i preko 80 ide. To je hladnjak za procesore do 95 wati a ne 125 koliko je 8350.

Cijena ti je veća buka ili 10 stupnjeva manje uz još 250-350 kuna manje u đepu. Box dobro radi svoj posao kod 8350 i uvijek možeš uključiti opciju štednje energije u biosu pa neće tako temperature skakat.

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
dar01 kaže...

ovo su procesori koji griju kao termo peć i najbolje je rješenje vodeno. BOX kuleri su napravljeni da ti omoguće nesmetan rad a i da ti pokazu da možeš imati i bolje od njih. To je veliki biznis. Zašto se pod box kulerom ne prodaje katana 3, freezer 13 ili Spire TherMax 3. Kada sam imao box temp mi je skakala na 72 ali sam stavio Zalmana cnps5x Performu i preko 80 ide. To je hladnjak za procesore do 95 wati a ne 125 koliko je 8350.

Cijena ti je veća buka ili 10 stupnjeva manje uz još 250-350 kuna manje u đepu. Box dobro radi svoj posao kod 8350 i uvijek možeš uključiti opciju štednje energije u biosu pa neće tako temperature skakat.

Uffff...nešto si gadno fulao kod instalacije. Ako je proc bio na stocku onda je sa Zalmanom moralo biti bolje ako je sve kako treba montirano. Ako je proc klokan, onda je razlika došla zbog toga jer ga je kod box hladnjaka sam proc usporio, a kod zalmana je mogao brže radit, pa nije throtlao pa si zato imao više temp.

Iako ni taj Zalman nije najsterniji sa 92 mm ventom, ali je svejedno osjetno bolji od box-a

13 godina
miki1981 kaže...
dar01 kaže...

Uffff...nešto si gadno fulao kod instalacije. Ako je proc bio na stocku onda je sa Zalmanom moralo biti bolje ako je sve kako treba montirano. Ako je proc klokan, onda je razlika došla zbog toga jer ga je kod box hladnjaka sam proc usporio, a kod zalmana je mogao brže radit, pa nije throtlao pa si zato imao više temp.

Iako ni taj Zalman nije najsterniji sa 92 mm ventom, ali je svejedno osjetno bolji od box-a

...a da stvar bude bolja podnožje zalmana nije niti prekrilo cijelo procesor tako da si ga mogao vidjeti kada gledaš iznad hladnjaka. Jesi ti vidio box hladnjak FX8350 kakva je mrcina?Nemoj da te onaj mali vent zavara

15 godina
dar01 kaže...

...a da stvar bude bolja podnožje zalmana nije niti prekrilo cijelo procesor tako da si ga mogao vidjeti kada gledaš iznad hladnjaka. Jesi ti vidio box hladnjak FX8350 kakva je mrcina?Nemoj da te onaj mali vent zavara

Vidio, slagao, testirao, više od jednog komada. I mogu slobodno reć da su to klasični box hladnjaci, hlade dovoljno, i to je sve što može za njih reć.

A što se tiče ovog Zalmana na slici...to što ne prekriva cielu površinu poklopca procesora - to ti i nema baš neke veze. Jest da bi dobio nešto malo da prekriva, ali ionako se proc najviše grije na sredini poklopca, tamo gdje je smješten sam proc, tj jezgre.

13 godina
miki1981 kaže...
dar01 kaže...

Vidio, slagao, testirao, više od jednog komada. I mogu slobodno reć da su to klasični box hladnjaci, hlade dovoljno, i to je sve što može za njih reć.

A što se tiče ovog Zalmana na slici...to što ne prekriva cielu površinu poklopca procesora - to ti i nema baš neke veze. Jest da bi dobio nešto malo da prekriva, ali ionako se proc najviše grije na sredini poklopca, tamo gdje je smješten sam proc, tj jezgre.

ajde ga kupi od mene preko njuškala kada ga toliko hvališ. {#}

15 godina
dar01 kaže...

ajde ga kupi od mene preko njuškala kada ga toliko hvališ. {#}

Kontekst...kontekst je sve. U odnosu na AMD box taj Zalman je zakon. Dok u odnosu na većinu čak i onih jeftinih 120mm hladnjaka jednostavno pada u svakom pogledu.

14 godina

Kod zračnih hladnjaka je veličina važna. Ako hoćete pošteno i tiho hlađenje onda morate imati mrcinu od coolera. To ima svojih mana, ali isto tako i svojih prednosti ( mrtva tišina i odlične performanse ), pa sad tko šta hoće nek bira.

16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Scythe Mugen 4 je po meni trenutno najbolji izbor. Odličan mounting system, masivno tijelo hladnjaka, dobar ventilator i šećer na kraju - povoljna cijena.

Cijena: 278,69 kn @ Portio

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 13:38 (The Man).
Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina
itomic009 kaže...

Kod zračnih hladnjaka je veličina važna. Ako hoćete pošteno i tiho hlađenje onda morate imati mrcinu od coolera. To ima svojih mana, ali isto tako i svojih prednosti ( mrtva tišina i odlične performanse ), pa sad tko šta hoće nek bira.

The Man kaže...

Scythe Mugen 4 je po meni trenutno najbolji izbor. Odličan mounting system, masivno tijelo hladnjaka, dobar ventilator i šećer na kraju - povoljna cijena.

Cijena: 278,69 kn @ Portio

i jedan i drugi pravo kažete

amen {#}

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Moze pitanje,koji od ovih hladnjaka da uzmem za I5 3570K?

Neki do 150kn ako je ikako moguce a da je dobar,iz jednog od ovih ducana.

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=0509&pageNO=1&sort_cat=naziv&sort_ord=

http://www.ventex.hr/pl/801/pg/801/Hladnjaci.wshtml

http://shop.netcom.hr/index.php?cPath=100_10002_100021&sort=2a&page=1

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 12:32 (trolljegeren).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Rastegni se 20kn i uzmi TT Contac 30 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Malo jači od stock hladnjaka ! Ako vec ides na takav , onda uzmi LC-CC-95 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice