Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.701.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Dala kaže...

Kratki offtopic.

kakve coolere dijeli AMD u seriji FX? (Bučan ko Phenom ili tih kao 612s :))?

Točnije model FX 6100? Dali je tih i može hladit OC (ne extremni recimo) il ima smisla kupit bolji (tiši) cooler?

Fala unaprijed.

Čik pogodi :)

Ma nisam već duuugo vidio da je neki stock dobar i tih.

U stvari jesam, kada na Athlone/Semprone naleljiš onaj stock što dalzi sa Phenomima X6. Ali to opet nije stock od Atholna...

17 godina
neaktivan
Chaky kaže...
Pivofil kaže...

Hvala svima na pomoći i jedno extra hvala tebi Chaky na slikama, moja odluka da kupim CM Hyper 612s je zacementirana.

Tako sam i ja "morao" kupiti Vengeance RAM s atraktivnim češljom i eto mi zajeb ;p.Da ponovim već ovdje rečeno neki bi se tako mogli zeznut i s kvalitetnijim kućištem.

Za razliku od tvoje memorije moja je 1cm i pol viša tako da ti s ovim nemaš problema.

Kao laika ispravite me ako se varam al ovo bi bio, u tom cjenovnom rangu vjerojatno najisplativiji cooler, po samoj veličini a i performansama (+tišina).

Imas plocu slicnu mojoj. Ako imas samo dvije plocice rama, idu u bijele slotove.

Cini mi se da vent prekriva samo prvi plavi slot.

Provjeriti cu kada dodem kuci.

Uh.

Bio sam u krivu {#}

Ventilator prekriva tri memorijska slota.

Mozda ga mozes staviti da puse s druge strane?

Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina

Daj uslikaj malo i sa druge strane. Slabo se vidi ovako {#}.

14 godina
miki1981 kaže...
Ma nisam već duuugo vidio da je neki stock dobar i tih.

U stvari jesam, kada na Athlone/Semprone naleljiš onaj stock što dalzi sa Phenomima X6. Ali to opet nije stock od Atholna...

Intel ima super stock hladnjake.Trenutno imam G530 i stock hladnjak koji se stalno vrti na maximumu,tako sam postavio.Necujan je a hladi super.

Chaky kaže...

Uh.

Bio sam u krivu {#}

Ventilator prekriva tri memorijska slota.

Mozda ga mozes staviti da puse s druge strane?

Podigni ventilator na vise,tocno koliko ti treba da bude iznad memorije.Imas zakacke pa sam namjestis.Tako sam ja sa svojim Corsevima 1600 dok sam ih imao.

Clock2much
14 godina

Zašto si postavio na maximum vent. Šta god radiš nemožeš pregrijat taj procesor kad se vrti po nalogu matične i senzora :)

14 godina
itomic009 kaže...

Zašto si postavio na maximum vent. Šta god radiš nemožeš pregrijat taj procesor kad se vrti po nalogu matične i senzora :)

Ma on je sam po sebi hladan.32nm proces,dobar stock cooler i prozracno kuciste.To sam postavio da vidim kakav je stock vent i nisam mijenjao poslije kada nije glasan nimalo.

Clock2much
15 godina
zoharbizo kaže...
itomic009 kaže...

Ma on je sam po sebi hladan.32nm proces,dobar stock cooler i prozracno kuciste.To sam postavio da vidim kakav je stock vent i nisam mijenjao poslije kada nije glasan nimalo.

Istina, ali ja sam zaboravio napomenut u odgovoru da se odnosi na AMD proceve jer je on pitao za AMD, Intelovi su dosta tiši, pogotovo kad ih oboje stavimo na max okretaje Intelovi su i dalje relativno tihi, čak i kad ih se upregne na i5 2500. Dok kod AMD-a znaju biti prave zujalice. Nedavno mi je stranka naručila NH-U9B za FX 4100 jer da mu je stock preglasan, tako da očito ni na slabijim modelima i dalje nemaju tišinu intela.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Daj uslikaj malo i sa druge strane. Slabo se vidi ovako {#}.

Htjeo sam da se vidi tocno odozgora koliko je modula prekriveno.

Ali evo slike cijele konfiguracije.

Nego vidim da je promaklo moje pitanje na prvom postu sa slikama, pa cu pitati ponovno.

Na 2. slici. Da li je potrebno pritegnuti cooler da nosaci dodu skroz do crnih gumica?

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nije ga potrebno toliko zategnuti.Osjetiti ces sam koliko je dovoljno nakon sto bude tesko pritezati vijke.

Clock2much

0 0 hvala 1
14 godina

Pa moraš ga stegnut otprilike kao i bilo što što zašarafljuješ. Značu da čvrsto sotji kad je kućište u normalnom položaju. naravno ,treba uzet u onzir da stvaraš pritisak na socket i sam Chip, pa ga pritegni toliko da čvrsto stoji i ne više od toga.

17 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ma pritegnuo sam ja njega da ne mrda.

Nisam niti htjeo dalje, kada sam vidio da ce se poceti svijati nosaci.

Samo mi je ovako nije jasna uloga tih gumica kad sad teoretski mogu putovati izmedu maticne i hladnjaka.

Mislim ne putuju, jer su malo ljepljive s donje strane, ali valjda znate sto pokusavam reci {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa neznam sad napamet. Kod mene također ima gumica između matice i ploče ( da se nesteže metal na plastiku/metal ), ali ja kad stegnem to sve nasjedne i stegne se gumica te se ni milimetra ništa nikud nemrada. Ona i služi tome da taj kontak bude mekši ali čvrst.

14 godina
Chaky kaže...

Samo mi je ovako nije jasna uloga tih gumica kad sad teoretski mogu putovati izmedu maticne i hladnjaka.

Mislim ne putuju, jer su malo ljepljive s donje strane, ali valjda znate sto pokusavam reci {#}

Te gumice nisu za tu potrebu.CM 612S ima mogucnost montiranja jos jednoga coolera i tada gumice stavljas izmedu ventilatora i samog pasivca na 4 kuta kako bi ventilator cvrsto stajao kada ga postavis jer inace ima lufta pa klizi dolje.Pogledaj kuteve izmedu tvornickog venta kojeg vec imas i pasivne konstrukcije pa ce ti sve biti jasno.Vidjeti ces da su gumice izmedu na cetiri kuta.

Clock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Chaky kaže...

Te gumice nisu za tu potrebu.CM 612S ima mogucnost montiranja jos jednoga coolera i tada gumice stavljas izmedu ventilatora i samog pasivca na 4 kuta kako bi ventilator cvrsto stajao kada ga postavis jer inace ima lufta pa klizi dolje.Pogledaj kuteve izmedu tvornickog venta kojeg vec imas i pasivne konstrukcije pa ce ti sve biti jasno.Vidjeti ces da su gumice izmedu na cetiri kuta.

Mislim da nismo na istoj valnoj duljini.

Ti mislis na kvadratne gumice izmedu ventilatora i hladnjaka.

A ja pricam o okruglim gumicama s rupom koje po uputama idu na maticnu plocu.

Ove sto se vide na slici koju sam postao.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Te koje si ti postavio idu sa donje strane.Sa gornje ionako nema opterecenja na plocu.

Clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Te koje si ti postavio idu sa donje strane.Sa gornje ionako nema opterecenja na plocu.

Psmtr. Nadam se da je ovo sala.

Bas idem vidjeti u upute.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nije sala.Gornju stranu teoretski nije moguce toliko zategnuti da ti trebaju gumice.

Clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Onda su upute krive

http://www.coolermaster.com/download.php?action=ViewDownload&id=671

Jer se na slici vidi da idu s gornje strane

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Isusebozeialahufrende, TE GUMICE SU TI IZOLATORI OD KRATKOG SPOJA i moraju biti izmedju ploce i metala. BRZO TO RASTAVLJAJ DA NE UGLEDAS BIJELI DIM!!!
Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
17 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Sad zaozbiljno, jel vi to mene p*cate?

Sta su original upute krive?

Ako me sjecanje ne vara, cini mi se da je plocica koja ide sa straznje strane izolirana.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Ako me sjecanje ne vara, cini mi se da je plocica koja ide sa straznje strane izolirana.

Tocno, ugradiva san ga prije cca tjedan dana.

Ofc.
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav ekipa...

Zanima me dali stane COOLERMASTER Hyper 612S u moje kuciste? Kuciste je COOLERMASTER Elite 310, dimenzije 191x437x468.

Maticna je asrock 770 extreme3. Proc je Phenom ii x4 955 be. Ili da uzmem neki drugi hladnjak, mozda COOLERMASTER Hyper 412S ?

1 0 hvala 0
17 godina
dale321 kaže...

Pozdrav ekipa...

Zanima me dali stane COOLERMASTER Hyper 612S u moje kuciste? Kuciste je COOLERMASTER Elite 310, dimenzije 191x437x468.

Maticna je asrock 770 extreme3. Proc je Phenom ii x4 955 be. Ili da uzmem neki drugi hladnjak, mozda COOLERMASTER Hyper 412S ?

Uzmi taj jeftiniji Coolermaster 412S on je i više nego dost za taj tvoj proc to sigurno.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Chaky kaže...

Tocno, ugradiva san ga prije cca tjedan dana.

Izgleda da me onda p*caju.

Kamo si ti stavio one 4 crne okrugle gumice, koje su tema rasprave?

14 godina
neaktivan
dale321 kaže...

Pozdrav ekipa...

uzmi 412s, jućer sam ga uzel i prezadovoljan sam...tem su u idle oko 34-35, u load oko 47...

14 godina
Chaky kaže...

Gumice ti niti ne trebaju.Ja sam postavio bez njih i sve je radilo super.Vodic za postavljanje tog coolera je ocajan.

dale321 kaže...

Pozdrav ekipa...

Hyper 212 Evo.

Clock2much
14 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Moje gumice stoje u kutiji, a ja ovdje vjerujem samo zoharu koji je reka da su one za drugi vent nesto.

Ofc.
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pri postavljanju drugoga ventilatora na CM Hyper 612S ostaje mjesta izmedu pasivne konstrukcije i ventilatora pa sam ventilator ne stoji cvrsto.Zato idu gumice izmedu kako nebi bilo "lufta".

Clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Chaky kaže...

Moje gumice stoje u kutiji, a ja ovdje vjerujem samo zoharu koji je reka da su one za drugi vent nesto.

Ma za one cetvrtaste uopce nije upitno kamo idu i zasto. Nego su me scimale ove druge 4 okrugle. Koje se po uputama stavljaju na gornju stranu ploce.

2 tipa gumica 2 tipa gumica
okrugle za maticnu okrugle za maticnu
kvadratne za ventilator kvadratne za ventilator
16 godina
neaktivan
Chaky kaže...
mate960 kaže...
Chaky kaže...

Ma za one cetvrtaste uopce nije upitno kamo idu i zasto. Nego su me scimale ove druge 4 okrugle. Koje se po uputama stavljaju na gornju stranu ploce.

Pa jesi li ih stavio s gornje strane ploče? Na drugoj slici je jasno vidljivo gdje one idu.

Zaljubljenost je manifestacija viška hormona, a ljubav pokriće za nagonske potrebe.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice