Koji četvernojezgreni AM2+ procesor?

poruka: 17
|
čitano: 4.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji četverojezgreni AM2+ procesor?

Kojim bi četverojezgrenim procesorom (do 1000 kn) mogao nadogradit moju konfiguraciju?

MBO:MSI K9N6PGM2-V2

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 13:25 (FireMan97).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sad nezz koja je to matična jel to http://www.msi.com/product/mb/K9N6PGM2-V2-FOR-EUP-v2-2-.html ili http://www.msi.com/product/mb/K9N6PGM2-V2-FOR-EUP-.html nema veze bez dileme Phenom ×4 960T jer po podrški obe ga podržavaju.Neka ti se još netko iskusniji javi.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Taj sam i mislio samo nisam 100% siguran da ga podrzavaa ne zelim se zeznut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sa niti jednim.. nista neces dobit sa tim bezveze bacit lovu (moje misljenje)

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A da kupim MSI HD 6770 1 GB GDDR5,dal bi mogao igrat BF3 low-med na rezi 1440x900 s ovim procesorom?

PS:Koja bi bila isplativija i bolja grafa u ovom cijenovnom rangu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 15:18 (FireMan97).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kupi sandy celeron g530 asrock plocu i 4gb corsair ddr3 ispadne te

1100kn www.adm.hr   ... za POCETAK.. g530 proc je odlican za igranje..i isplatljiviji od amda u toj cijeni.. (znaci dobijes potpuno novu platformu  i 4gb rama) kasnije piknes kakvu 6850 i igras se ko car.. (b3 na hi bez aa) bez problema..

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/benchmark-intel-vs-amd-brzina-vs-mogucnosti/143976.aspx

test na bugu od dona sa celeronom vs core i 3 vs  960t..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 16:06 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji četvernojezgreni AM2+ procesor?
FireMan97 kaže...

A da kupim MSI HD 6770 1 GB GDDR5,dal bi mogao igrat BF3 low-med na rezi 1440x900 s ovim procesorom?

PS:Koja bi bila isplativija i bolja grafa u ovom cijenovnom rangu?

Problem je u tom kaj s jačom novom grafičkom, nečeš puno postič procesor ti je usko grlo trebaš prije rješit problem procesora pa uzet neki koji je dovoljan za igranje bilo koje igrice. Tvoja matična podržava onaj 960T, sa najnovijim Bios-om pa i sve ostale AM3 procesore kolko vidim znači nemaš potrebe mjenjat matičnu tu nema problema.{#}

No ak kupiš 960T onda opet nisi ništa napravil, ok imaš proc ali stara grafička ostaje koju imaš i opet s igricama nemaš poboljšanje nikakavo.Najbolje bi bilo iskombinirat nešto na ovaj način, uzmeš ovaj dole AMD X3 procesor i rješeno kaj se tiče procesorske potrebe za igranje igrica a ostatak love prebaciš na neku noviju grafu u budučnosti. Ak za sad nemaš dosta love za novu grafu, pričekaš malo dok ne skupiš još love za recimo tu HD 6770 ne gori vatra nigdje sigurno i nema frke.{#}

http://www.protis.hr/products/details/procesor-sam3-amd-athlon-ii-x3-450/37849

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 16:42 (rambox).
17 godina
rambox kaže...

Problem je u tom kaj s jačom novom grafičkom, nečeš puno postič procesor ti je usko grlo trebaš prije rješit problem procesora ...

Hint: naslov teme i prvi post. :D

OT: Bilo koji Phenom II X4 (955, 960T) će biti dobra nadogradnja, u kombinaciji sa 6770 i nadogradnjom RAM-a na 4GB (tih dodatnih 2GB su najmanja stavka, a osete se dosta :)), BF3 će da ide na željenoj rezoluciji (1440x900) bez problema, možda i na high. :)

17 godina
Ivan(4) kaže...
rambox kaže...

Problem je u tom kaj s jačom novom grafičkom, nečeš puno postič procesor ti je usko grlo trebaš prije rješit problem procesora ...

Hint: naslov teme i prvi post. :D

OT: Bilo koji Phenom II X4 (955, 960T) će biti dobra nadogradnja, u kombinaciji sa 6770 i nadogradnjom RAM-a na 4GB (tih dodatnih 2GB su najmanja stavka, a osete se dosta :)), BF3 će da ide na željenoj rezoluciji (1440x900) bez problema, možda i na high. :)

Badave ti naslov teme ak ne znaš kaj ti treba,{#}X4 955 nije dobar za njegovu matičnu to je 125W proc preslaba naponska regulacija na njegovoj matičnoj ploči. Jesi ti videl kaj piše u naslovu uopče, nisi izgleda nadogradnja s procesorom za 1000kn pa neče procesor igrat igrice več grafa.Za tu grafu koju ima dost je i taj proc, ali za neku jaču grafu nije sigurno znači kaj onda 900kn za 960T i još HD 6770 pa kolko je to onda love za nadogradnju jel 1750kn minimalno.{#}

Prvo hoče samo procesor nadogradit, misleči da bude bolje išle igrice a neče sigurno sa starom grafom a onda bi opet htio kupit samo HD 6770.No opet neče puno napravit, ima novu grafu a procesor je preslab znači treba kombinirat kupovinu to je najbolje rješenje sigurno jer razmeš kaj to znači.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan

trolate decka bez veze.. sb celeron + ploca i 4gb ddr3 ispadne 1100kn..  bolja solucija za igranje od tih amd nebuloza.. kolko ce ga kostat 2 gb rama? + ploca mu je smece za neki jaci amd proc.. hebli vas vise ti amd cuclaci struje i tvornicki promasaji..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 18:25 (=xfact=).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

athlon x3 i hd 4850 . s time bi se fino naigrao

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uzmi si Athlon ×3 450 i tu ti netko prodaje 5770 za 600 Kn .

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Najvjerovatnije cu si uzet HD 6770 i poslje kad skupim Phenoma II x4 960T pa kolko moj stari proc iskoristi,iskoristi.

Dal je HD 4850 pouzdan(čitaj: nema kvarova) i dal podrzava DX11?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 19:04 (FireMan97).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rambox kaže...

Badave ti naslov teme ak ne znaš kaj ti treba,{#}X4 955 nije dobar za njegovu matičnu to je 125W proc preslaba naponska regulacija na njegovoj matičnoj ploči. Jesi ti videl kaj piše u naslovu uopče, nisi izgleda nadogradnja s procesorom za 1000kn pa neče procesor igrat igrice več grafa.Za tu grafu koju ima dost je i taj proc, ali za neku jaču grafu nije sigurno znači kaj onda 900kn za 960T i još HD 6770 pa kolko je to onda love za nadogradnju jel 1750kn minimalno.{#}

Prvo hoče samo procesor nadogradit, misleči da bude bolje išle igrice a neče sigurno sa starom grafom a onda bi opet htio kupit samo HD 6770.No opet neče puno napravit, ima novu grafu a procesor je preslab znači treba kombinirat kupovinu to je najbolje rješenje sigurno jer razmeš kaj to znači.{#}

955 je na zvaničnom CPU support listu za njegovu ploču. Što se cene tiče, fulao sam jer su pre par meseci su ovde bili smešno jeftini ~90€, ali zato 960T koji sam takođe naveo može da prođe.

Ono gde se savršeno slažemo je da se samo sa nadogradnjom proca ili samo nadogradnjom GPUa neće naigrati BF-a 3, a problem su i da 2GB RAM-a i to što ima samo 2 slota na matičnoj, verovatno oba zauzeta. Jbg, ona priča o i3 deluje sve realnije.

12 godina

Isto pitanje kao i iz naslova teme.

Konfa je; 7750 BE trenutno radi na stock freq. ali ide do 3.0 bez beda. 5gb ddr2(800mhz), grafa je hd6850, a maticna K9A2 Platinum.

Ali neznam jel mi se bolje isplati nadogradit samo proc ili kompletno prelazit na novu platformu??

0 0 hvala 0
12 godina

Anyone?

15 godina
neaktivan

Ako imaš mušteriju prodaj to dodaj keš i kupi nov računar.

http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice