isplati li se novi procesor?

poruka: 5
|
čitano: 1.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Imam amd phenom II b50 3.2ghz, msi 7850 1gb oc, 8gb rama. Medjutim, igre mi ne idu glatko kao sto sam vidio na yt da 7850 goni. Da li je ovaj procesor slab za  grafu? npr., witcher 2 mi nije igriv na ultra sa iskljucenim ubersampling, iako ga neki navodno igraju sa 40+ fps na istim postavkama. Maticna mi podrzava fx 6300. Sad me zanima da li je to isplativo da mjenjam, sa obzirom na cijenu i performanse? I, da li je uopce primjetna razlika medju ta dva procesora. Ili mi je zapravo graficka slaba( 14.4 driveri) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: isplati li se novi procesor?
Cavalorn kaže...

Imam amd phenom II b50 3.2ghz, msi 7850 1gb oc, 8gb rama. Medjutim, igre mi ne idu glatko kao sto sam vidio na yt da 7850 goni. Da li je ovaj procesor slab za  grafu? npr., witcher 2 mi nije igriv na ultra sa iskljucenim ubersampling, iako ga neki navodno igraju sa 40+ fps na istim postavkama. Maticna mi podrzava fx 6300. Sad me zanima da li je to isplativo da mjenjam, sa obzirom na cijenu i performanse? I, da li je uopce primjetna razlika medju ta dva procesora. Ili mi je zapravo graficka slaba( 14.4 driveri) ?

Naravno fx 6300 je bolji za oko 40%, a nije puno skup.

Hejjjjj
15 godina

HD7850 je dobra grafička kartica tako da se nadogradnja procesora isplati. Prije zamjene procesora ne zaboravi napraviti flash BIOS-a na zadnju verziju inače to nećeš moći učiniti sa novim procesorom. Za druge informacije za tvoj problem http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.5.2014 21:38 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

testirao sam sa msi afterburner, u far cry 3 na ultra imam oko 40 fps, a gpu usage 70%. jeli to bottleneck?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: isplati li se novi procesor?

Da, je. Prodaj Phenoma i kupi FX 6300 i osjetit ćeš pomak.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice