Intel® Xeon® Processor E5320 ne prepoznaje jezgre

poruka: 6
|
čitano: 2.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

MBO: celsius R640 je maticna ploca a unutra je navedeni procesor, oba slota za proc su puna ali kada upalim edius (AV program) on napise da detektira samo 2 logicka procesora, a tako sporo i renda materjal...

Zanima me jel zna tko rjesenje problema jer je konfiguracija sporija od dual core konfiguracije

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Šta kaže OS? Koliko OS vidi procesora/jezgri? Da li program dopušta podešavanje.....

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Intel® Xeon® Processor E5320 ne prepoznaje jez
Hacker-ri kaže...

MBO: celsius R640 je maticna ploca a unutra je navedeni procesor, oba slota za proc su puna ali kada upalim edius (AV program) on napise da detektira samo 2 logicka procesora, a tako sporo i renda materjal...

Zanima me jel zna tko rjesenje problema jer je konfiguracija sporija od dual core konfiguracije

kaj ti piše u biosu (probaj flešat); kaj ti os kaže; da li ploča zahtjeva dodatni VRM modul?

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan

Koliko sam upoznat program ne dopusta biranje, nego sam procita koliko ima procesora i jezgri...

win takoder vidi sve procesore i jezgre...

koliko sam shvatio on ima 2 procesora po 4 jezgre?!

Program meni javlja da vidi samo 2 jezgre, ocito jezgru od svakog, jer procita procesor, ali ocito ne koristi jezgre

dok npr q6600 procita kao 4 jezgre i koristi ih maximalno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Intel® Xeon® Processor E5320 ne prepoznaje jez

.. vjerojatno vidi 2 CPUa (ne jezgre). Rješenje bi moralo biti neki update-patch ili noviji edius (provjeri što google za to kaže..)

- btw, dali je OS instaliran (clean) na tu komfiguraciju ili je konf. mijenjana? Ako je bio jedan CPU OS ne dozvoljava izmjene (stara ograničenja Win licence 1-2CPUa, jezgre nisu važne, sad su server OSevi za takve stvar pa i tu može biti razlike ovisno koji OS koristiš).

-provjeri i ver.BIOSa, jer e5320 nije na popisu CPUa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 12:56 (ihush).
17 godina
neaktivan

Clean...

Edius cist i nov

sve original paketi

diskovi u raidu...

vidjet cu sa biosom

Moj PC  
0 0 hvala 0
1