Intel Core i7 za igranje? zaključana tema

poruka: 40
|
čitano: 6.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Intel Core i7 za igranje?

1. Da li je i7 bolji od Quadova i Duala za igranje? I ako je bolji, koliko je bolji, ako ne, onda za sta je dobar i7 proc, i kolko ima jezgri???

2. Da ne otvaram bzvz drugu temu, evo pitanje: Mogu li se preko CrossFire-a upariti 2 razlicite grafe, npr.: HD4850 i HD4870?

xXx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Intel Core i7 za igranje?
Triple X kaže...

1. Da li je i7 bolji od Quadova i Duala za igranje? I ako je bolji, koliko je bolji, ako ne, onda za sta je dobar i7 proc, i kolko ima jezgri???

2. Da ne otvaram bzvz drugu temu, evo pitanje: Mogu li se preko CrossFire-a upariti 2 razlicite grafe, npr.: HD4850 i HD4870?

1.za igre uzmi i7,iako je on neisplativ zbog skupe matične i RAM-a,a drugi izbor je Quad
2.da,može,ali grafičke moraju biti iz iste serije
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
protjeran

tnx

xXx

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

jos neko?

xXx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Triple X kaže...

1.za igre uzmi i7,iako je on neisplativ zbog skupe matične i RAM-a,a drugi izbor je Quad
 Znaći da ne može upariti 4850 i 4870.
http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2094
17 godina
neaktivan
Triple X kaže...

imam i7 i sve super radi
imam i-920 i samo mi zbog grafike malo sporo igre idu

mogu imat pokrenuta dva cod4 bez trzanja =)

ima 4 fizičke jezgre al svaka može raditi 2 zadatka odjednom pa komp očitava 8 jezgri

2. nebih rekao

ako možeš moraš spustiti performanse 4870 na razinu 4850
17 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...
 Znaći da ne može upariti 4850 i 4870.
 da, ali 4870 se downclocka na 4850.
Only God (& mod) can judge me
16 godina
neaktivan

Mozest uparit 4870 i 4850 bez ikakvih podesavanja i downclockanja.

Je, je, aha...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 10:20 (Fowix).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Fowix kaže...

Mozest uparit 4070 i 4850 bez ikakvih podesavanja i downclockanja.

Mislis 4870? A da li se moze upariti npr. XFX 4850 i Sapphire 4870?
xXx
16 godina
neaktivan
Triple X kaže...
Fowix kaže...

Mozest uparit 4070 i 4850 bez ikakvih podesavanja i downclockanja.

Mislis 4870? A da li se moze upariti npr. XFX 4850 i Sapphire 4870?
 Da mislin 4870, sry za pogresku, i mozes uparit xfx i sapphire ili npr. xfx i powercolor, to nema veze.
Je, je, aha...
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Triple X kaže...

Ma prvi izbor je Phenom II jer nemam love za Quad, a kamoli i7.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
Igor kaže...
 Ma prvi izbor je Phenom II jer nemam love za Quad, a kamoli i7.
 Phenom II 940 je odlican izbor, prominis mu hladnjak i kloknes ga priko 4 gHz-a.
Je, je, aha...
16 godina
neaktivan

lol

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina

Ima tu svašta nadrobljenog.....ukratko i7 i je 4jezgren cpu, samim time je i quadSmijeh

Mogu se uparit kartice, samo što rezultati budu u rangu 2x HD4850....

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za igre nes imat puno koristi od i7 niti njegovih 4/8 jezgara/niti. Ako imas para za bacat uzmi ga, al razlike nes imat bitne.

Uzmi najbrzi dual core koji je 3.5ghz i sve igre ce ti ic brze nego na i7 965 a proc ces 7000 kuna jeftinije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Žarko kaže...

Za igre nes imat puno koristi od i7 niti njegovih 4/8 jezgara/niti. Ako imas para za bacat uzmi ga, al razlike nes imat bitne.

Uzmi najbrzi dual core koji je 3.5ghz i sve igre ce ti ic brze nego na i7 965 a proc ces 7000 kuna jeftinije.

Sve ce ic 30% sporije nego na najsporijen i7!
Je, je, aha...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 11:21 (Fowix).
16 godina
neaktivan

Ne melji gluparie.

17 godina
neaktivan
Žarko kaže...

prvo se malo informiraj pa pogledaj neke testove, a onda razmisli što pišeš i što si napisao
Only God (& mod) can judge me
16 godina
protjeran

Dakle, koji je bolji za igranje na istom taktu, npr. Core 2 Quad 3,0 Ghz ili Core i7 3,0 Ghz?

xXx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Žarko kaže...

Ne melji gluparie.

Nemas pojma sinko,pogledaj malo testove prije nego sta pises gluposti!
Je, je, aha...
16 godina
neaktivan
Triple X kaže...

Dakle, koji je bolji za igranje na istom taktu, npr. Core 2 Quad 3,0 Ghz ili Core i7 3,0 Ghz?

Core i7 je bolji bar 10% od quada a 20% od dualca!
Je, je, aha...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 11:39 (Fowix).
16 godina
protjeran

a recimo ako se upari hd4850 i hd4870, hoce li biti bolje ista performanse nego hd4850 i hd4850

King of the South!

0 0 hvala 0
17 godina
epic kaže...

a recimo ako se upari hd4850 i hd4870, hoce li biti bolje ista performanse nego hd4850 i hd4850

Jel ti čitaš išta prije nego postavljaš pitanja na koji ti je već dat odgovor....performanse će bit jednake onima sa 2x HD 4850 eventualno nešto malo bolje, no ne puno....
-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 11:54 (Wiz3m4n).
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
Triple X kaže...

al je zato dosta skuplji...
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Fowix kaže...
Triple X kaže...

al je zato dosta skuplji...
 Imas ga za 2000kn,to i nije bas preskupo...
Je, je, aha...
17 godina

Sigurno da je skupo ako se uzme u obzir da pristojne matične za njega nema ispod 1500kn, da za memoriju moraš izdvojit još cca 800kn......znači za 3 stvari preko 4tkn....ako to nije skupo onda ne znam šta je....po tvojim postovima zaključujem kako si još mlad i ne zarađuješ svoje novce za život, a ako starci imaju para naravno da si izgubljen u pojmu vrijednosti novca i  današnje situacije!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a oce doc novi i5? to sam nes cuo

AMD Sempron 3000+ 1.81/ 512mb memory/ Radeon x1050/ napajanje 350W/ HDD 20Gb i 90GB/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovisi kakvo igranje, ako ti je u planu na to računalo stavljat Crossfire ili SLI, ili u nekom čudnom slučaju Tri-SLI ili Quad Crossfire, onda ti je i7 jedina solucija jer čim staviš multi-gpu prednosti su ogromne u odnosu na bilo koje današnje quadove ili dual-core.

U ostalim slučajevima nije neka ogromna prednost. Istina definitivno nema prže platforme za bilo što (znači uključeno i igranje), ali ne znam koliko ti se samo za igre isplati davat toliko love. Opet, ako ti je multi-gpu na pameti i7 je the best.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
teletext

jel mi može netko reći program za gledanje teleteksta na kompu, znači bilo kakio program pomoću ojem mogu vidjeti što će biti na tv-u- hrt1,hrt2,novatv,rtl,obn,tk,ftv,sbtv?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wiz3m4n kaže...

Sigurno da je skupo ako se uzme u obzir da pristojne matične za njega nema ispod 1500kn, da za memoriju moraš izdvojit još cca 800kn......znači za 3 stvari preko 4tkn....ako to nije skupo onda ne znam šta je....po tvojim postovima zaključujem kako si još mlad i ne zarađuješ svoje novce za život, a ako starci imaju para naravno da si izgubljen u pojmu vrijednosti novca i  današnje situacije!

I neman bas para i ne zarađujen a i znan da je proc stvarno preskup a MBO i RAM za njega su neisplativi, ali konkretno pitanje trazi konkretan odgovor, ako autor ove teme izricito pita sta je bolje ja cu mu rec, i tvrdin da je i7 bolji od quada i dualca i od phenoma II, u svakon pogledu.
Svakome ko slaze konfu za neke određene novce npr. za 6k kuna preporucujen mu phenom II 940 i radeon 4870, nikako i7 i geforce 295, jer ga i sam nebi kupija pa i da iman para na bacanje, jer ne namjeravan igrat na ogromnin rezolucijama i max detajima, npr. jae igran cs:s,i detalji su mi sv na low, mala reza... Nije mi toliko vazna grafika nego igrivost i dozivljaj dok igran igru.
Mislin da se slazes s menom. Cool

Je, je, aha...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice